Important Announcement
PubHTML5 Scheduled Server Maintenance on (GMT) Sunday, June 26th, 2:00 am - 8:00 am.
PubHTML5 site will be inoperative during the times indicated!

Home Explore ÇERKEZKÖY İLÇESİ eTWINNING PROJELERİ

ÇERKEZKÖY İLÇESİ eTWINNING PROJELERİ

Published by NEHİR AKSOY, 2022-05-04 00:41:12

Description: 2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BİTMESİ PLANLANAN PROJELERİ İÇERİR.

Search

Read the Text Version

NATURE İN ART PROJE KURUCULARI: Dorota Stanałowska Aleksandra Stolarczyk 27 öğretmenin bulunduğu uluslararası projemiz eylül ayında başladı mayıs ayında sona erecek. Projemizin genel hedefleri arasında çocukları sanat dünyasıyla tanıştırmak, sanat eserlerini kullanarak doğa dünyasına ilgiyi geliştirmek, sanat ve doğa ilişkisini anlamak, seçilen eserler ve yaratıcıları ile tanışmak, çeşitli sanat teknikleri ile tanışma, çocukların yeteneklerini keşfetmek. Bir yabancı dile ilgi, diğer kültürler ve diller hakkında farkındalık geliştirme geliyordu nitekim projemizin sonunda Öğrenciler sanata ve doğaya karşı olumlu bir tutum geliştirdi, Estetik duygusu ve güzelliğe duyarlılıkları gelişti, İşbirliği, dayanışma, yaratıcılık, hoşgörü ve empati gibi 21. yüzyıl becerilerini kazandılar, Uygulanan Web2.0 araçları sayesinde dijital yetkinlikleri geliştirdiler. PROJEMİZ ALDIĞIMIZ GERİ DÖNÜTLER VE GÖSTERİLEN YOĞUN İLGİ DE HEDEFİNE ULAŞTIĞINI GÖSTERİYOR. Projemizin blog sayfası: https://natureinartproject.blogspot.com/ Projemizin facebook sayfası: https://www.facebook.com/groups/352572669798234/ Projemizin ınstagram sayfası: https://www.instagram.com/nature.in_art/

MY ECOLOGICAL HEART PROJE KURUCULARI: Ewelina Biernat Gülseven ÖZSARAÇ 20 öğretmenin bulunduğu uluslararası projemiz eylül ayında başladı ocak ayında sona erdi. Projemizin genel hedefleri arasında çocukların çevrelerindeki doğayı tanımaları, doğa koruma bilincini artırmaları, dil iletişimini ve BİT becerilerini geliştirmek geliyordu nitekim projemizin sonunda Öğrenciler doğaya karşı olumlu bir tutum geliştirdi, doğayı korumak için projeler üretti, Uygulanan Web2.0 araçları sayesinde dijital okur yazarlıkları arttı..PROJEMİZ ALDIĞIMIZ GERİ DÖNÜTLERDE VE GÖSTERİLEN YOĞUN İLGİYLE HEDEFİNE ULAŞTIĞINI GÖSTERİYOR. Projemizin blog sayfası: https://www.blogger.com/blog/posts/6375361363943641932?hl=tr Projemizin facebook sayfası: https://www.facebook.com/groups/259586882730566/?ref=share Projemizin ortak ürünü hikayemiz: https://www.storyjumper.com/book/showframe/121581122/HKAYES-EKOLOJK-KALBM#page/1

Drama ile ÖğreneBİLSEM Çerkezköy’de ilkokul düzeyindeki eTwinning projesi ‘’Drama ile ÖğreneBİLSEM’’ 9 BİLSEM kurumu 9 öğretmen ve 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Projenin kuruculuğunu Ankara-Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi sınıf öğretmeni Metin AYDIN yaparken, Tekirdağ- Çerkezköy Bilim ve Sanat Merkezi sınıf öğretmeni Fatma İLLER, Van- Edremit Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf öğretmeni Gökçe TIRAŞ SAĞLAM, İstanbul- Zeytinburnu Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf öğretmeni Cansu TÜRKMEN, Gölcük Yücel Koyuncu Bilim Ve Sanat Merkezi sınıf öğretmeni HALİL İBRAHİM GÜNDOĞAN, Mersin Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf öğretmeni Güneş ERKAN, Balıkesir Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni Serap ALCAN, Bursa Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi sınıf öğretmeni Zülfü ALIMTERİN, Betül aydın proje yürütücüleri olarak görev aldılar.

