Ah-hah! Bertukar Hahaha! !!! Kenapa ... Masa dengan dia untuk lari! ni?! Ah! Awan guling! Kalau dia lari, Janganlah kita takkan termenung jumpa gadis- saja, cepat gadis yang tangkap dia! diculik tu! Oh ya!
Hiyaaa!! Tak sangka Sudah Boleh wuron begitu tentu. ke dia tangkap lemah. wuron? Selama ini kita tertipu dengan rupanya. Memalukan Cis! betul! Kamu Dah tak boleh Aku dah tak boleh pergi lari! ke kampung tu. Hek?! Hei, wuron!
Bertukar ! Alamak! Masa sudah hampir... Masa Dah tamat! Eh?! ... Rupanya kamu Kau ni siapa sebenarnya?! adalah Wuron.
Ishh... Nak Cepat minta Jadi, inilah marah pun maaf! rupa tak jadi. sebenar wuron? Erm... Maafkan saya. Sekarang Sangat Gadis-gadis bawa kami ? yang kamu culik pergi ke rumah kamu! tu, adakah mereka Sekarang baru selamat? berani cakap. Ya, sangat selamat. Wah! Betul Terima tu. kasih! Nah, ini dia Kalau kamu cuba upah bertukar jadi kamu. semut, saya pijak kamu. Alamak, macam mana dia tahu?
Villa Wuron Langsung Mewahnya tak padan rumah ni. dengan kamu. Rumah ini dibina hasil duit yang saya kumpul selama ini. Jangan nak ber- lagak. Anak ku, Anak ku Sayang! kamu di sayang! mana? Ayah datang Emak ni! datang! Saya mahu Duduk Tak usah gadis yang di sini lebih risaukan baik daripada baik... bekerja di kami, biarkan ladang. kami di sini. ...eh? Tolong- Mereka lah bawa hanya habiskan mereka balik. duit saya.
Nampaknya Sekarang kita dapat hanya tinggal mengumpulnya lebih cepat 2 biji dari yang mutiara naga saya lagi. sangka. Ya, saya Betul Huhu! juga tu. Kenapa kita ingin tahu kena bawa Tapi... sebabnya. Wuron bersama?
Mengembara Saya tak Mungkin ia Dia ada adalah nak ikut. berguna kuasa dalam menjelma menyusahkan. kembara yang luar kita. biasa. Em... Sekali- Eh?! Panaslah... sekala seronok malam ni juga kalau Mungkin saya pergi akan tidur bercuti. pakai pakaian dalam sahaja. Maka Bulma dan Goku Mestilah! PONG membawa Wuron bersama Sekali PONG dalam misi mereka untuk mencari Mutiara Naga. pandang pun Kamu ni Walau pun mereka tak orang dah lelaki! pasti sama ada Wuron tahu! akan membantu atau menyusahkan mereka. Apa yang kamu buat?! Saya hanya suka perempuan, tak suka lelaki! Jangan cuba raba saya lagi! Heh...
MUTIARA NAGA 007 - YAMU DAN BUARU
Dalam pencarian Mutiara Naga yang ke enam, Bulma dan Son Goku, serta kawan baru mereka, Wuron, menuju ke arah Barat Daya... Tiga Masih Sebenarnya Hei... Jauhnya hari lagi jauh lagi. kita nak tempat tu, pergi baru mana? lambat sampai lagi ke? ke sana. CARI Kamu nak Apa?! Rasanya di Hmm pergi ke Bukit sekitar ... sana?! Panggang?! bukit panggang.
Di situ adalah Kamu tak Kamu kenal tempat raja tahu ke? ke tempat Gyumou yang menakutkan! tu? Tapi Kamu tak Jangan bunyinya tahu ke risau, goku tak seronok betapa bagi saya. dahsyat raja akan Gyumou tu? uruskan dia. Bunyi macam seronok! Ah! Tunggu Dia ni tak Heheheh! dulu. pernah Selamat serik. tinggal! Terpaksalah saya berenang mengejar dia. Eh? Tak perlu berenang Ah! Dia untuk melarikan tangkap diri! dia. Kamu pandang arah sana sebentar.
