Important Announcement
PubHTML5 Scheduled Server Maintenance on (GMT) Sunday, June 26th, 2:00 am - 8:00 am.
PubHTML5 site will be inoperative during the times indicated!

Home Explore Curs -Utilizare Book Creator (2)

Curs -Utilizare Book Creator (2)

Published by Simona Ghenea, 2021-05-18 20:05:24

Description: Curs -Utilizare Book Creator (2)

Search

Read the Text Version

CURS CCD DOLJ FORMATORI: Simona Ghenea Gabriela Aranghel I.PREZENTARE Ce este Book Creator? Book Creator este un instrument ușor de utilizat pentru realizarea cărților digitale multimedia în orice domeniu, de la primar în sus. Puteți crea: text, audio, video, desene, fotografii și aplicații, chiar le puteți combina! Puteți transforma cartea dvs. Într-un material în mai multe limbi, cu evidențierea cuvintelor și întoarcerea paginii. Publicare: partajați-vă cartea online, descărcați-o ca fișier ePub sau imprimați-o ca PDF. Cu peste 2 milioane de cărți realizate în fiecare lună de profesori și elevi din întreaga lume, Book Creator vă poate aduce creativitatea în sala de clasă, le veți permite elevilor să își demonstreze înțelegerea. Cine folosește Book Creator? Book Creator este utilizat în școli din întreaga lume, în toate categoriile de subiecte și vârste! A face o carte este universal. Profesori Fie că predați la ciclul primar, la gimnaziu sau la liceu, Book Creator se poate încadra în predarea dvs. Este complet deschis – fiți creativ cu modul în care folosiți Book Creator și veți vedea cât de implicați sunt elevii! Cărți de benzi desenate, jurnale STEM, povești interactive, portofolii digitale - puteți crea cărți în orice lecție. Elevii vor arăta ceea ce știu, îmbunătățind în același timp alfabetizarea și abilitățile creative. Elevi Există două lucruri principale care îi atrag pe studenți - în primul rând, cât de simplu este de utilizat Book Creator: trebuie doar să faceți clic pe + și tot ce aveți nevoie este acolo. Vor fi în funcțiune în cel mai scurt timp. În al doilea rând, crearea de lucrări care pot fi publicate dincolo de clasă. Acest lucru este incredibil de motivant pentru copii, pentru a realiza că nu este doar profesorul pentru care creează. Unii copii chiar lucrează prin recreere! Adevăratul moment wow vine atunci când pentru prima dată profesorii descoperă potențialul platformei Book Creator !Apoi,vor începe să își adapteze lecțiile și să le folosească în moduri în care nu au fost arătate!

Book Creator are o reputație excelentă în materie de securitate, confidențialitate și accesibilitate și este o opțiune de încredere pentru administratorii care doresc să aducă creativitate în programa lor. Folosind Book Creator în clasă Pentru a vedea exemple și idei din sălile de clasă reale, consultați biblioteca noastră de cărți (realizată în Book Creator). https://app.bookcreator.com/library/-LcSiqX4LuB3hiZjWKwv Pe ce dispozitive și platforme pot folosi Book Creator? Book Creator online este disponibil la app.bookcreator.com. Acesta va funcționa pe dispozitive care pot rula browserul Chrome sau Safari - astfel încât să includă Chromebookuri, laptopuri / PC-uri Windows, dispozitive Apple precum iPad-uri, MacBook-uri și iMac-uri și alte mărci de dispozitive portabile precum tablete Chrome, tablete Android sau tablete Surface. Va trebui să utilizați unul dintre următoarele browsere: Google Chrome Apple Safari Microsoft Edge Book Creator nu va funcționa pe iPhone sau alte smartphone-uri, deoarece dimensiunea ecranului este prea mică. De asemenea, nu va funcționa în alte browsere, cum ar fi Firefox sau Internet Explorer. Rețineți, de asemenea, că, pentru ca Book Creator să afișeze, dimensiunea ecranului trebuie să fie mai mare de 600 px și / sau mai mare de 570 px. Deci, asta înseamnă că nu va funcționa pe smartphone-uri și pe unele tablete mai mici. Dacă dimensiunea ecranului este prea mică sau fereastra browserului nu se afișează complet, veți primi un mesaj care va spune „Măriți fereastra browserului”. Book Creator online este gratuit? Prețurile pentru versiunea online a Book Creator sunt complet separate de aplicația iPad. Profesorii pot crea un cont gratuit la app.bookcreator.com și vor avea 1 bibliotecă și 40 de cărți. Nu există costuri per elev și nu există nicio limită pentru numărul de elevi care se pot înscrie în biblioteca profesorului. Nu există nicio limită pentru cât timp puteți avea un cont gratuit - nu este o perioadă de încercare gratuită, acesta va rămâne gratuit pentru totdeauna. Dacă aveți nevoie de mai multe cărți / biblioteci, puteți trece la planul 1.000, care vă oferă 1.000 de cărți și biblioteci nelimitate. Există și alte funcții de administrare și colaborare disponibile cu un abonament plătit - toate detaliile pot fi găsite la bookcreator.com/pricing. Planul de 1.000 costă 10 USD / lună sau 120 USD / an pe profesor.

II. CREAREA CONTULUI Conturile profesorilor și studenților Conectarea-în tipul de browser indicat mai sus tastați app.bookcreator.com Când vă conectați pentru prima dată la Book Creator, asigurați-vă că alegeți tipul corect de cont - elev sau profesor. Despre conturile profesorilor Când vă conectați ca profesor, aveți acces complet la aplicație. Asta înseamnă, printre altele: Vă puteți conecta cu o adresă de e-mail, un cont Google, un cont Office 365 sau prin Clever. Puteți crea biblioteci și puteți invita elevi să se alăture. Vă puteți gestiona contul (faceți clic pe pictograma Cont din bara de instrumente din dreapta sus - acesta este de obicei un avatar al feței dvs.) Numai profesorii pot publica cărți online. Puteți contacta echipa Creator de cărți pentru asistență (utilizați pictograma Chat din colțul din dreapta jos al ecranului) Elevii nu au acces la niciuna dintre caracteristicile de mai sus. A nu se partaja datele de conectare cu alți profesori. Despre conturile elevilor: Când elevii se conectează pentru prima dată, trebuie să: Folosească un cont Google, Office 365 sau Clever Se alăture unei biblioteci cu un cod.

Dacă elevii nu au un cont Google sau Office, cealaltă opțiune este de a crea o autentificare pentru ei. Se pot conecta utilizând un link sau un cod QR. Când vă conectați pentru prima dată, veți fi ghidat prin crearea primei biblioteci. Găsirea codului bibliotecii dvs. Odată ce ați creat o bibliotecă, puteți invita pe alții la ea partajând codul bibliotecii. Pentru a obține codul bibliotecii, cel mai simplu mod este să faceți clic pe Afișați codul de invitație pentru ca alții să se alăture link-ului pe care îl veți vedea în centrul ecranului, chiar sub bara de instrumente. Acest lucru vă dezvăluie codul bibliotecii, care va fi un cod din 5 cifre ca acesta: Ajutor! M-am conectat ca rol greșit

