Important Announcement
PubHTML5 Scheduled Server Maintenance on (GMT) Sunday, June 26th, 2:00 am - 8:00 am.
PubHTML5 site will be inoperative during the times indicated!

Home Explore Ortaokul

Ortaokul

Published by shawfa, 2016-12-28 05:29:28

Description: Ortaokul

Search

Read the Text Version

ABC OKULLARIABC Okulları, eğitim ve öğretim hakkının, bireyin olmazsa olmaz, vazgeçilemez veertelenemez temel insanlık hakkı olduğu bilinci ve ülkelerin kalkınmışlık düzeylerininkaliteli eğitim ve öğretimle doğru orantılı olarak gelişeceği düşüncesiyle eğitim sektörüneadım atmıştır.ABC Okulları, akademik başarısı yüksek, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerdeulusal ve uluslararası düzeyde adını duyuran, öğrenci merkezli eğitim öğretim programlarıizleyen disiplinli, tutarlı bir kurum olarak kendini göstermektedir. ZAMAN ÇİZELGESİHafta içi : 08.30 – 17.50 (10 ders)Hafta sonu: 09.10 – 13.10 (5 ders)

OKUTULAN DERSLERMEB müfredatı (35 saat ders) - ABC müfredatı (55 saat ders)• Türkçe• Seçmeli Ders - Yazarlık ve Yazma Becerileri (2 saat)• Matematik• Seçmeli Ders - Matematik Uygulamaları (2 saat)• Fen Bilimleri• Sosyal Bilgiler• T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük• İngilizce• Seçmeli Ders - Yabancı Dil İngilizce (2)• İngilizce Konuşma• Deneme Sınavı + Ünite Kontrol Sınavı + Etütler• Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi• Görsel Sanatlar• Müzik• Kulüp• Rehberlik ve Kariyer Planlama• Beden Eğitimi ve Spor• Teknoloji ve Tasarım• Bilişim Teknolojileri ve Yazılım• Drama• Almanca YEMEK VE KANTİNYemeklerimiz, beslenme uzmanımızın denetiminde, öğrencilerimizin günlük besin veenerji ihtiyacı göz önüne alınarak hazırlanır. (Yemeklerimiz ÖZEL ABC OKULU binasındakiyemekhane mutfağında hazırlanır ve pişirilir.)Okulumuzda öğrencilerimiz öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere iki öğün yemekyemektedirler. Velilerimiz, akıllı kart uygulaması ile çocuklarının okul kantinindenyemelerini istemedikleri yiyeceklerin satışını internet üzerinden sınırlayabilir ve yapılanharcamaları her an takip edebilirler.Öğrencilerimize öğle yemeğinde ve ikindi kahvaltısında seçenekler sunulmaktadır.(Salata bar)

ULAŞIMÖğrencilerimiz okulumuza okul servisi ile gelip gidebilirler.Öğrencilerimizin okula ulaşımı veliler tarafından sağlanabilir.Okul servislerimiz, sıkı güvenlik yönergeleri çerçevesinde titizlikle yönetilmekte ve sıksık denetlenmektedir. DİSİPLİN, YÖNLENDİRME, BİLGİLENDİRME VE ÇÖZÜMOkulumuzda öğrenciye yapılan her uygulama öğrencinin başarıya ulaşması ve okula mutlu gelipgitmesini sağlamak için düşünülmüştür.Öğrencilerimiz derslere giriş saatinden 10 dk. önce okulumuzda bulunmak durumundadır.Öğrencimiz derslere geç girme, dersten çıkma veya derse girmeme gibi keyfiyetlerde bulunmamalıdır.Dersin düzenini bozacak davranışlarda bulunmamalıdır.Öğrencilerimiz, okulumuzun eşyalarına zarar verme-melidir.Öğrencilerimizin okula gelirken yanlarında cep telefonu, tablet vb. elektronik eşya getirmeleriyasaktır. Veli onayıyla yanlarında getirmek mecburiyeti olan öğrenciler ders giriş zili çalmadan ilgilimüdür yardımcısına eşyasını bırakır, akşam okul çıkışında müdür yardımcısından alır.