Kita akan gunakan ini. Apa tu? ? ? ? Seluar dalam terpakai. Dah TARIK dapat!! !! Apa yang kamu nak sebenarnya... ? Cis! Dah kena tipu! Bagi saya Baiklah, Kalau kamu seluar saya takkan cuba lari lari, tapi... lagi, saya dalam tu. akan potong dan makan kamu!
Kalau kamu Apa ni? Nah! bantu kami Hanya sebiji dan tak buat gula-gula. Kamu ambil masalah, saya ini. akan bagi seluar dalam tu. Eh? Heheh... Saya pun Jangan Baik... Perempuan nak gula- mungkir lebih suka Tak ada. gula juga. lelaki macam janji. saya. Enjin bot Hah dah mati. ? Petrol tu Kamu buat Boleh tak Alamak, apa? lawak ke? kamu petrol dah bertukar habis. jadi petrol?
Bertukar Pendayung Kalau begitu !! ? kita pergi ke tebing dan saya Pendayung akan keluarkan tu apa? kapsul petrol. Boleh kamu bertukar jadi pendayung? Hiyah! Hiyah! Bwargh!! badan saya ni lembut, janganlah berkasar sangat. Kamu ingat Saya dah semudah tolong kamu. itu nak dapatkan Boleh bagi seluar seluar dalam dalam seorang tu? gadis? Sudah ikat. Bagus.
Kotak Dah Eh?! Tapi kamu dah kapsul tiada... janji nak bagi! saya. Kamu gila Saya bagi Mesti dah Alamak! ke? seluar dalam jatuh dalam Sungai ni saya. Kamu sungai! sangat bertukar jadi besar. ikan dan pergi cari kotak kapsul tu. Kamu cakap jalan Kapsul dah hilang, Kenapa senanglah! kaki Bot habis minyak. ni? sajalah. Kita tiada rumah, Sebab kamu kereta dan motor. ada awan Kita dah tak boleh guling!! bergerak!!
Abang Wuron Bagus idea Jadi ... kamu tu! suruhlah Wuron bertukar jadi kenderaan. Tak guna Eh! Dia dah betul! hilang?! Dia lari lagi! Sayanganya Jangan harap Wruounununun-n Hei aku aku akan pergi kWeuluraorn!, ke tempat bahaya terpaksa lepaskan tu bersama mereka. seluar dalam tu. Piiii, Nampak Dah tak Piii, piii, nya saya jumpalah! Piii, piii, terpaksa Heheh .... guna ... cara ini.
Aik?! Em!! PiiPi,iip,ipiii,i Uhh! Ohh! Ahh! Ohh! Ohh! Uhh! Uhh!! Cukup! Sebenarnya Gula- Wuron! Jangan gula yang kamu Kamu cirit- sebut lagi. makan tu adalah ciptaan saya! birit ke? Saya minta maaf. Bila saya sebut ‘Pii pii’, orang yang memakannya akan cirit-birit. Baik. Kalau kamu tak dengar cakap, saya Kalau kamu akan sebut tak keluar, saya akan lagi. sebut sekali lagi. Wah ... Nota: Kesan gula-gula itu bertahan selama sebulan
Pii, pii, Wuron! Mujur saya Tak guna Pii, pii tak makan betul. gula-gula OK, Tak sangka dia wuron. tu. gunakan cara Bertukar sekeji itu. jadi Sebab motosikal. saya ni budak Tapi lebih baik dari baik. berjalan Janganlah kaki. bergurau !!! Cuma ini saja? Kamu ni memang ketinggalan zaman. Gah! Diamlah.
Lagi pun, ia Bukan salah saya! Apa ni? hanya untuk Saya hanya boleh Belum berjalan 5 minit. ubah rupa, tak pun dah boleh ubah lembik! Lepas tu kekuatan. kena rehat Tapi kalau nak saya jadi selama 1 minit. seluar dalam, saya boleh ... buat. Silakan Saya Seluar Kamu pakai, handal dalam langsung bertukar kamu dah Usah rasa basah tadi, tak malu. jadi jadi kamu berguna! seluar tak pakai dalam. sekarang kan? Aduh! Terpaksa jalan kakilah.