Dacă descoperiți că v-ați conectat ca elev din greșeală, în majoritatea cazurilor puteți pur și simplu să vă deconectați și să vă conectați din nou ca profesor. III. Crearea cărților Lucrul cu text, imagini, audio, video, forme și desene Totul începe cu butonul + pentru a adăuga conținut și butonul I(Inspector) pentru a personaliza conținutul. Adăugați și formatați text Cum să redimensionați textul, să schimbați culoarea, să adăugați hyperlinkuri și multe altele Faceți clic pe + apoi alegeți Text. Va apărea o casetă text în care puteți introduce ce doriți să scrieți. Faceți clic pe Terminat când ați terminat. Poziționarea textului Trageți textul pentru a-l poziționa. Utilizați marginile albastre pentru a modifica dimensiunea casetei de text și marginea verde pentru a roti textul. Editarea textului Faceți dublu clic pe caseta de text pentru a edita textul. În caseta de text, puteți, de asemenea, stiliza cuvinte individuale evidențiindu-le și făcând clic pe B (Bold), I (Italic) sau U (Subliniat). Modificați dimensiunea textului din editorul de text Dacă textul din caseta de editare a textului este prea mic, utilizați lupa din stânga jos pentru a mări textul. Acest lucru va facilita vizualizarea textului pe care îl editați (dar nu afectează modul în care este afișat textul când închideți editorul de text). Adăugarea de hyperlinkuri unui text Cu hyperlink-uri, puteți face legături către site-uri web externe, documente sau chiar la pagini din cartea dvs. - minunat pentru realizarea unui cuprins! Când aveți o casetă de text deschisă, evidențiați un cuvânt și faceți clic pe pictograma linkului. Tastați adresa URL (sau copiați-o și inserați-o).

De asemenea, puteți să vă conectați la o pagină - trebuie doar să tastați numărul paginii. Notă: Linkurile devin active numai în modul Citire sau atunci când cartea este publicată (nu la editarea cărții). Formatarea textului Când este selectată o casetă text, puteți face clic dreapta și alege Format, sau faceți clic pe Inspector în bara de instrumente. Există multe moduri de a formata textul: dimensiunea, fontul, alinierea, culoarea – descoperiți! Puteți chiar așeza textul pe coloane, maxim 4. Stilul benzi desenate Dacă alegeți un șablon de benzi desenate, veți vedea un set de scrieri de benzi desenate pre- stilate - pentru subtitrări și text de impact. Puteți adăuga chiar și bule de vorbire și gândire - faceți dublu clic pe ele pentru a adăuga text în interior. Rețineți-puteți crea cărți obișnuite sau șabloane de benzi desenate și chiar să porniți în crearea cărți de la un șablon preexistent. Crearea de benzi desenate este foarte distractivă și poate fi soluția perfectă pentru a atrage scriitori reticenți în alfabetizare. Puteți adăuga panouri, autocolante, fundaluri distractive și text comic. Iată cum. Accesați șabloanele de benzi desenate Unele dintre stilurile de benzi desenate (de exemplu, textul comic și baloanele de vorbire) pot fi găsite în opțiunile standard pentru Book Creator. Dar dacă doriți setul complet de stiluri de benzi desenate, trebuie să deschideți un șablon de benzi desenate. Faceți clic pe butonul Carte nouă și derulați în jos, astfel încât să puteți vedea șabloanele de benzi desenate. Conform șabloanelor de bază, puteți alege dintre portret, pătrat sau peisaj.

Panouri Mai întâi, adăugați un aspect al panoului. Va exista un set ușor diferit în funcție de orientarea paginii pe care ați ales-o. Odată adăugat un aspect al panoului, puteți adăuga o imagine la acesta făcând clic pe pictograma fotografie (pentru a adăuga o imagine de pe computer) sau pictograma camerei (pentru a face o fotografie cu dispozitivul dvs.). Fundaluri Faceți clic pe Inspector (i) în bara de instrumente și asigurați-vă că sunteți în fila Pagină pentru a adăuga un fundal în stil comic. Atingeți cercul cu + interior pentru a accesa fundalurile și culorile de bază. Bulele de vorbire Când adăugați un discurs sau un balon de gândire, puteți introduce direct în acesta. Dacă doriți să schimbați aspectul balonului, faceți clic pe Inspector când balonul este evidențiat.

Text Când faceți clic pe Text, veți vedea o selecție de texte pre-stilate. Pentru a edita textul, faceți clic pe Inspector. Autocolante Alegeți dintre autocolantele pre-proiectate sau selectați unul gol și adăugați textul deasupra acestuia. Adăugarea audio și video Puteți adăuga în continuare fișiere audio și video la cărțile dvs. de benzi desenate. Faceți clic pe butonul + și comutați la fila Media din partea de sus a meniului. Mai întâi, faceți clic pe butonul + și apoi alegeți Import. Veți vedea o bară de instrumente de genul acesta: Dosare Dacă faceți clic pe fila Fișiere, se va deschide Managerul de fișiere de pe computer. Puteți naviga la imaginea / videoclipul dorit și alegeți-l făcând dublu clic. Conectați-vă la Drive La fel, puteți alege fila Google Drive și accesa orice conținut media pe care l-ați salvat acolo. Va trebui să vă conectați după ce faceți clic pe butonul Drive. Odată aleasă o imagine sau un videoclip, acesta va fi adăugat la pagină. S-ar putea să constatați că durează ceva timp să se încarce, în funcție de dimensiunea fișierului și de viteza conexiunii la internet. Lucrul cu imagini

După ce ați adăugat o imagine la pagina dvs., ce urmează? Redimensionați și rotiți Faceți clic pe o imagine pentru a o activa. Veți vedea o margine albastră, cu margini albastre în fiecare colț și o margine verde în partea de sus. Pentru a redimensiona o imagine, trageți de marginile albastre pentru a mări sau micșora dimensiunea. Dacă folosiți un ecran tactil, puteți trage mânerele cu un singur deget (notă: nu puteți utiliza mișcarea de ciupire și zoom pentru a redimensiona imaginile). Pentru a roti, faceți clic pe punctual verde și veți vedea că se transformă într-o săgeată. Ținând apăsat mouse-ul, mutați-l la stânga și la dreapta pentru a roti imaginea. Pe un ecran tactil, puteți utiliza două degete pentru a roti imaginea. Blocarea imaginii Dacă faceți clic dreapta pe imagine, veți vedea un mic meniu. Cu aceasta puteți: Mutați imaginea în față / în spate - aceasta va reordona pe ce poziție există imaginea. De exemplu, dacă utilizați o fotografie pentru o imagine de fundal, o veți muta direct în spate, astfel încât orice altceva adăugați la pagină să apară în fața imaginii. Blocare - puteți bloca imaginea în loc, astfel încât să nu poată fi mutată (util dacă creați un șablon).

Lucrul cu video Deci, ați adăugat un videoclip la pagina dvs., să vedem ce puteți face cu el Poziționare și redimensionare Faceți clic pe un videoclip pentru a-l activa. Veți vedea o margine albastră și patru margini albastre în colțuri. Puteți utiliza marginile pentru a redimensiona videoclipul (pur și simplu trageți colțurile cu mouse-ul sau cu degetul). Dacă utilizați Book Creator pentru iPad, pe măsură ce mutați videoclipul în jurul paginii, este posibil să observați că apare o margine roșie, care restricționează locul în care puteți plasa videoclipul. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să lăsăm spațiu la marginea paginii pentru a putea întoarce paginile dacă exportați cartea în Apple Books. Nu veți vedea această margine dacă utilizați Book Creator online - puteți muta videoclipul chiar la marginea paginii. Ordonare și blocarea video Dacă faceți clic dreapta pe videoclip, veți vedea un mic meniu. Cu acesta puteți: Mutați videoclipul în față / în spate - aceasta va reordona pe ce poziție există videoclipul. Încercați să plasați un dreptunghi în spatele videoclipului dvs. și să stratificați videoclipul în fața acestuia pentru a da un efect de margine rece. Blocare - puteți bloca videoclipul în poziție, astfel încât să nu poată fi mutat. Ajutor - Nu-mi pot reda videoclipul ?! Veți descoperi că videoclipul nu se redă când sunteți în modul de editare. Va trebui să treceți la modul de citire (apăsați butonul Redare din bara de instrumente) sau să publicați mai întâi cartea online. Folosiți vocea pentru a tasta cuvintele Profitați de vorbire pentru a trimite text în Book Creator Cu Book Creator puteți dicta text, mai degrabă decât să tastați.