VELİ TOPLANTILARIVelilerimiz ile dönemin başında bir tanışma toplantısı yapılır.Yılda iki defa da her iki dönemin ortasında olmak üzere, velilerimiz ile genel değerlendirmetoplantısı yapılır.Velilerimiz, veli toplantısının dışında da ihtiyaç duyduklarında randevu alarakyöneticilerimizle, sınıf öğretmenleri ve öğrenci koçları ile birebir görüşmeler yapabilirler.Velilerimiz için, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz ve alanında uzmanakademisyenlerin katılımı ile yıl boyunca aile eğitimleri, seminerler ve paneller düzenlenir. GÜVENLİKKamera, akıllı kartla çalışan güvenlik turnikesi, yangın ve hırsızlık alarm sistemleriyledonatılmış binamızda öğrencilerimiz güvenli bir şekilde eğitim-öğretimlerine devametmektedirler.Öğrencilerimizin can güvenlikleri, bizim için her şeyden önce gelmektedir. Bunun içinbinamızda her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. Sınıflar ve rehberlik odaları hariç tümbirimler görüntülü kamera sistemleri ile izlenmektedir.Binamızın A-B giriş kapılarında güvenlik görevlisi sürekli bulunmaktadır. Sağlıklı vegüvenli bir eğitim öğretim sağlamak, öğrenci ve velilerimizin güvenliğini sağlamakiçin öğrenci giriş çıkışları B kapısından yapılmaktadır.Binamıza A-B giriş kapısından giren öğretmen ve personelimiz akıllı kart ile güvenlikturnikesinden okulumuza girmektedir. Ziyaretçilerimiz ziyaretçi kartıyla kayıt altınaalınarak okulumuza giriş yapabilmektedir.

SAĞLIKOkulumuzda öğrencilerimizin sağlıklarıyla ilgili her türlü verileri, okul sistemimizdekaydedilir ve gerekli görülen durumlarda okul yöneticileri tarafından izlenir.Okulumuzda yataklı revir bulunmaktadır.Okulumuzda tam zamanlı çalışan sağlık görevlisi (Hemşire) bulunmaktadır.Okulumuza yakın bir tıp merkezi bulunmaktadır.Okulumuzda görev yapan hemşiremiz ani müdahale gerektiren hallerde müdahale edip,ilaç takibi yapılması gereken öğrencilerimizi takip etmektedir.Sağlık personelimiz; sağlık, beslenme ve hijyen ile ilgili bilgilendirme yaparak eğiticiçalışmalarda bulunmaktadır. OKUL-AİLE-ÖĞRENCİ ÜÇGENİÖğrencilerimizin takibi; sınıf öğretmeni, rehberlik ve psikolojik danışma uzmanları,ölçme değerlendirme personeli, eğitim uzmanları, sağlık birimi, ders öğretmenleri veyönetim tarafından yapılır.Velilerimizin cep telefonlarına sistem üzerinden bilgilendirme mesajları gönderilir.Öğrencilerimizin akademik olarak gelişimleri, davranışları, başarıları, sınav sonuçları,online sınavlar, etütleri, ödevleri, devamsızlıkları, rehberlik test sonuçları, okul tarafındandüzenlenen etkinlikler, kulüp bilgileri ABCNET üzerinden velilerimiz tarafından takipedilmektedir.ABC Okulları akademik başarıda istenilen hedefe ulaşmak için hiçbir özveriden kaçımaz.Öğrencilerimizin sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için disiplinli ve kararlı birşekilde takip ve denetim yapar.