Saya dah Hie Haa nak mati... Hie Haa Saya pun Kamu dah turun berdua ni berjalan lambatlah. bersama kamu. Memanglah, Dimana kita ni? Jangan Saya ni kamu kena Semuanya bandingkan gadis lepasi padang saya dengan bandar... pasir untuk padang pasir... sampai ke bukit orang panggang. kampung macam kamu. Heh Heh Agaknya ada Cukuplah Saya dah tak hotel untuk hari tak tahan. di kawasan sini? ini. Jangan nak Lemah berangan. betul.
Kamu pun Teruk betul Saya lapar! Kenapa jadi sama. perangai dia. Saya nak mandi!! begini?! Saya tak boleh Pentingkan tidur kalau tiada Saya dah tak diri sendiri. sanggup! katil!!! Saya Kita pun Eh? Dah lapar patut puas rehat. ... menjerit, dia tidur pula. ... Heh.
Hmm Sudah Yamu, ada ... lama tak mangsa baru. ada mangsa baru. Apa? Baiklah Nampak Seorang Buaru, macam budak mari kita mereka tak lelaki pergi. berduit. dan babi. Tapi mereka mungkin ada kapsul. Ya. Biar saya Sekarang pergi cari saya pun makanan. terasa lapar.
Eh? Jangan Kamu nak buat suka tak lawak! makan babi? Hah ?! Apa tu? Secara tiba-tiba muncul perompak padang pasir, Yamu dan Buaru. Nampaknya pertarungan sudah tidak dapat dielakkan lagi.
MUTIARA NAGA 008 - YAMU YANG DAHSYAT
Dua penjahat di padang pasir yang merompak duit dan harta orang, Yamu dan Buaru, kini telah muncul di hadapan Goku dan rakan-rakan... Hah? Apa tu? Yo!
Saya rasa Kamu tak sedap siapa? hati... Kalau kamu Saya Sayalah mahu tak nak penguasa di padang pasir selamat, pukul serahkan budak ini... semua duit kecik. Yamu. dan kapsul yang kamu Buaru Dan saya ...? adalah ada. Buaru. Kamu buaru si lembik tu kan? Dia seorang yang Kamu Wu... miang dan suka kenal dia mencuri seluar Wuron! dalam guru ke? wanita sehingga akhirnya dia dibuang sekolah. Ya, dulu semasa saya bersekolah di selatan, ada seorang budak yang selalu buli saya.
Itu semua Rupanya Cis! Kuat Penjahat! tak perangai betul Saya benci kamu tak penting. pernah ingatan dia. kamu! berubah. Cepat Tak serahkan guna. duit dan Keh! Em... Ya, kapsul memang. kamu. Kamu ni kuat, kan? Kami takkan serahkan harta Kamu sangat kuat, kan? kami. Kalau kamu tak nak sakit, baik kamu cepat berambus dari sini. Oh! Nampaknya kamu berdua mahu pergi ke alam barzakh ya...? Saya serahkan pada kamu, cepat belasah dia. Kamu tak Kenapa Yamu, dengar ke kena lawan hapuskan si tak guna apa dia dia? kata tadi? Dia orang tu! jahat ke? Dia nak bunuh kita!
Dia ni Bodohnya Kenapa senang dia ni kamu nak hati saja ... tidur di bunuh kami? sini. Boleh ke goku menang? Haaah!! Warh! Huff!
Tongkat sakti, jadi Panjang! GEH! Gouf! KUF! KUF!
Datuk saya Hei budak, Alamak, yang bagi. mana kamu Yamu! Son dapat Bagus! Gohan. tongkat tu? Goku Nama memang datuk kuat! saya? Hanya seorang saja yang ada tongkat yang boleh bertukar panjang. Apa nama datuk kamu? Son gohan tu Memang seorang pendekar saya dah yang luar biasa. agak. Saya tak Tak sangka Datuknya aku pun boleh pandang Son Gohan seorang pernah ada cucu. dengar rendah pada yang pasal kamu walau terkenal. dia. pun kamu seorang budak. laparnya ...
Fuh! Tinju Nampaknya angin kali ini saya serigala! boleh bertarung dengan seronok. Eh!
Hah! Uuuuuuhh!!! Hah! Alamak! Yamu!