Dictarea cărții dvs. este distractivă și, de asemenea, este foarte utilă pentru elevii care s-ar putea să nu poată scrie. Faceți clic pe butonul + și alegeți Text. În loc să tastați, faceți clic pe butonul de înregistrare din partea stângă sus a casetei de text. Vorbiți clar și textul va apărea pe măsură ce dictați. Faceți clic pe butonul roșu de oprire când ați terminat. Faceți clic pe Terminat pentru a adăuga textul la pagina dvs. Dictează în mai multe limbi Puteți chiar dicta în alte limbi în afară de engleză! Alegeți limba din meniul derulant înainte de a începe să vorbiți. Există 120 de limbi pentru a alege, este și limba română. Acordarea permisiunii pentru browserul dvs. de a utiliza microfonul Prima dată când încercați să vă înregistrați vocea, browserul dvs. vă va cere permisiunea de a accesa microfonul. Va trebui să faceți clic pe Permiteți( Allow) pentru a continua. Ce formate media pot folosi în Book Creator? Dacă doriți să adăugați fotografii, videoclipuri și audio la Book Creator, va trebui să știți ce funcționează și ce nu. Formate de imagine acceptate: .png .jpg .bmp .tiff Nu există suport pentru fișierele .gif (sau GIF-uri animate). Formate video acceptate .avi .mp4 .mpg .mov .webm .flv .m4v .wmv Aceasta acoperă aproape toate formatele media cele mai utilizate. Formate audio acceptate

.aac .ogg .mp3 .webm .wav .m4a Formate media implicite Pentru mediile create în cadrul Book Creator - acestea sunt formatele media pe care le folosim: Fotografii făcute cu camera: .png Videoclipuri realizate cu camera: .m4v Audio creat la înregistrarea vocii: .m4a Imagini create cu instrumentul stilou: .png Puteți adăuga imagini și din galleria Google sau puteți insera chiar Hărți cu Google Maps. Adăugați forme Există câteva forme de bază disponibile în Book Creator, care oferă posibilități nelimitate de creativitate. Pentru a accesa formele, faceți clic pe butonul + din bara de instrumente și apoi comutați filele de la Media la Forme( Shapes).

Faceți clic pe o formă pentru ao adăuga la pagină. Odată adăugată, aceasta poate fi redimensionată procedând ca și în cazul imaginilor. Sau puteți face clic pe butonul Inspector (i) din bara de instrumente pentru a: Schimbați culoarea formei Adăugați o umbră Adăugați un chenar (cu alte opțiuni pentru a schimba culoarea și dimensiunea chenarului) Mutați forma înapoi sau înainte Ștergeți imaginea Utilizați instrumentul stilou Stiluri Magic Pen, AutoDraw și multe altele Instrumentul stilou oferă un mod simplu, dar eficient de a adăuga desene sau adnotări în carte. În iulie 2019 s-a introdus magia AutoDraw. Trasați linii și inteligența artificală vă oferă sugestii pentru ceea ce desentați. Faceți clic pe cercul negru pentru a schimba mai întâi culoarea stiloului. Puteți alege dintre culori solide sau cerneluri magice (care sunt cu adevărat magice!). Cum se folosește AutoDraw Alegeți stiloul AutoDraw (stiloul inferior care scrie „AUTO” pe el. Începeți să desenați și de-a lungul barei de instrumente de sus veți vedea sugestii pentru ce imagine încercați să desenați. Faceți clic pe imaginea pe care doriți să o desenați și va fi adăugat la pagina dvs. Folosind instrumentul de umplere

Puteți utiliza instrumentul de completare pentru a completa obiecte sau ilustrații. Alegeți mai întâi o culoare, apoi faceți clic pe pictograma cupei de vopsea din bara de instrumente. Apoi faceți clic în interiorul imaginii pe care doriți să o completați. Încorporați un videoclip YouTube în Book Creator Cum să adăugați un videoclip YouTube direct pe pagina dvs. Pentru a aduce un videoclip YouTube în Book Creator, puteți copia și lipi URL-ul și acesta va funcționa! Acest lucru este excelent într-un cadru educațional, deoarece elimină orice reclamă și înseamnă că nu există nicio bară laterală distractivă de videoclipuri conexe cu care să te confrunți. 1. Copiați linkul YouTube 2. Lipiți-l în Book Creator Accesați Media> Import> Embed și apoi și lipiți link-ul video YouTube dedesubt unde scrie CODUL INCLUS. Apoi faceți clic pe Confirmare link web. Puteți edita titlul înainte de a da clic pe Adăugați la carte. Videoclipul va apărea pe pagină. Această metodă va funcționa și pentru videoclipurile Vimeo. Adăugați o prezentare PowerPoint la Book Creator Nu puteți converti prezentările în cărți pentru Book Creator, dar le poți încorpora în carte. O prezentare PowerPoint (sau Keynote / Prezentări Google) poate fi convertită într-o carte Creator de carte. Răspunsul este nu, din păcate. O soluție ar putea fi importarea fișierului de prezentare direct în Book Creator. Să vedem cum ar funcționa asta. Book Creator online

În Book Creator online, aveți nevoie de o versiune publicată a prezentării. Dacă pur și simplu importați fișierul utilizând metoda Media> Import> Fișiere, acesta îl va încorpora în pagină, dar când faceți clic pe el, acesta va descărca fișierul, mai degrabă decât să-l deschidă în carte. Deci, va trebui să vă conectați la contul dvs. online și să îl publicați mai întâi. Acest lucru funcționează nu numai pentru prezentări, ci și pentru Microsoft Word și Excel, precum și Pagini și numere Apple, deci conectați-vă la Office.com pentru Microsoft sau iCloud.com pentru Apple. Deci, în PowerPoint, accesați Fișier> Partajare și alegeți Încorporați. Faceți clic pe butonul Generați și apoi alegeți dimensiunile încorporării. Copiați codul de încorporare furnizat. În Book Creator, accesați Media> Import> Embed și lipiți codul. Schimbați titlul și prezentarea este încorporată. Acum, când treceți la modul de citire și faceți clic pe prezentare, acesta se va deschide în carte astfel: Încorporați un PDF în Book Creator Ghid rapid pentru partajarea PDF-urilor în Book Creator Nu puteți converti PDF-urile înapoi în cărți pentru Book Creator. Poate că următorul lucru cel mai bun este să încorporați PDF-ul în carte? Când faceți clic pe PDF, acesta se va deschide în Book Creator, astfel încât să îl puteți citi în timp ce rămâneți în carte. Există numeroase modalități de a face acest lucru, în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați. Modul simplu este să importați un fișier în Book Creator. Din butonul +, accesați Media> Import> File și alegeți, de exemplu, un PDF. Aceasta va încorpora documentul pe pagina dvs., ca mai jos. În modul de citire, puteți face clic pe acest document și acesta va deschide PDF-ul. Distribuiți cărți Book Creator către Google Classroom