Projenin Hedefi:  Öğrencilerin drama tekniğini tanıyarak kendi kişisel gelişimlerin katkı sağlamak.  *Özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmek.  *Eğlenerek öğrenmelerini sağlamak.  *Web2 araçlarını tanımak. Teknoloji kullanımını arttırmak,proje etkinliklerini Web2 araçları ile zenginleştirmek  *Öğretmenler, öğrenciler, okullar, ebeveynler ve BİLSEM arasındaki işbirliğini sağlamak.  * Arkadaşlarıyla iletişiminin artmasını sağlamak.  *Tüm duyularını etkin kullanılmasını sağlamak.  *Üreticilik odaklı bu sürece katkı sağlamak. *Öğrencilerin aktif bir roller alarak etkileşimde bulunmaları, araştırma yapmaları, ve ve 21. yüzyıl becerilerini sahip olmalarına katkı sağlamak *BİLSEM lerde görev yapan öğretmenlerin birbirinden öğrenenerek , uygulamaları ve fikirleri paylaşmalarını sağlamak *Çevrimiçi uzman ve öğrenci buluşmaları sağlamak *Öğrenciler ortaklarıyla etkileşime geçer ve bilgi toplama, problem çözme, araştırma, karşılaştırmalı çalışma gibi farklı metotları kullanarak işbirliği içinde çalışmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Proje sonu ortak ürünü olarak öğrencilerimiz önce bir şarkı yazıpsonra seslendirmesini yaptılar.Dinlemek isterseniz https://youtu.be/IwCWCxzoYJE linkinden şarkımızı dinleyebilirsiniz. Projemizin sanal sergisini gezmek isterseniz https://www.artsteps.com/embed/625dd4f41ef68e7ce32a9b2f/560/315 Linkini kullanabilirsiniz. Proje tabanlı öğrenmeyi hedefleyen projede teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde öğrencilerimize drama yakından tanıtıldı ve farklı aktivitelerle kendilerini ifade etme olanağı sağlandı. Gençlerin yaratıcı düşünmesi beslenirken, mutlu ve üretken nesillerin ortaya çıkmasına da katkı sağlandı. Projemizle çocuklarımızın kültürel mirasları ve drama hakkında bilgi edinmeleri sağlanarak, öğrencilerimizde estetik anlayış, düş kurma gücü, hayal gücü gibi yaratıcı düşünmeyi besleyen becerilerin geliştirilmesi amaçlandı. Yapılan uygulamalarla öğrencilerimizin sorumluluk bilinci gelişti, fikir üretebilen, paylaşan, sorgulayan, sorunlara karşı duyarlı, çözüm önerileri geliştirebilen, yaratıcı bireyler olmalarına katkı sağlandı. Teknoloji ve mobil uygulamalarla içli dışlı olan çocuklarımız web 2.00 araçlarını kullanarak dramayı öğrendiler. Dijital ortamda gerçekleşen etkinliklerin yanı sıra farklı şehirde olmalarından dolayı etkinliklerde uzaktan zoom üzerinden gerçekleştirildi. Projede görevli öğretmenlerimiz ile birlikte \"Kütahya Dumlupınar Üniversitesi\" işbirliği ile Drama Lideri-Eğitmen- Ahmet Buğra ERDEM'in \"Çocuklar İçin Yaratıcı Drama\" eğitimine katıldık.

VELİKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ E-TWINING PROJELERİ 1. THINK YOUR FUTURE WRITE YOUR DREAMS Yaş grubu: 16-19 Ortaklar: 10 Türkiye – 2 Romanya Dil : İngilizce Amaç: Projemizin amacı öğrencilerin kendi yetenek ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamak, farklı meslekleri araştırmalarına, bu doğrultuda geleceğe yönelik hayallerini somutlaştırmana yardımcı olmak, bunları gerçekleştirmek için yapılması gerekenlerin farkına varmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda proje boyunca yapılacak etkinliklerle öğrencilerin gerçek hayat iş tecrübelerini sektör içinden kişiler ile görüşerek 1. Ağızdan dinlemeleri, cv ve niyet mektubu yazmak gibi becerileri kazanmaları hedeflenmiştir. Ayrıca öğrencilere ilham vermesi için dünyaca ünlü girişimcilerin hayatlarını araştırmaları nasıl bir süreçten geçtiklerini öğrenmeleri istenmiştir.