SINAVLARÖğrencilerimiz MEB mevzuatına uygun olarak sınavlarını olurlar. Ayrıca okulumuzda;• Ünite kontrol sınavı,• Ünite tarama sınavı,• Deneme sınavları yapılmaktadır. ÖDEVLERHafta içi ve hafta sonu belirlenmiş günlerde zümrelerce hazırlanıp ABCNET üzerindenduyurulur.Haftalık ödev kontrolleri yapılarak velilere dönüt verilmektedir.Yarıyıl tatilinde, her sınıf ve her branş için uygun görülen dokümanlar ödev olarak verilir.Yaz tatili için öğrencilerimize çeşitli etkinlik programları, dokümanlardan (ödev kitapları,okuma setleri ve okuma listeleri) oluşan yaz ödevleri, rehberlik biriminin hazırladığı yaztatili çalışma programı ile birlikte verilir. OKUL KIYAFETLERİ VE KIRTASİYEPantolon (kız ve erkek öğrenci için)Şort etek (kız öğrenci)Beyaz renk kısa kollu polo yaka tişört ve uzun kollu polo swaet shirt zorunlu olacaktır.(Tören kıyafeti)Yeşil ve mor renk, kısa kollu polo yaka tişört ve uzun kollu polo sweat shirt isteğe bağlıolarak hafta içi giydirilecektir.Beden eğitimi ve kulüp günlerinde mor ya da yeşil eşofman altı, 3 farklı renkte olan bacistişörtlerden biri giyilecektir.Okul kıyafetleri ve diğer kitap kırtasiye vb. eğitim araç ve gereçleri ABC Store’ dabulunmaktadır.Kitap-kırtasiye, İngilizce kitapları ve görsel sanatlar dersi malzeme listeleri zümrelertarafından belirlenir ve okul açılmadan önce ABC Store’da satılmaya başlanır.

ABC OKULLARINDA KULÜPLERABC Okullarında öğrencilerin sosyal yönden gelişimini desteklemek amacıyla yaşgrupları ve özelliklerine göre kulüpler belirlenmiştir.Öğrencilerimiz ABCNET üzerinden tanımlanan kulüplere başvurarak (sıralama ilkbaşvuru sistemine göre almaktadır.) bir yıl boyunca seçilen kulüpte öğrenim görür.Kulüplerimiz her eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleridoğrultusunda eğitmenlerimiz tarafından yenilenerek belirlenir.KULÜPLERİMİZ:• Akıl ve Zeka Oyunları• Basketbol• Bilgisayar Programlama ve Grafik Tasarımı• Ebru Sanatı• Futsal• Gitar• Halk Oyunları• Keman• Piyano• Satranç• Seramik• Taekwondo• Drama• Voleybol• Ahşap Tasarım

FİZİKİ KOŞULLAROkulumuz, öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde düzenlenmiş fizikişartlara sahiptir. Öğrencilerimiz yaş gruplarının özellikleri göz önünde bulundurularakyapılan planlama çerçevesinde, kendileri için ayrılmış katlarda eğitim ve öğretimetkinliklerini güvenli bir ortamda sürdürmektedir.Sınıflarımız 18-20 kişiliktir.Sınıflarımız en son teknolojinin imkanlarıyla donatılmış olup tüm ihtiyaçlara karşılıkvermek üzere planlanmıştır.Öğrencilerimiz araştırma yapmak, bilgi edinmek için gerekli dokümanları kü-tüphanemizden temin edebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz birebir çalışmalarınıkütüphanemizde yapabilir. Kütüphanemizde öğrencilerimize yardımcı olacak birkütüphane personelimiz de bulunmaktadır.Tam gün eğitim öğretim programı içerisinde akademik derslerin daha verimli olmasıiçin laboratuvarlarımız bulunmaktadır. Fen laboratuvarlarımız, bilişim teknolojileri veİngilizce laboratuvarlarımız da mevcuttur.Branş derslerinin (müzik, beden eğitimi, görsel sanatlar), etkinlikler ve kulüpleringerçekleştirildiği atölyeler, açık ve kapalı spor alanları mevcuttur. Müzik atölyesi (2),görsel sanatlar atölyesi (2), satranç ve zeka oyunları atölyesi, drama atölyesi, bale vejimnastik salonu, ahşap tasarım atölyesi, kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonubulunmaktadır.Okulumuzda öğrencilere ve velilere seminer, tiyatro, etkinlik, gösteri gibi çeşitliprogramların gerçekleştiği 300 kişilik bir konferans salonu bulunmaktadır.Okulumuzda yemekhanemiz ve kantinimiz bulunmaktadır.Kantinimizde akıllı kart uygulaması vardır. Okulumuzda para kullanılmamaktadır.Velilerimiz tarafından internet üzerinden okul kantininden yememeleri gerekenyiyeceklerin öğrencilere satışı engellenebilir.