Cum să trimiteți rapid o carte publicată la Google Classroom Publicați-vă cartea mai întâi, astfel încât să aveți linkul online către carte (rețineți, nu veți vedea butonul de partajare în modul Citiți-mă decât dacă ați publicat-o) De acolo, faceți clic pe butonul Partajare din bara de instrumente Alegeți Google Classroom Alegeți cum doriți să partajați cartea din opțiunile furnizate Rețineți, folosind această metodă, veți putea oferi studenților doar opțiunea de a citi cartea, nu vor putea să o editeze. Veți avea nevoie ca aceștia să se alăture bibliotecii dvs. pentru a face acest lucru Veți observa că butonul de partajare vă oferă și opțiunea de a partaja linkul către Facebook și Twitter, precum și încorporați pe site-ul dvs. și Printare. Treceți la modul de citire în Book Creator Pentru a comuta între modul de editare și modul de citire, trebuie doar să faceți clic pe butonul Redare Veți găsi butonul Redare de sub carte pe un raft de cărți sau în colțul din dreapta sus al barei de instrumente, în modul de editare. Când vă aflați în modul Citire, veți vedea că fundalul este mai întunecat și că paginile cărții se întorc frumos. Se vor reda toate videoclipurile și sunetul, iar linkurile vor începe să funcționeze și ele. Întoarcerea paginilor Puteți întoarce paginile făcând clic pe săgețile din stânga sau din dreapta, glisând paginile cu mouse-ul sau glisând (dacă utilizați un ecran tactil). De asemenea, puteți utiliza o tastatură și săgețile stânga și dreapta pentru a întoarce paginile. Opțiuni de citire În bara de instrumente sunt câteva opțiuni pentru citire: Accesați ecran complet. Prima pictogramă din bara de instrumente va face ca cartea să fie afișată pe tot ecranul. Faceți clic din nou pentru a reveni la vizualizarea normală. IV.Partajarea cărții Pictograma de partajare va afișa diferite opțiuni în funcție de faptul că citiți o versiune publicată a unei cărți sau dacă vă aflați în modul Citiți în propria carte. Pentru cărțile publicate așa cum au fost vizualizate online, veți avea opțiunea de a partaja pe Facebook sau Twitter, de a încorpora cartea sau de a o tipări ca fișier PDF.

Pentru propriile cărți (vizualizate în modul Citire în timp ce editați cartea), veți vedea Publicați online, Descărcați ca ePub sau Imprimați. Setări. Pictograma dințată are următoarele setări (dintre care majoritatea se aplică funcției „Citește-mi”: Afișare - comutați între paginile alăturate sau vizualizarea unei singure pagini. Voce - Alegeți limba în care doriți să citiți. Unele limbi au mai multe opțiuni de citire a vocii, dar depinde de browserul pe care îl utilizați. Evidențiați cuvintele - Activați / dezactivați. Rotiți automat paginile - Activați / dezactivați. Paginile se vor transforma automat în mod implicit, iar cartea va continua să citească. Redare multimedia - Activați / dezactivați dacă redați sau nu hotspoturi audio sau video încorporat în timp ce citiți. Rată de vorbire lentă - Dacă doriți să încetiniți viteza cu care este citită cartea, activați această opțiune. Citește-mi. Apăsați sau faceți clic pe acest buton pentru a vă citi cartea. Gestionarea cărților dvs. Lucrul cu cărțile dvs., gestionarea paginilor, gestionarea bibliotecilor Adăugați pagini noi în carte Da, puteți adăuga mai mult de 3 pagini la carte! Când creați pentru prima dată o carte nouă, începeți pe copertă. Veți vedea un buton săgeată în partea dreaptă pe care puteți face clic pentru a ajunge la pagina 2, apoi la pagina 3. În acel moment, veți vedea o pictogramă + pe care o puteți apăsa pentru a adăuga noi pagini. De asemenea, puteți adăuga pagini noi făcând clic pe butonul Pagini din bara de instrumente. Apoi utilizați meniul cu 3 puncte pentru a copia, muta, insera sau șterge pagina. Faceți clic pe butonul Înapoi pentru a reveni la cartea dvs. (sau dacă utilizați aplicația iPad, atingeți o pagină pentru a reveni la cartea dvs.). Există o limită a numărului de pagini pe care le puteți avea? Ar trebui să luați în considerare dimensiunea fișierului cărții dvs., mai degrabă decât numărul de pagini Nu există cu adevărat o limită a numărului de pagini pe care le puteți avea în Book Creator online.

Dar adevărul este că numărul de pagini nu este un lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere - ar trebui să luați în considerare dimensiunea generală a fișierului cărții. Cu cât mai multe pagini, cu atât va fi mai mare cartea. Evident, o singură pagină goală nu va însuma prea mult, dar de fiecare dată când adăugați conținut media la carte (în special imagini mari sau fișiere video), aceasta va crește exponențial dimensiunea cărții dvs. Acest lucru este important din două motive: Fișierele media mari din cartea dvs. pot dura mai mult timp pentru a fi deschise atunci când le vizualizați online (în funcție de viteza conexiunii la internet). Dacă descărcați cartea pentru a o partaja, este posibil ca fișierul ePub să fie prea mare pentru a fi trimis. În aceste zile, probabil că nu este posibil să creați o carte atât de mare încât să nu poată fi partajată cu o aplicație cloud. Cum știu dimensiunea fișierului cărții mele? În Book Creator online, singura modalitate de a afla acest lucru este să descărcați cartea ca ePub. Browserul de fișiere de pe computer vă va spune cât de mare este fișierul descărcat. Copiați, ștergeți sau rearanjați paginile unei cărți Utilizați vizualizarea Pagini din bara de instrumente pentru a rearanja paginile Rearanjarea paginilor Faceți clic pe butonul Pagini din bara de instrumente Puteți trage și plasa pagini după cum doriți, sau puteți face clic pe meniul cu 3 puncte și faceți clic pe Mutare Alegeți destinația și faceți clic pe butonul Mutare Cum se introduc pagini noi? Puteți introduce o nouă pagină oriunde doriți în carte. Faceți clic pe meniul cu 3 puncte de pe pagină după ce doriți ca noua dvs. pagină să fie inserată. Faceți clic pe Insert și pagina va fi adăugată. Ștergerea sau copierea paginilor individuale Puteți utiliza același meniu cu 3 puncte pe orice pagină pentru a-l copia sau șterge. Faceți clic pe opțiunea Copiere pentru a o copia imediat după pagina pe care o copiați. Sau alegeți Copiați în ... pentru a o copia într-o altă carte. Ștergerea sau copierea mai multor pagini Faceți clic pe butonul Selectați din partea dreaptă sus în vizualizarea Pagini.