Yapılan aktiviteler: Bu proje ile öğrenciler ; Geleceğe yönelik hayallerini birbirlerine twinmail yolu ile yolladılar ve birbirlerinin planlarına yorumlar yaparak düşüncelerini söylediler. Gerçek hayat iş röportajları yaparak meslekleri yerinde , o mesleğe mensup kişilerden dinleme fırsatı buldular. Öğrenciler hayali bir mesleğe başvuruda bulunup cv ve niyet mektubu yazdılar. Ünlü girişimcilerin hayatlarının sesli dijital kitabını oluşturdular Dünyaca ünlü kahramanları kahoot oyunu ile tanıdılar. Belirli gün ve haftalara da farklı etkinlikler yaptılar.

2. KENDİ DEZENFEKTANIMI ÜRETİYORUM Yaş grubu: 16-19 Ortaklar: 9 Türkiye Görev: Kurucu Dil: Türkçe Projemizin amacı pandemi ile savaştığımız son iki yılda hayatımızın bir parçası haline gelen ve yanımızdan eksik etmediğimiz dezenfektanların nasıl yapıldığını öğretmek, kendi imkanlarımız ile kendi dezenfektanımızı yapmak ,içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hijyenin önemini öğrencilerin pekiştirmelerini sağlamaktır. Ayrıca kimya dersinin günlük hayatta kullanımına yönelik somut deneyimler oluşturmak, kimya dersine olan önyargıyı kırmak, farklı web 2 araçlarını müfredat içerisine proje yardımıyla yerleştirerek öğrencilere farklı öğrenme ortamları sunmaktır. Proje süresi 2 aydır. Mart ayında başlayıp Nisan ayında bitmesi planlanmıştır. Yapılan aktiviteler: Anahtar kelime bulmacası: Belirli günler ve haftalar kapsamında 18 Martta ‘Çanakkale Geçilmez ‘ anahtar sözcüğünü oluşturmak üzere öğrencilerden gelen kimya ile ilgili sorular ile çengel bulmaca hazırlanmıştır. Kimya her yerde puzzle çalışması: Proje logosu puzzle haline getirildi. Kimyanın gündelik hayatta kullanımı ile ilgili öğrenciler sorular yazdı ve puzzla eklediler. Her bilinen soruda öğrenciler yapbozun bir parçasını alarak proje logosundan oluşan puzzle tamamladılar. Dezenfektanlar ve hijyen hakkında her şey interaktif görseli oluşturuldu: 4 adet karışık okul takımı oluşturuldu. Her takıma dezenfektan ve hijyen ile ilgili bir alt başlık verildi ve takımlar kendi ürünlerini çıkardı. Sodyum takımı kavram haritası, Azot takımı kahoot yarışması, Helyum takımı hijyen kamu spotu ,karbon takımı ise e book oluşturdu. Oluşturulan ürünler genially yardımıyla interaktif görsele çevrildi. Dezenfektanların yapımı ve marka ismi belirlenmesi ve ebook oluşturulması: Her okul farklı yöntem ve teknikler kullanarak farklı amaçlara yönelik kendi dezenfektanlarını yaptılar.

Bunlar bir ebookta birleştirildi. Ayrıca karışık okul takımları ile yapılan dezenfektanlar için marka ismi önerildi. Answergarden oylaması ile marka ismi belirlendi. Yine karışık takımlar ile marka isminin harfleri takımlara paylaştırılarak harfler kelime bulutuna çevrildi. Kelime bulut için ise her karışık takıma proje içeriği ile ilgili bir soru soruldu. Çağrıştıran kelimeler mentimeter ile toplanarak bu kelimeler ile kelime bulutları oluşturuldu. Uzmanından dinliyoruz webinarı: Golf Kimya fabrikası kimya mühendisi Elif Özkan profesyonel olarak dezenfektan üretimini öğrencilere anlattı.