VELİ GÖRÜŞMELERİVeli görüşmeleri belirli bir program çerçevesinde gerek sınıf ve branş öğretmenleriylegerekse yöneticilerle düzenli olarak yapılır. Herhangi bir konuda öğretmenlerimiz ile özelgörüşme yapmak isteyen velilerimiz okulumuzun danışma biriminden randevu almaksuretiyle görüşme yapabilirler. Yöneticilerimizle iletişim kurmak isteyen velilerimiz ilgilimüdür yardımcısıyla görüşerek paylaşımlarını yöneticilerimize aktarabilirler.Okulumuz öğretmen-veli görüşmelerini çok önemsemekte ve bu görüşmelerinnitelikli olması gerektiğine inanmaktadır. Okulumuz, öğretmenlerimizin velilerle kısazamanlı, ayaküstü veya gün sonlarında –öğrenci alınırken- yapılan görüşmeleri doğrubulmamaktadır.Veli ve öğretmen görüşmeleri, öğrencinin geleceği ve başarısı için hem aile hem deöğretmen tarafından dikkatli bir şekilde yapılandırılması gereken özel görüşmelerdir.Bu görüşmelerde öğretmen ve veli arasında gerçekleşen birebir görüşmelerde öğrenciyeözel tüm durumlar (öğrencinin sınıf içindeki davranışları, arkadaşları ile ilişkileri,psikolojik, sosyal, akademik gelişimi vb.) görüşmenin konusu olabilmektedir.

ÖZEL ABC ORTAOKULUNDA İNGİLİZCEÖzel ABC Okullarında yabancı dil eğitiminin amacı; öğrencilerimizin, bu hedef diliyaşamlarında karşılaşabilecekleri herhangi bir durumda rahatça kullanabilmelerinisağlamak böylece yeterli bilgi ve beceriyle donanımlı birer birey olmalarına imkânvermektir.Okulumuzda tüm akademik materyal ve eğitim teknikleri Avrupa Ortak Dil Çerçevesi(Common European Framework) temel alınarak hazırlanır. Bu nedenle sistemimizAvrupa’nın önde gelen ülkeleriyle aynı verimliliğe sahiptir. Öğrencilerimizin yabancıdili ders olarak değil onları “dünya vatandaşı” yapacak bir araç olarak sevmesi vebenimsemesi bizim için önemlidir. Vizyon sahibi, kendine güvenen, küresel bakış açısınasahip bireyler yetiştirmek dil eğitimimizin bir parçasıdır. Öğrencilerimizin yabancı diliöğrenirken keyif almaları ve onu ders olarak değil, bir zevk olarak düşünmeleri bizimiçin değer taşır.Okulumuzda öğrencilerimizin yabancı dil öğrenimine karşı olumlu bir tavırsergilemelerine son derece önem verilmektedir. Sınıflarda, öğrenci dostu ancak disiplinliöğretmenlerimiz; sorumluluk bilinci yüksek, kendi kendine öğrenebilmeyi ve eleştireldüşünmeyi öğrenen öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Bu düşünceyle, sınıflardaöğrencilerin ihtiyaç duyacakları birçok farklı öğrenme yönteminin uygulandığı bir ortamyaratılmaya özen gösterilmektedir.Amaçlarımızı gerçekleştirmek için çeşitli etkinlikler ve önceden doğruluğu kanıtlanmışyöntemler de yabancı dil öğretiminde etkili bir şekilde uygulanmaktadır. Yaparak veyaşayarak öğrenme modeli öğrencilerimiz için en kalıcı öğrenme modeli olduğundan,uygulanan dil çalışmaları, yabancı uyruklu İngilizce öğretmenleri, kulüp ve dramaetkinlikleriyle de desteklenmektedir.Yabancı dil eğitimimizi maddelerle özetlemek gerekirse: Programlarımız alanında uzman Türk ve yabancı öğretmenler tarafından yürütülür. Dört dil becerisi (okuma, yazma, dinleme, konuşma) bir arada yürütülür. Test çözebilen değil, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmek hedefimizdir. 2. yabancı dilimiz olan Almanca eğitimi, 2. sınıfta başlar ve mezuniyete kadar devam eder.