Wah! Bukan Wah! Tuan Jangan setakat yamu datang dekat! kuat, memang malah hebat! Heheheh! kacak juga! Bertukar Oh ya! Aku !! boleh jadi lalat dan lari dari sini! Bertukar kepada pemukul lalat! Buaru, jangan biarkan dia lari! Ya! Erk!
Kalau nak Cepat. Tak guna selamat, betul, saya ni serahkan rakan sekelas harta kamu. kamu! Ah, Baiklah! Itulah balasan sebab buli saya. Ah, kapsul Nah, Aku Cis saiz M. ambillah. simpan ... kapsul Itu agak ini untuk mahal bagi waktu budak macam istimewa. kamu. Dia masih Yamu! Hei, kenapa Saya hidup? tumbuk lapar kuat sangat? ... Kamu nak rasa tinju angin serigala sekali lagi?
Hiyaah! Saya ada kungfu Gunting! gunting- batu-kain. Batu! Kain!
Saya Dah tak Budak terlalu larat. kecik tak lapar, dah guna! habis tenaga. Apa? Kamu hanya Uwoaaaa buat dia hhhhhhhh semakin marah!! !! Urgh... Em...
Kenapa Kamu berdua bising sangat? Saya nak tidur pun susah. ... Eh?
Yamu! Buaru, mari kita berundur Ya. dulu. Apa yang Nanti kami akan datang dah semula untuk dapatkan berlaku? kapsul tu! Jangan lupa! Ha? Cis, saya tak R Dia nampak Hei, siapa perasan ada tu? perempuan u macam orang m bersama a baik. mereka. h Saya Y lapar. a m u ... Yamu yang gagah Saya bukan Saya selalu Kamu lemah perkasa, tetapi takut tak suka cemas dan bila jumpa kepada perempuan. gementar perempuan. mereka, cuma bila nampak Dia akan kembali saya perempuan. untuk merampas kapsul milik Wuron. berdebar.
MUTIARA NAGA 009 - MUTIARA NAGA DALAM BAHAYA
Yamu dan Buaru telah menyerang Goku dan rakan- rakan untuk merompak harta mereka. Tetapi, oleh kerana Yamu takut kepada perempuan, mereka terpaksa berundur buat seketika. Saya dah Kenapa tak kata, cakap kamu ada kapsul ni? ia untuk waktu Kedekut betul! istimewa. Sebab Kamu ni Ada bilik saya sungguh air tak? lapar. kuat makan. di sana.
Heheh... Kamu Kecilnya, hanya Aku bukan jangan muat untuk setakat nak mandi mengintai. cuba pancuran. intai saya. Jangan nak cerewet. Ya... Rumah Yamu Ada tak baju tidur Baiklah, untuk saya saya akan pinjamkan pakai? baju tidur saya. Tak Mari kita Matahari apa. dapatkan dah kapsul tu. terbenam. Saya Eh? Tapi ada ada perempuan cara ... bersama mereka. Selepas itu Buaru, kamu baru saya menjelma jadi datang dan babi atau budak lelaki tu dan rampas kapsul tu. umpan perempuan tu Oh, kamu memang pergi. bijak.
Sebab Buat apa nak Tapi kenapa Kalau mereka Mereka takkan mutiara pergi ke bukit kamu datang, saya datang lagi naga ada panggang yang takkan kalah. ke? di sana. sanggup Sebab saya dah bahaya tu? buat semua kenyang. ni? Ini dia. Di sini Mutiara Apa? ada satu, naga...? biar saya tunjuk... Tunggu Jadi itu kapsul Rumah sehingga yang dia ada. bergerak. perempuan tu sendirian, kamu bawa Dia keluar. Ok, mari kita pergi tengok. Memang berbaloi untuk dirompak.
Ada suara Hm-hm- perempuan hummmmh- ... ♫Hmm... ♪ Kalau dua orang lagi tu dah tidur, mudahlah kerja kita. Biar saya tengok. Gegeh-geh-geh- gergh-gergh!! Yamu! Kenapa?!
Alamak! Macam Hm? Ei? Saya dah dengar Itu terlihat sesuatu. budak berdua sesuatu tu. yang amat luar biasa! Kamu biar betul?! Hebat Dewa naga Jadi kalau Nampaknya kan? akan kamu kumpul mereka 7 biji mutiara masih tunaikan belum hajat naga... tidur. kamu? Lima, yang Jadi kamu Itu yang Sebarang ke-6 ada sudah Bulma hajat pun? di bukit kumpul cakap. panggang. berapa? Agaknya Jadi sebab itu kamu mahu lah... pergi ke sana... Radar yang dia tengok semasa dalam bot tu dapat kesan di mana mutiara naga berada?