Faceți clic pe paginile pe care doriți să le ștergeți, apoi faceți clic pe butonul Ștergeți. Notă - nu puteți recupera aceste pagini după ce au fost șterse. Dacă copiați paginile, veți alege biblioteca, apoi cărțile pe care doriți să le copiați. Puteți copia în toate cărțile din bibliotecă bifând caseta de selectare de lângă numele bibliotecii din partea de sus. Tăiați, copiați, lipiți și blocați elementele de pe pagină Faceți clic dreapta pentru a bloca elementele - excelent pentru realizarea de șabloane. Utilizați comenzile rapide pentru a copia și lipi elemente. Este foarte simplu să copiați și să lipiți elemente în Book Creator. De asemenea, puteți bloca elementele la locul lor - ceea ce este util să faceți dacă sunteți un profesor care creează șabloane pentru elevi. Trebuie doar să faceți clic dreapta pe un element pentru a afișa meniul contextual. De aici puteți tăia, copia, lipi sau bloca elementul. Puteți, de asemenea, să îl stratificați (să îl mutați în fața sau în spatele altor obiecte). Când sunteți gata să lipiți, faceți clic dreapta din nou și veți vedea că apare opțiunea de lipire - faceți clic pe ea și lipiți elementul oriunde doriți să meargă. În Book Creator, puteți copia și lipi orice element, inclusiv audio și video. BONUS: Dacă lucrați cu o tastatură, puteți utiliza comenzile rapide de la tastatură pentru a copia și lipi: CTRL / CMD X pentru tăiere, CTRL / CMD C pentru copiere și CTRL / CMD V pentru lipire. Schimbați fundalul paginii Este foarte distractiv să vă personalizați paginile în Book Creator Atingeți Inspectorul când nu aveți nimic evidențiat și veți vedea Inspectorul paginii (sau, dacă ați atins deja Inspectorul dintr-un alt element, veți vedea o altă filă pentru Pagina.

Puteți schimba culoarea de fundal sau puteți alege dintr-o selecție de fundaluri tematice. Doriți să utilizați propria imagine ca fundal? Puteți adăuga propria imagine prin simpla adăugare a unei fotografii Pentru o măsură adăugată, când ați adăugat imaginea, deschideți Inspectorul pentru a utiliza pictograma Mutare înapoi (cea din stânga) pentru a vă asigura că toate celelalte sunt stratificate deasupra acestei imagini. Apoi, blocați imaginea în poziție, astfel încât să nu se miște accidental. Folosirea șabloanelor pentru realizarea cărților Utilizați șabloanele și temele de început pentru a crea cărți uimitoare Dacă nu vă place să începeți cu o carte goală, utilizați unul dintre șabloanele preexistente pentru a construi o carte frumos proiectată. 1. Faceți clic pe Cartea nouă Faceți clic pe butonul Carte nouă din bara de instrumente și apoi comutați la comutarea de la Cărți goale la Șabloane. Comutare între cărți și șabloane goale 2. Alegeți un șablon Alegeți dintre șabloane (mai mult bazat pe conținut) sau teme (mai mult bazat pe design / aspect) făcând clic pe cel dorit. Se va deschide șablonul și veți începe cu 3 pagini completate. Puteți edita / șterge conținutul din aceste pagini și îl puteți înlocui cu propriul dvs. cont. Vizualizarea paginilor în Book Creator 3. Adăugați mai multe pagini Puteți adăuga noi pagini șablon făcând clic pe butonul + din partea dreaptă a paginii (după pagina 3). Veți vedea o selecție de pagini noi din care să alegeți, trebuie doar să faceți clic pe cea dorită și pagina va fi adăugată la carte, gata de editare. De asemenea, puteți adăuga pagini noi făcând clic pe butonul Pagini din bara de instrumente, apoi făcând clic pe meniul cu 3 puncte dintr-o pagină și selectând Inserați. 4. Editați conținutul din șablon Editarea textului Veți dori să înlocuiți textul și imaginile de pe pagină. Pentru a edita textul, trebuie doar să faceți dublu clic pentru a deschide caseta de text, apoi să înlocuiți textul. Editarea textului într-un șablon

Editarea imaginilor Majoritatea imaginilor se află în interiorul panourilor, deci pentru a înlocui o imagine, va trebui mai întâi să o ștergeți făcând clic pe imagine, apoi făcând clic pe coșul de gunoi roșu. Apoi puteți adăuga propria imagine făcând clic pe pictograma imaginii. Încărcați o imagine sau alegeți din căutarea Google Image. Alternativ, faceți clic pe pictograma camerei pentru a face o fotografie cu dispozitivul. După ce ați adăugat o imagine, faceți clic pe pictograma săgeată pentru a o repoziționa glisând sau redimensionând-o în spatele panoului. Unele imagini nu se află într-un panou și pot fi doar șterse și înlocuite. Faceți clic dreapta pentru a șterge sau doar evidențiați imaginea și apăsați tasta Ștergere de pe tastatură. Deblocarea articolelor Rețineți, unele dintre elemente sunt blocate pe pagină. Puteți face clic în ele și editați textul / imaginea, dar dacă doriți să le deblocați, puteți face clic dreapta pe element și alege deblocare sau faceți clic pe element, apoi faceți clic pe Inspector (butonul i) din bara de instrumente . Odată deblocat, veți putea muta elementul în jurul paginii și îl puteți redimensiona, dacă este necesar. 5. Construiți folosind pagini goale Fiecare șablon vine cu opțiunea de a adăuga și o pagină goală. Dacă alegeți acest lucru, puteți utiliza opțiunile de text predefinite pentru tema respectivă. Faceți clic pe butonul + din bara de instrumente de sus, alegeți Text și veți vedea că există elemente de text presetate pe care le puteți adăuga la pagină, apoi modificați dacă doriți. Adăugarea de text nou cu un stil prestabilit Puteți adăuga imagini, audio și video la pagină în același mod în care ați face-o în mod normal. S-ar putea să vă fie de folos să copiați și să lipiți articole din paginile de șabloane anterioare pentru a vă asigura că păstrați aspectul sau alte caracteristici de proiectare pentru a asigura coerența. Copierea cărților - cum și de ce? Modul în care elevii pot face o copie a cărții șablonului unui profesor și să lucreze la ea În Book Creator, există o opțiune de duplicare a unei cărți. Principalul motiv pentru care se folosește acest lucru este utilizarea unei cărți ca șablon. De asemenea, face parte din fluxul de lucru elev / profesor. Să imaginăm că o profesoară a creat un șablon de carte pe care dorește să o pună la dispoziția tuturor elevilor săi. Profesorul creează cartea în biblioteca clasei. Elevii accesează biblioteca și văd cartea (va fi în modul numai citire). Pentru a edita cartea, trebuie să facă mai întâi o copie, astfel încât să aibă propria versiune din care să lucreze. Faceți clic pe pictograma Cărți de sub cartea pe care doriți să o copiați. Alegeți Copiere carte. Este posibil să vi se solicite în ce bibliotecă doriți să plasați cartea duplicat.