3. ZERO RISK Yaş grubu: 16-19 Ortaklar: 10 Türkiye , 1 moldova Görev: ortak Dil: İngilizce Projemiz meslek liselerine yönelik olup katılımcı okulların tamamını farklı branşlarda meslek liseleri oluşturmaktadır. Projedeki amacımız meslek liselerinde çok önemli olan iş sağlığı ve güvenliği hakkında öğrencilere bilgiler vermek, Öğrencilere laboratuvarı, atölyeyi, sınıfı veya işyerini güvenli bir ortam haline getirebilmek için bilgi sağlamak , öğrencilerin atölye, işyeri ve okuldaki tehlike ve risklerin farkında olmalarını farklı etkinlikler ile kavratmak, aynı zamanda öğrencilerin İngilizce dil becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktır. Yapılan aktiviteler: Sık kullanılan iş sağlığı ve güvenliği webinarı ve konu ile ilgili kahoot bilgi yarışması Dünya sağlık gününde ‘sağlık senin için ne ifade ediyor’ konulu kelime bulutu oluşturulması Koruyucu ekipmanlar, güvenlik sembolleri ve iş kazaları ile ilgili karikatür, animasyon, drama çalışmaları planlanmıştır. Dünya iş sağlığı ve güvenliği gününde ise öğrenciler okulda tehlike avına çıkarak okuldaki iş güvenliği açısından riskli durumları bulacaklardır.

4. STEM IS IN EVEYWHERE Yaş grubu: 16-19 Ortaklar: 10 Türkiye , 1 Ürdün, 2 Romanya Görev: ortak Dil: İngilizce Stem bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikten oluşmaktadır. Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte öğrencilerin fen, teknoloji ve matematikte 21. yüzyıl becerilerine sahip olmaları gerekmektedir. Bu yüzden projede farklı etkinlikler yaparak öğrencilerimizin bu becerileri kazanmalarını hedefliyoruz. aynı zamanda öğrencilerin İngilizce dil becerilerinin gelişimine katkı sağlamayıda istemekteyiz Yapılan aktiviteler: Projede atık materyaller ile kuş ve kedi evi yapımı, kodlama etkinlikleri, ünlü bilim insanlarının chatterpıx ile konuşturularak kısa hayatlarının anlatılması, stemin ne olduğuna dair e book hazırlanması ve deneyler yapılması gibi farklı etkinlikler bulunmaktadır.

KOZMİK YAŞAM (COSMIC LİFE) Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu olarak bu projenin proje ortağıyız. Okul öncesi eğitim alanında uygulanan bu proje Nuray TÖRNÜK tarafından yürütülmektedir. Proje Kurucuları: Tuğba CEBİROĞLU- Demirci İlkokulu-Ortaokulu-Samsun Gamze KARACA-Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Tokat Projemiz 9 Türkiye’den , 9 yabancı ortak(Hırvatistan. Polonya. İtalya. Romanya) tarafından yürütülmektedir. Genel Hedefler: Eğitimin ilk basamağı olan Okul öncesi eğitim, çocuğun 0-6 yaş dönemini kapsayan ve sonraki dönemlerinde önemli rol oynar. Bu dönemdeki çocuğa gerekli bilgi, beceri, tutum ve temel alışkanlıkların kazandırılması için, planlı bir eğitim yöntemi belirlenmelidir. Bu yöntemlerinden biri de Montessori eğitimidir. Montessori felsefesine göre, insan dünyada var olan canlı cansız varlıklar ve çevre için sorumludur. Projemizde uygulanan Montessori eğitim sisteminden kozmik eğitimin temelleri özgürlük ve bağımsızlıktır. Özgürlük sayesinde çocuk çevresini ve çevresindeki varlıklar arasındaki ilişkiyi keşfeder. Kozmik eğitim çocuklara evrenin işleyişi ve düzenini keşfetme ve doğa yasalarını öğrenme fırsatı sunar. Kozmik eğitim uygulamaları ile somuttan soyuta, yakından uzağa çocuğa öncelikle yaşadığı çevreyi, ülkeyi, tarihi, öğretirken daha sonra diğer kıtalar ve ülkeler tanıtılır. Böylece çocukların yaşadığı dünyayı tanıması ve keşfetmesi amaçlanır. Yapılan Etkinlikler: Projemizde kozmik yaşam alanında yer alan konular (Yaşam döngüleri, güneş sistemi, takvim. Mevsimler. Maddenin 3 hali, canlı cansız, Osman Hamdi Bey, Mondrian, Kıtalar, Kıtalarda yaşayan hayvanlar, batan batmayan cisimler, ayın halleri, Picasso gibi) aylara bölünerek çalışma planı hazırlanıp, uygulanmaya başlandı. Her ay içerisinde yer alan konular sınıflarımızda sunumlarla işlenerek, materyallerle ve etkinliklerle desteklendi. Web2 araçları kullanılarak video ve fotoğraf kolajları hazırlandı. Güvenli internet kuralları her aşamada göz önünde bulunduruldu. Projemizde iş birlikçi çalışmalara ve ortak ürünlere sıklıkla yer verildi. Projemizde Dünya Su Günü e-dergisi Türk ve yabancı ortakların katılımıyla hazırlandı. Yine Türk ve yabancı ortakların katılımıyla proje şarkımız iki dilde yazılarak bestelendi. Projemizin final ürünü olarak tüm ortaklar kendi sınıflarında babaları ile öğrencilerin kozmik yaşam ile ilgili bir konuyu 3 boyutlu tuval olarak çalışmalarına rehberlik edildi. Her proje ortağı kendi ilinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul işbirliği ile sergisini yaptı. Sergide öğrenciler babaları ile çalıştıkları 3 boyutlu tuval ürünlerinin sunumunu yapmıştılar. Sergilenen ürünler tüm ortaklar tarafından proje kurucumuz Tuğba CEBİROĞLU’na gönderilerek Samsunda büyük bir sergi etkinliği gerçekleştirilecektir. Bu final ürünü yerel ve ulusal basında, Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul web sitelerinde, projemizin sosyal medyasında ve web sitesinde yaygınlaştırıldı. Projemiz boyunca Montessori ve Kozmik Yaşam alanı ile ilgili uzman konukların katıldığı canlı yayınlar gerçekleştirildi. Ayrıca alanında uzman kişiler tarafından proje ortaklarına ve herkese açık olmak üzere eğitimler düzenlendi. Proje sonunda uygulamada kullanılan materyal örneklerinden ve sunumlardan oluşturulacak bir Kozmik Yaşam sandığı proje kurucularımız tarafından, uygulama örneği niteliğinde Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne iletilecektir.