Yurt dışı bağlantılara çok önem verilir. Öğrencilerimizin dili bir amaç olarak değil, araçolarak kullanmalarına olanak sağladığı için uluslararası projelere (Erasmus Plus,Exchange Programs) katılım sağlanır.İhtiyaç durumunda öğrencilerimiz hafta sonu dersleri ve bire bir etütler ile desteklenir.Destination Imagination, Spelling Bee gibi uluslar arası yarışmalara katılaraköğrencilerimizin hem tecrübe kazanması hem de iyi vakit geçirmesi sağlanır.Yurt dışı yaz okulu organizasyonumuz ile öğrencilerimizin ve velilerimizin isteğidoğrultusunda, yazları İngiltere veya Amerika’da üç haftalık dil kursları ve gezilerayarlanması konusunda destek verilir.Yeni kayıt olan öğrencilerimiz, 4. sınıftan itibaren seviyelendirilmeye tabi tutularaken uygun sınıflara yerleştirilir. Böylece öğrenme sürecinin yavaşlamasının veyaöğrencilerin kendilerini kötü hissetmelerinin önüne geçilir.Sadece seçkin yayınevlerinin güncel kitapları derslerimizde kullanılır.Dersler büyük çoğunlukla İngilizce olarak işlenir.Projeler ve performans ödevleri ile derslerimiz desteklenir.DVD ve CD-ROM aktiviteleri gibi görsel ve ilgi çekici materyaller sıklıkla kullanılır.Her seviyeye uygun hikaye kitapları ile aynı anda öğrencilere hem okuma sevgisikazandırılırken hem de dil becerilerinin geliştirilmesi sağlanır.Düzenli olarak sınıf dışı aktiviteler ve sosyal sorumluluk projeleri yapılır.8. sınıflarda TEOG hazırlığı ana programın içine yayılmış bir şekilde tüm yıl devam eder.Veli bilgilendirme mektupları ile velilerimiz öğrenme sürecine dahil edilir.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ “Bir insanın tecrübesini, başından ne geçtiği değil, başından geçenlerden nasıl yararlandığı gösterir.” Aldous HUXLEYABC Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi olarak; “problem odaklı rehberlikanlayışı” yerine, “gelişimsel ve önleyici rehberlik modelini” esas almaktayız. Önleyicirehberlik hizmeti ile çocuklarımız herhangi bir problemle karşılaşmadan, oluşabilecekherhangi bir sorun öngörülüp, soruna uygun çözümler önerilmektedir.ABC Okullarında öğrencilerimizin her biri bir bütün olarak ele alınır. Çocuklarımızın;zihinsel, duygusal, sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak tüm yönleri ile potansiyellerineen uygun gelişimi gösterebilmesini amaçlamaktayız. Bu anlamda sorun yaşayan veyayaşamayan bütün öğrencilerin rehberlik hizmetlerinden çok daha etkin bir biçimdeyararlanabilmesini sağlarız. Ortaokul rehberlik servisi genel olarak, öğrencinin kendisinitanıması, yeteneklerini farketmesi ve bu yeteneklerini geliştirmesi için çalışmalaryapmaktadır. Bu çalışmalar aşağıdaki gibidir. ÖĞRENCİYE YÖNELİK REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ KAYIT VE KABUL DÖNEMİNDEOkulumuza kayıt sürecinde ‘‘Seviye Belirleme’’ sınavına ek olarak, rehberlik serviside gerekli durumlarda öğrencileri gözlem yaparak ve onlara test uygulayarakdeğerlendirmektedir. ORYANTASYON ÇALIŞMALARIOkula yeni başlayan öğrencilerimizin akran grubuna, okul kültürüne, eğitim programınauyum sağlamasını kolaylaştıracak olan bu süreçte rehberlik birimi sınıf öğretmenlerimizlekoordinasyonlu bir şekilde çalışmalarını sürdürür.