Ya. Buaru. Betul. Mereka SANA kata SANA Ya! ‘sebarang Kamu hajat’. dengar tak tadi? Em... Yamu... Jadi saya mahu Bagus!! Bukankah lebih baik minta untuk kalau minta untuk hilangkan rasa menguasai dunia takut kepada atau pun harta perempuan!!! yang banyak. Tapi saya Apa? Saya tak tak mampu berminat untuk hilangkan rasa takut mengawal dunia, dan saya kepada perempuan boleh dapat harta dengan ... merompak.
Saya teringin Sebenarnya sangat nak ... berkahwin. Mutiara Tak minat? Hmm, saya tak Rasa takut naga akan Saya ingin minat sangat inilah jadi milik benda macam sangat kelemahan saya!! melihat dewa tu. kamu... naga tu. Jadi, apa Saya cuma Kamu Ya, selain itu Kamu cari kata kamu minat memang saya boleh mutiara naga minta hajat orang melatih diri hanya sebab seorang terhadap dan melihat perempuan perempuan. pelik. nak tengok tempat- naga? ... tempat menarik. Kamu tahu Hmph... Tapi, kenapa Hmm, kamu tak, Kamu tu kamu minat ni taklah sangat pada perempuan masih perempuan? bodoh tiada bola kecil... sangat. Kamu tu ... yang pelik.
Aduh Kamu berdua ... sedang bercakap pasal apa ha? Baiklah, Dan kenapa tapi pastikan dengan baju kamu cuci tidur ni? baju saya Macam mana saya untuk pakai nak pakai baju esok. sekecil ini? Suka Kan saya Agaknya betul dah cakap, dia tak mahu arahkan orang tahu orang. itu baju saya. rahsianya. Baik. Kalau tak nak, tidur saja Tanpa pakaian. Kadang- Dah selesai kadang mandi, apa kamu ni kata kamu baik hati minum jus juga. dulu... Manis- Kamu pun nya. minumlah juga. Apa itu Jus?
Oh, Saya dah Betul ke? Lagi banyak um... minum. Kalau begitu kamu minum, saya akan kamu akan minum semua. jadi semakin Kamu tak minum ke? gagah. Kamu berdua Naik tangga Saya nak tidur di bawah. tu. pergi tidur. Wuron, kalau kamu cuba buat Di mana katil? bukan-bukan, nanti saya Saya jerit Pi-pi sudah sampai kamu jadi cirit-birit. gagah Ya, ke? Ya. Dia tu Cantik, tapi perangainya sangat teruk. Sebentar lagi Nampaknya ubat Perempuan tu tidur yang aku akan menjadi mangsa aku. letak dalam minuman tu sudah Hehehe... berkesan.
Bertukar !! Ok, buaru, Perempuan tu bertukar dah naik atas, menjadi dua budak tu ada di bawah. kunci. Hehehe !!! Hm?! Tapi mana Lena si babi tu betul dia pergi? tidur.
Bertukar Kamu bertukar Mungkin dia !! jadi budak dah naik ke lelaki tu, lepas tu ajak babi atas. dan perempuan tu keluar. Macam ada Eh? Boleh Sama bunyi di tahan tak? bawah. la. Ah! Takkanlah dia dah bangun... Kalau dia Tak sangka dia ceritakan pasal masih sedar perbuatan aku ni, selepas aku habislah aku!!! gunakan ubat tidur yang kuat.
BERTUKAR Oh ya. !! Biar Hm... Ah, Oh aku Mana Goku. tutup Wuron? dia. Um... Oh, ya, Kamu Oh, ya ke? Wuron? sudah masih Dia dah tentu. belum keluar tidur? ambil angin. Saya ada benda nak cakap dengan kamu. Boleh tak kamu keluar sebentar? Ya, tak Jadi, wuron perlulah dah keluar ambil angin kamu jerit ya?! kuat- kuat.
Search
Read the Text Version
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183