Ștergerea unei cărți Cărțile pe care le ștergeți vor putea fi restaurate timp de 2 săptămâni Puteți șterge cu ușurință o carte de care nu mai aveți nevoie. Acest lucru va elibera spațiu în bibliotecă dacă vă apropiați de limită. Doar faceți clic pe pictograma Cărți de sub cartea dvs., apoi alegeți Ștergeți cartea. Va apărea un mesaj: „Cartea poate fi recuperată din biblioteca ștearsă recent timp de 2 săptămâni”. Alege ȘTERGERE sau ANULARE. Nu vedeți opțiunea de ștergere? Rețineți că puteți șterge propriile cărți, nu puteți șterge alte persoane decât dacă sunteți proprietarul bibliotecii sau dacă ați fost promovat la co-profesor. Preluarea unei cărți șterse Dacă trebuie să restaurați o carte pe care ați șters-o, faceți clic pe săgeata albastră de sub numele bibliotecii din bara de instrumente și veți vedea cărțile șterse recent. Faceți clic pe acesta și veți vedea cărțile care au fost șterse în ultimele două săptămâni. Ceea ce este deosebit de util este că, chiar dacă un elev a șters cartea, un profesor îl poate recupera. Acum faceți clic pe meniul cu 3 puncte și veți vedea opțiunea de a restaura sau a șterge definitiv. Partajarea cărților Publicarea, descărcarea și tipărirea cărților Cel mai bun mod de a partaja cartea dvs. Book Creator este să o publicați online. Publicarea cărții dvs. online vă va oferi un link către o versiune numai pentru citire a cărții. Puteți întoarce paginile, puteți reda audio și video și puteți face clic pe orice hyperlink. Adresa URL a cărții dvs. este privată - nu poate fi căutată public pe Google. Și puteți alege cu cine vreți să o împărtășiți. Este complet sigur și înseamnă că o carte poate fi citită pe orice dispozitiv. Iată procesul: Faceți clic pe butonul Partajare de sub carte și alegeți Publicați online. Apoi vi se va cere să confirmați detaliile cărții - rețineți că va trebui să adăugați titlul cărții și numele autorului înainte ca cartea să fie publicată. Aceste detalii vor fi vizibile în cartea publicată. Faceți clic pe linkul Publicați când este gata.

Veți vedea că după publicarea unei cărți, în colțul din dreapta sus al cărții apare o pictogramă glob. De aici puteți vizualiza cartea online, puteți copia linkul URL către carte (pentru a o trimite altcuiva) sau anulați publicarea cărții. Editarea cărții dvs. O caracteristică interesantă a cărților publicate este că orice modificare pe care o aduceți cărții în Book Creator este salvată automat în versiunea online. Deci, nu este nevoie să republicați cartea de fiecare dată când o schimbați. Reîmprospătează browserul și vei vedea că modificările vor intra în vigoare. Anularea publicării cărții dvs. Dacă vreți în orice moment să anulați publicarea cărții, pur și simplu apăsați pe pictograma globului din colțul din dreapta sus al cărții de pe iPad. Atingeți linkul Anulați publicarea și cartea nu va mai fi accesibilă pe web. Potelevii să publice online? Puteți alege dacă doriți sau nu să permiteți studenților să își publice propriile cărți sau nu. Faceți clic pe setarea dințată din colțul din dreapta sus al barei de instrumente și veți putea modifica setările pentru studenții dvs. Dacă nu le permiteți să își publice propriile cărți, ca profesor, le puteți publica în numele lor. Publicarea unei biblioteci întregi de cărți O modalitate ușoară de a partaja toate cărțile din biblioteca dvs. simultan 1. Faceți clic pe pictograma cog Setări bibliotecă de pe bara de instrumente Această pictogramă se află în dreapta butonului Cartea nouă din bara de instrumente. Rețineți că, dacă vă aflați în biblioteca privată Cărțile mele, nu veți vedea această pictogramă. Faceți clic pe butonul Publicați online biblioteca. 2. Introduceți titlul și descrierea Urmați instrucțiunile de pe ecran. Aveți 150 de caractere pentru descriere. Când sunteți gata, faceți clic pe Următorul. 3. Alegeți setările de confidențialitate Aveți 3 opțiuni: 1.Numai persoanele care au linkul - acest lucru va crea un link către biblioteca dvs. pe care îl puteți partaja cu oamenii. 2.Numai persoanele cu link și parolă - Adăugați o parolă la alegere pentru a proteja biblioteca.

3.Permiteți ca biblioteca să fie descoperită de alte școli - Aceasta este o setare „publică” pentru biblioteca dvs., ceea ce înseamnă că biblioteca dvs. și cărțile din cadrul acesteia sunt publicate în vederea distribuirii cu alții. 4. Adăugați nivelurile de notă și materie Este important să adăugați aceste date la biblioteca dvs., deoarece așa vom putea sorta și filtra cărțile în viitor. Imaginați-vă că puteți găsi toate cărțile de matematică scrise de elevii de clasa a 3-a din întreaga lume! 5. Alegeți o temă Aveți 8 variante din care să alegeți. Când ați terminat, faceți clic pe butonul care confirmă și publicați online. Animația vă va spune că biblioteca dvs. este publicată. În orice moment puteți face din nou clic pe pictograma setărilor bibliotecii pentru a edita setările sau pentru a vizualiza linkul către biblioteca dvs. Acesta este, de asemenea, modul în care nu mai publicați biblioteca, dacă aveți nevoie. 6. Găsiți adresa URL pentru biblioteca dvs. Pentru a vizualiza versiunea online, faceți clic pe butonul Vizualizare online și se va deschide într-o filă nouă. Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a vizualiza această bibliotecă. Rețineți, de asemenea, că, atunci când vă aflați în tabloul de bord al profesorilor, veți vedea ce biblioteci au fost publicate, deoarece vor avea o pictogramă glob mic lângă ele. Salvați cartea pe computer Descărcați fișierul ePub și salvați-l. Cărțile Book Creator sunt salvate automat, astfel încât să le puteți accesa de fiecare dată când vă conectați. Dar este posibil să doriți să salvați fișierul ePub pentru a-l face într-o aplicație cloud sau pentru a-l trimite altcuiva. Găsiți cartea pe care doriți să o împărtășiți. Faceți clic pe pictograma Distribuiți sub carte și alegeți Descărcați ca carte electronică. Cartea se va descărca automat pe computer (oriunde este locația implicită pentru descărcări). Se va salva ca fișier .epub. Dacă doriți să o salvați într-o aplicație cloud, cum ar fi Google Drive, Dropbox sau OneDrive, va trebui să o mutați manual de pe computer. Pentru a partaja cartea, puteți să o trimiteți prin e-mail sau să trimiteți un link către fișierul ePub din aplicația dvs. cloud.

Distribuiți cartea prin e-mail Puteți trimite e-mail cărților Book Creator la fel ca orice alt fișier Principalul aspect aici este - chiar doriți să trimiteți un fișier mare prin e-mail? Fișierele ePub sunt adesea fișiere foarte mari, iar serverele de e-mail pot avea limite care pot bloca trimiterea cărții. Fișierele ePub sunt, de asemenea, în esență un folder cu multe fișiere, iar trimiterea prin e- mail poate corupe aceste fișiere, astfel încât acestea să nu se deschidă. Deci, dacă doriți să vă împărtășiți cartea prin e-mail, iată sugestiile : 1. Publică cartea și trimite linkul Vă va fi mai ușor să publicați cartea mai întâi online, apoi să copiați și să lipiți linkul către carte în e-mail. În acest fel, nu trimiteți de fapt un fișier fizic, iar destinatarul va putea vizualiza cartea respectivă online în orice browser, pe orice dispozitiv. 2. Folosiți un serviciu cloud Dacă trebuie să trimiteți fișierul ePub real, mai degrabă decât să îl descărcați și să îl atașați la e- mail, de ce nu salvați fișierul într-o aplicație cloud și să partajați linkul prin e-mail? Exportați cartea ca fișier PDF Cum să vă exportați cartea și să o pregătiți pentru imprimare Este posibil să vă exportați cartea ca fișier PDF și să o imprimați. Desigur, se pierd toate minunatele audio și video dacă faceți asta, dar dacă aveți o carte simplă de text / imagine, poate fi distractiv să o tipăriți. Iată cum o faceți: De pe raft, dați clic pe butonul Distribuiți de sub carte. Alegeți Imprimare Se va deschide o filă nouă care afișează versiunea PDF a cărții dvs.