Kozmik Yaşam Projemiz kurucularımız tarafından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde düzenlenecek ‘Uluslararası projeden uygulamaya eğitim sempozyumuna’ ve İzmir’de EYUDER Kongresi’nde Bilimsel Kurul tarafından sözlü sunum yapmaya hak kazandı. LİNKLER: https://instagram.com/stories/cosmic_life_etwinning/2779187999935177195?utm_source=ig_story_i tem_share&utm_medium=copy_link https://m.facebook.com/groups/588931432202361/permalink/590551142040390/?sfnsn=scwspwa Proje Logomuz

SÖZSÜZ KİTAPLARIN HİKAYESİ Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu olarak bu projenin kurucusu olan Okul öğretmeni Nuray TÖRNÜK tarafından yürütülmektedir. Proje Kurucuları: Nuray TÖRNÜK-Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Hilal KAYA-Darıca Cemil Meriç İlkokulu Projemiz 8 Türk ortak tarafından yürütülmektedir. Genel Hedefler: Okul öncesi eğitim çağındaki çocuklar bir çok yeni bilgiyi kitap okuma yöntemiyle özümser. İyi-kötü ya da doğru-yanlış arasındaki farkı kitaplarda şahit olaylar neticesinde pekiştirir. Genelde kitaptan gerekli bilgiyi alabilmesi için yetişkinin sesine yani okumasına ihtiyaç duyar. Sözsüz kitaplar ise çocukların daha aktif olmasına yardımdı oluyor. Çocukların görsel yorumlama yapabilmesi, görsellere dayanarak bir hikaye oluşturabilmesi için bir olanak sağlıyor. Çocukları özgür ve eleştirel düşünmeye teşvik ediyor, çocukların erken okuryazarlık serüvenine katkıda bulunuyor. Ayrıca dil gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor. Biz projemizle öğrencilerimizi sözsüz kitaplar ile bulaştırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizle 11 farklı sessiz kitapların öykülerini yazmayı planlıyoruz. Yapılan Etkinlikler: 10 farklı sözsüz kitap 2 haftalık aralıklarla öğrencilerle buluşturuldu. Her sözsüz kitabın hikayesi, projenin tüm ortakları tarafından kendi sınıflarında öğrencileri ile birlikte yazıldı. Her sözsüz kitap için bir web2 aracı tasarlandı ve öğrenciler tarafından uygulandı. Her kitap için bir etkinlik planlandı ve öğrenciler tarafından uygulanmasına rehberlik edildi. Her kitaba ait hazırlanan padlete ilgili yüklemeler yapıldı. Yazılan hikayeler ikili gruplar oluşturularak sınıflarda karşılıklı okundu. Böylece işbirlikçi ürünler ortaya çıktı. Bir sözsüz kitap ortak ürün olarak tüm ortakların katılımıyla hikayeleştirildi. Yazılan hikaye bir bütün haline getirildi. Sanal sergi hazırlanarak yine ortak ürün oluşturuldu. Bu proje ile sözsüz kitap, yazar, çizer kavramları çocuklarla tanıştırıldı. Linkler: https://instagram.com/sozsuzkitaplarnhikayesi?utm_medium=copy_link