UYGULANAN ENVANTER TESTLERKullanılan testlerin bazıları çalışma planında yer alan ve her öğrenciye sorun yaşasınyaşamasın uygulanan çalışmalardır. Bazıları ise öğrencinin yaşadığı sorunu derinlemesineanaliz etmek, eğitimsel ihtiyacını belirlemede veri alanlarını ihtiyaca göre arttırmak içinkullanılır. Bu amaçlar için kullanılan ölçüm ve belirleme araçları:• Snellen (Görme) Testi • Problem Tarama Testi• Kimdir Bu? Kime Göre Ben Neyim? • Çalışma Davranışını Değerlendirme Ölçeği• Başarısızlık Nedenleri Anketi• Devamsızlık Nedenleri Anketi• Akademik Benlik Kavramı Ölçeği• Sınav Kaygısı Ölçeği• Sosyometri• Otobiyografi• D 2 Dikkat Testi• Burdon Dikkat Testi• Bender Gestalt Görsel Algı Testi• Benton Görsel Algı Testi• Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası• Öğrenme Stilleri Testi SOSYAL VE BİLİŞSEL GELİŞİM ÇALIŞMALARIOkulumuzda öğrencilerimizin yaş, gelişim özellikleri doğrultusunda çalışmalar yürü-tülüp, kurallara uyma, sorumluluk geliştirme, öfke kontrolü ve sorun çözme, arkadaşlıkilişkileri ve sosyal bilişsel becerilerini geliştirici ve destekleyici çalışmalar yapılmaktadır. AKADEMİK BAŞARIYI ARTTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAROkulumuzda öğrencilerimizin sorumluluk alma, plan yapma, zaman yönetimi becerisikazanmasına ve verimli ders çalışma alışkanlıkları edinmesine yönelik çalışmalaryapılmaktadır.Öğrencilerimizin akademik başarıları rehberlik servisi tarafından takip edilmekte,öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile paylaşılarak değerlendirilmektedir.