De aici, veți vedea 3 pictograme în bara de instrumente. Primul rotește pagina (deși acest lucru nu are niciun efect asupra PDF-ului dacă îl imprimați sau îl salvați). Următoarea pictogramă vă permite să descărcați PDF-ul, iar ultima pictogramă vă permite să imprimați PDF-ul. Dacă tipăriți PDF-ul, se va deschide ecranul Print Dialogue și puteți modifica setările înainte de a imprima. Câteva lucruri de remarcat despre tipărire Book Creator este optimizat pentru crearea de cărți electronice multimedia, cu conținut bogat precum audio și video. Veți pierde acest lucru dacă încercați să imprimați cartea electronică. Unii oameni au subliniat că exportul PDF include margini albe - acest lucru este adăugat de browserul Chrome și este dincolo de controlul Book Creator. Exercițiu practic- creați cont pe platform Book Creator, realizați o carte despre animale, adaptată categoriei de vârstă a elevilor la care predați. V. Bibliotecile Creați o nouă bibliotecă Veți crea prima bibliotecă ca parte a integrării. Iată cum creezi alta În Book Creator online, un profesor poate crea o bibliotecă și poate invita elevii să se alăture. Rețineți, această caracteristică nu este disponibilă în Book Creator pentru iPad. Fiecare profesor începe cu o bibliotecă care poate găzdui 40 de cărți (mai multe biblioteci și cărți sunt disponibile dacă faceți upgrade la un abonament plătit). Crearea unei alte biblioteci Faceți clic pe pictograma Teacher Dashboard din bara de instrumente de sus (cele 3 linii din partea stângă a barei de instrumente). Aceasta va afișa Tabloul de bord al profesorilor, ca mai jos.

Găsiți butonul Creați o nouă bibliotecă și faceți clic pe el. Va trebui să acordați un nou nume bibliotecii și veți vedea opțiunile dacă doriți sau nu să permiteți elevilor să acceseze Căutarea de imagini Google în cadrul Book Creator, dacă elevii vor putea sau nu să citească cărțile celuilalt și dacă elevii își pot publica propriile cărți sau nu. Când sunteți gata, faceți clic pe butonul Creare bibliotecă. Totul este gata! Apoi, veți dori să știți cum să invitați pe alții să se alăture bibliotecii dvs.Am explicat déjà la sectiunea despre accesul elevilor în biblioteca. Cum să vă alăturați bibliotecii unui alt profesor Utilizați tabloul de bord pentru profesori pentru a vă alătura bibliotecii unui coleg. Am prezentat modul în care elevii se alătură bibliotecii unui profesor. Ca profesor, vă puteți alătura bibliotecii unui alt profesor. Acest lucru este deosebit de util dacă vor să vă adauge pentru a fi co-profesor al bibliotecii lor. Trebuie să vă alăturați bibliotecii lor înainte de a vă putea promova în calitate de co-profesor. Veți avea nevoie mai întâi de codul de invitație la bibliotecă, pe care colegul dvs. îl poate găsi și apoi vă poate trimite (nu există nicio modalitate automată de a-l trimite, vor trebui să vă trimită prin e-mail sau să vă trimită codul sau să vă arate personal). Utilizați pictograma meniu din stânga sus pentru a accesa tabloul de bord pentru profesori. Derulați în jos până la secțiunea Partajat cu mine pentru a găsi butonul care scrie Înscrieți-vă într-o bibliotecă. Faceți clic pe acesta și apoi introduceți manual codul de invitație. Setări bibliotecă Există o mulțime de setări pentru a controla ce pot face și vedea elevii în biblioteca dvs. OK, deci ați creat o bibliotecă. Acum să ne uităm la gestionarea cu succes. Mai întâi, utilizați tabloul de bord pentru profesori pentru a naviga la biblioteca dreaptă. Rețineți că veți putea modifica doar setările pentru bibliotecile pe care le-ați creat singuri sau pe care ați făcut-o co-profesor. Faceți clic pe bibliotecă și veți fi dus la raft. Acum, pentru a accesa setările bibliotecii, faceți clic pe butonul Setări din dreapta barei de instrumente (lângă butonul Nouă carte). Veți deschide meniul Setări, după cum urmează: Setări bibliotecă Acestea sunt opțiunile dvs.: -Redenumiți biblioteca (introduceți doar numele bibliotecii) -Comutați dacă utilizatorii pot accesa sau nu Google Image Search în acea bibliotecă

-Comutați dacă elevii își pot edita propriile cărți (dezactivați dacă doriți ca biblioteca dvs. să fie doar în citire) -Comutați dacă elevii își citesc cărțile reciproce -Comutați dacă elevii pot permite sau nu colaborarea în cărțile lor -Comutați dacă studenții își pot publica propriile cărți online -Arhivează biblioteca – Puteți arhiva biblioteca și o puteți face inaccesibilă pentru oricine altcineva în afară de dvs. -Publicați biblioteca - faceți clic pe acest buton pentru a parcurge pașii de partajare a bibliotecii online. Exercițiu practic- Faceți public o bibliotecă și împărtășiți impresii cu alti colegi despre cărțile create. Gestionarea utilizatorilor dintr-o bibliotecă Faceți clic pe meniul derulant Autori de sub numele bibliotecii din dreapta barei de instrumente. Acum puteți filtra ce cărți vedeți într-o bibliotecă. Puteți vizualiza doar cărțile dvs., cărțile tuturor sau cărțile făcute de o anumită persoană. De aici, dacă sunteți proprietarul bibliotecii, puteți elimina utilizatorii din bibliotecă făcând clic pe cele 3 puncte> Eliminare utilizator. Dacă utilizatorul este profesor, veți avea, de asemenea, opțiunea de a-i promova ca profesor. Cum să părăsiți o bibliotecă Dacă nu mai doriți să fiți într-o bibliotecă, vă puteți elimina din bibliotecă

Dacă v-ați alăturat bibliotecii altcuiva, puteți să o părăsiți făcând clic pe butonul Setări din bara de instrumente. Veți vedea așa ceva: Vizualizați toate cărțile dintr-o bibliotecă Puteți comuta între cărțile create pe care le vedeți și cum sunt afișate ele pe ecran După ce v-ați alăturat unei biblioteci, utilizați butonul de selecție a autorului pentru a vedea cine mai este în bibliotecă, pentru a vizualiza cărțile sau pentru a vizualiza toate cărțile. Veți vedea meniul derulant făcând clic pe săgeata de sub numele bibliotecii, în stânga barei de instrumente: După ce ați deschis selectorul de autor, faceți clic pe un utilizator pentru a vedea doar cărțile sale sau faceți clic pe Toată lumea pentru a vedea toate cărțile. Sfat: faceți clic pe pictograma Raft (în partea dreaptă a meniului, arată ca o grilă) și veți comuta între a vedea toate cărțile pe ecran simultan sau doar un raft. Ce se întâmplă dacă nu vreau ca elevii să se vadă cărțile reciproce? Mai întâi rețineți că toate cărțile din bibliotecă vor fi doar în citire (cu excepția cazului în care sunteți proprietarul bibliotecii). Elevii nu vor putea edita cărțile reciproce decât dacă au activat colaborarea pentru cartea lor.

În calitate de proprietar al bibliotecii, puteți accesa setările Bibliotecii pentru a activa / dezactiva dacă elevii își pot vedea cărțile reciproce. Pentru elevi, meniul derulant arată astfel: Mutarea cărților între biblioteci Utilizați pictograma Cărți pentru a muta cărți între biblioteci Dacă aveți cărți pe raftul cărților pe care doriți să le mutați într-o altă bibliotecă, este simplu. Faceți clic pe pictograma Cărți de sub carte și apoi faceți clic pe Mutați în bibliotecă. Puteți alege apoi biblioteca în care doriți să mutați cartea. Mutarea cărților elevilor În calitate de profesor, puteți muta și cărțile elevilor dvs. dintr-o bibliotecă în alta. Rețineți că, dacă le mutați cărțile într-o bibliotecă la care nu s-au alăturat, nu vor mai putea să vadă cartea (până nu se vor alătura acelei biblioteci). Biblioteca „Cărțile mele” Aceasta este biblioteca dvs. privată, o cutie pentru elaborarea cărților Când vă conectați pentru prima dată la Book Creator, vi se solicită să creați prima bibliotecă pentru partajarea cu elevii. Pentru a accesa biblioteca Cărțile mele, faceți clic pe pictograma Meniu din bara de instrumente. Biblioteca dvs. Cărțile mele va fi în partea stângă sus și are o pictogramă lacăt pe ea. Nu puteți distribui biblioteca Cărțile mele. Lacătul este acolo pentru a semnifica că aceasta este o bibliotecă privată care nu poate fi partajată cu alte persoane, deci nu veți vedea codul de invitație în această bibliotecă. Aceste cărți nu contează pentru alocarea planului dvs.

Puteți crea 40 sau 200 de cărți în această bibliotecă (în funcție de planul pe care îl aveți) și aceasta este o alocare separată cărților pe care le primiți ca parte a bibliotecilor partajate. Deci, dacă aveți planul gratuit, vă oferim gratuit 1 bibliotecă și 40 de cărți. Dar vă oferim și o alocare suplimentară de 40 de cărți în biblioteca Cărțile mele. Gestionarea cărților din biblioteca Cărțile mele Așadar, ați putea considera că biblioteca dvs. Cărțile mele este o zonă de organizare în care puteți crea cărți înainte de a le muta într-o bibliotecă partajată pentru ca elevii să interacționeze. Puteți alege să publicați cărți direct din biblioteca Cărțile mele sau le puteți muta în altă bibliotecă. VI-Colaborare Cum să colaborați în timp real Rețineți, această caracteristică este disponibilă numai profesorilor sau școlilor care s-au abonat la unul dintre planurile plătite. Cu toate acestea, alți profesori pot încerca funcția cu o perioadă de încercare gratuită de 14 zile (în prezent prelungită la 90 de zile!). 1. Distribuiți cartea pentru a o face colaborativă Alegeți o carte și faceți clic pe pictograma Distribuiți sub carte, apoi alegeți Colaborare. Așteptați - Nu pot vedea opțiunea Colaborare? Dacă vă aflați în „Cărțile mele”, treceți la una dintre bibliotecile dvs. Cărțile mele sunt întotdeauna private și nu acceptă colaborarea. Dacă sunteți elev (sau profesor în biblioteca altui profesor), asigurați-vă mai întâi că este selectată cartea dvs. Nu puteți activa colaborarea în cartea altcuiva. Dacă butonul Colaborare încă nu este afișat, atunci profesorul care a creat biblioteca va trebui mai întâi să activeze colaborarea, fie începând perioada de încercare gratuită, fie actualizând la un plan plătit. De asemenea, vă rugăm să rețineți că există o setare de bibliotecă care determină dacă elevii pot activa sau nu colaborarea pentru cartea lor. Este posibil ca proprietarul bibliotecii să o fi dezactivat. 2. Alegeți cine are acces În mod implicit, toată lumea din bibliotecă va avea acces pentru a colabora cu dvs. la cartea dvs. Dacă doriți să schimbați acest lucru, faceți clic pe linkul Modificare, apoi faceți clic pe persoanele pe care doriți să le puteți da drept de a edita cartea împreună cu dvs. Apoi faceți clic pe Gata. Apăsați acum pe butonul Începeți colaborarea pentru a confirma că doriți să colaboreze alții. 3. Vedeți cine colaborează în carte

Odată ce ați deschis cartea, puteți obține o prezentare generală a celor care lucrează pe diferite pagini, făcând clic pe butonul Pagini din bara de instrumente de sus. Veți vedea că orice pagină care are o persoană care lucrează la ea are o pictogramă de persoană mică. Dacă pe o pagină lucrează mai multe persoane, aceasta va fi o pictogramă dublă. Puteți face clic pe pictogramă pentru a vedea cine sunt. 4. Lucrul la o pagină împreună Când editați o pagină, în colțul din dreapta jos al ecranului apare oricine altcineva care lucrează cu dvs. pe acea pagină. Pe măsură ce lucrați cu toții pe pagină, veți vedea elementele plasate și vă veți deplasa în timp real pe măsură ce se întâmplă (poate exista o ușoară întârziere, deoarece elementele se sincronizează pe internet). Veți putea vedea cine lucrează la ce, deoarece numele lor vor apărea în jurul casetei de delimitare. Veți observa căsuța dvs. de delimitare este albastră, în timp ce a celorlalți este roșie. Notă: vă puteți prelua reciproc articolele de pe pagină, puteți edita textul celuilalt, chiar ștergeți lucrarea celuilalt. Așadar, va trebui să lucrați împreună pentru a vă asigura că toată lumea este fericită și respectuoasă. 5. Nu mai colaborați Proprietarul cărții (sau proprietarul bibliotecii) poate dezactiva colaborarea în orice moment. Doar faceți clic pe butonul de partajare (sau pe pictograma de colaborare din colțul cărții) și apoi faceți clic pe Opriți colaborarea. Acum nimeni altcineva nu se poate alătura cărții și o poate edita, iar oricine lucrează în prezent la carte va fi mutat înapoi pe raft. Dacă ați dezactivat colaborarea, toate cărțile vor fi setate doar pentru citire, iar elevii vor putea face doar o copie a unei cărți pentru a-și edita propria versiune. Combinați cărți în Book Creator Cum să combinați cărțile dintr-o bibliotecă într-o singură carte combinată Profesorii doresc adesea să știe cum elevii pot colabora pentru a face o carte de curs. Dacă nu aveți acces la funcția noastră de colaborare în timp real, puteți colabora în continuare, făcându-i pe elevi să creeze o pagină din cartea lor individual - și apoi profesorul poate combina cărțile într-una singură. În aplicația web, puteți combina mai multe cărți simultan și nu trebuie să aibă același aspect. Faceți clic pe butonul Cărți de sub orice carte. Alegeți Combinați cărți.

Selectați cărțile pe care doriți să le combinați - alegeți-le în ordinea în care doriți să fie afișate în carte. Faceți clic pe Următorul. Dați un nume noii cărți combinate. De asemenea, puteți schimba numele autorului dacă doriți. Apoi faceți clic pe Creare carte. Veți vedea că noua dvs. carte apare pe raft, cu o copertă generată automat - puteți edita aceasta dacă este necesar. Exercițiu practic –pornind de la șablonul despre crearea poveștilor, realizați o carte care să ilustreze caracterele unei povești. Introduceți elemente de evaluare. Folosit la scară largă de 40 de țări. Book Creator uimește prin 2 milioane de cărți pe lună și 100 de milioane de cărți realizate până acum. Sperăm ca și d-voastră prin absolvirea acestui curs să realizați cărți care să îi inspire pe alții.


Like this book? You can publish your book online for free in a few minutes!
Create your own flipbook