BİREYSEL GÖRÜŞMELERBireysel görüşmelerde amacımız öğrencinin kişisel ve eğitsel sorunlarını onun yerineçözmek değil; ona bunları çözebilme becerisi kazandırmaktır. GRUP REHBERLİĞİBu çalışmalardan bazıları;Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisimiz tüm sınıf düzeyleri için ayrı ayrı gruprehberliği etkinlikleri düzenlemektedir.• Öfke Kontrolü• Arkadaş İlişkileri• Çatışma Çözme• Verimli Çalışma Yöntemleri• Sınav Kaygısı• Sağlıklı İletişim Kurma Yollarıİhtiyaç duyulduğunda farklı konularda grup çalışmaları yapılmaktadır. DAVRANIŞ DEĞİŞTİRME ÇABALARIÖğrencilerin okul ve aile ortamında uyumunu ve sosyalleşmesini zorlaştıran, dolayısıyladeğiştirilmek istenen davranışlar öğretmenleri ve anne-babalarıyla birlikte belirlenir.Ardından ulaşılmak istenen hedef davranış belirlenerek öğretmenler-anne-babaarasında ortak bir tutum geliştirilir. Aileyle de işbirliği yapılarak davranış takip çizelgeleriyoluyla öğrencide ki günlük, haftalık ve aylık davranış değişiklikleri ve gelişimleri takipedilir. VERİMLİ DERS ÇALIŞMA , SEMİNER VE GRUP ÇALIŞMALARIÖğrencilerimize yönelik olarak; verimli ders çalışma teknikleri ile ilgili bilgi seviyeleriniarttırmak ve verimli çalışmanın önündeki engellerin farkına varmalarını sağlamakamacıyla, çeşitli seminerler ve grup çalışmaları düzenliyoruz.

SINAV KAYGISI YAŞAYAN ÖĞRENCİLERE DESTEKRehberlik Servisi olarak; bir kısım öğrencilerimizin yaşamış olduğu “Sınav Kaygısı”nı enaza indirebilmeleri için onlara destek hizmeti sunuyoruz. Bu bağlamda; sene içerisindeöğrencilerimize “sınav kaygısı envanteri” uyguluyor ve bu sayede sınav stresi yaşayanöğrencilerimizi tespit ediyoruz. Sonrasında; bu öğrencilerimiz ve velilerimizle bireyselgörüşmeler yaparak, ayrıca seminerler vererek sınav stresi ile başa çıkabilme becerilerinigeliştirmeye gayret ediyoruz. KARİYER GÜNLERİ PROJESİGelecekteki Mesleğim! sloganıyla başlattığımız Kariyer Günleri, ekim ayı itibariyledüzenlenmeye başlandı. Seminerlerimiz; alanında uzman özel kuruluşlar ya da kamukuruluşlarında çalışan kişiler tarafından verilmektedir. PROJENİN AMAÇLARIÖğrencilerimizin, kariyer günleri sayesinde derslerde kazandırmaya çalıştığımız teorikbilgileri ve yetenekleri hangi sektörde, hangi kurumlarda, hangi meslekte kullanacaklarınıbilmelerini, kurumları tanıyarak kararlarını kendilerinin vermelerini sağlamak.Meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlamak.Doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçlitercihler yapmalarını sağlamak.Öğrencileri, başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnekalabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zeminioluşturmalarını sağlamak.

VELİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARÖğrenci gelişimini desteklemek için anne - babaların desteği ön koşuldur. Bu amaçlavelilerimizle işbirbirliğini geliştiren faaliyetler gerçekleştirilmektedir. ÇOCUK - VELİ ORTANTASYON ÇALIŞMALARIOkula uyum ve adaptasyon sürecinde problem yaşayan öğrenci ve aileler bireysel olarakdesteklenmektedir. BİREYSEL GÖRÜŞMELERPsikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi olarak; velilerimiz ile görüşmeler öğrencimizsorun yaşasın ya da yaşamasın her dönemde devam eder. Yapılan görüşmeler, velilerinkendi ihtiyaçları doğrultusunda, yapılan çalışmaların geri bildirimlerini yapmak için ya daPDR Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda gerçekleştirilir. SEMİNER VE KONFERANSLARVeli ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konular rehber öğretmenlerimiz ya da ilgiliuzman kişiler tarafından sunulmaktadır.• Orta Öğretime Geçiş Sistemi (TEOG)• Sınav Kaygısı Nedir? Öğrencilerimizin sınav kaygısını nasıl azaltılabiliriz?• Ergen ve Anne-baba İlişkileri.


Like this book? You can publish your book online for free in a few minutes!
Create your own flipbook