LOGOMUZ

SESLERİN DÜNYASI PROJESİ Afiş Logo Proje Tanıtıcı Resimler:

 Projede büyük grup-küçük grup, istasyon, beyin fırtınası, soru-cevap, tartışma, oyun, drama, fen, gösterip yaptırma, proje, örnek olay, hikaye gibi teknikler kullanılmıştır.  Ses farkındalığı kavramı zaten okul öncesi müfredatında da yer alan bir konudur. Bu sebeple planlarda yer alan bu konuyu, projede yapılması gereken çalışmaları yaparak iyice pekiştirmiş olduk.  Bu proje ile hareket gelişimi, sosyal-duygusal gelişim, dil gelişimi, bilişsel gelişim ve öz bakım becerileri gelişimi kısacası çocukların tüm gelişim alanlarındaki becerileri desteklenmiştir.  Projede sürekli iletişim halindeydik. Ay ay yapılması gereken çalışmalar, sürekli fikir alışverişleri ile birlikte yapıldı. Yapılan çalışmalar paylaşıldı. Ortak ürünlerde ekip olarak birbirimizin işlerini sürekli kolaylaştıran bir tutum takındık.  Yeni yıl hediyeleşme ve takvim, orman haftası etkinlikleri (şiir, hikaye, akrostiş şiir), dünya tiyatrolar gününde drama etkinliği, slogan, pankart çalışmalarında ve proje bitiş sergilerinde öğrenciler birlikte çalıştılar. Çocuklar, ortak ürün ortaya koydular.  Projenin nihai ürünleri, öğrenciler tarafından birlikte uyumlu ve istekli bir çalışma planı ile gerçekleştirildi.  Telefon, bilgisayar, tablet, android uygulamalar ve web 2 araçları projemizi zenginleştirmek ve çocuklar tarafından öğrenme sürecini daha eğlenceli bir hale getirmek için bir yöntem olarak kullanıldı.  Yaptığımız çalışmalara kendi isimlerimizi, okulun adlarını, yaşadığımız şehirleri yazarak ve yaptığımız çalışmanın adını ekleyerek verilerimizi korumaya çalıştık.  Projemizde her ay yapılmasını planladığımız etkinlikleri yaparak ve bu etkinlikleri yaparken çocuklarda ses farkındalığının oluştuğunu gözlemleyerek, istediğimiz hedeflere ulaştık.  Projemiz kesinlikle hem eğlenceli hem de oldukça faydalı bir çalışma oldu. Ayrıca ortak ürünler de ortaya konulduğu için çocuklarda işbirliği duygusu da gelişmiş oldu.  Proje ile ilgili panolar hazırlayarak, blog, instagram, youtube kanalları kurarak, okulun web sitelerinde proje ile ilgili haberler yaparak yaygınlaştırdık. Projede uyguladığımız çalışmaların yanında sınıfta sesle ilgili oluşturduğum köşeler, yoklama panosu, oynattığım parkurlu oyunlar vb. çalışmalarla ayrıca planlarımdan da yararlanarak projeye katkılar sağlamaya çalıştım. Proje ile İlgili Hesaplar ve Linkler: Mail: [email protected] İnstagram Adresi: https://instagram.com/seslerindunyasi3?utm_medium=copy_link Blog Adresi: http://seslerindunyasii.blog.spot.com/ YouTube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCysGKv38fhJEGvn6piI1xIA

HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANINDAN eTWINNING PROJESI Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Alan Şefi Nurgül KURŞUNLU’ nun çalışmalarının bir sonucu olan e-Twinning projesi sayesinde öğrenciler, ülkemizin farklı şehirlerinde bulunan turizm otelcilik meslek liseleri öğrencileriyle fikir alışverişinde bulunup ortak ürünler çıkarabilmenin avantajlarını yaşadılar. Eğitim ile Kazandıkları Yetenekleri Proje Sayesinde Gelişecek Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Alan Şefi Nurgül KURŞUNLU ve okulun 10 Y sınıfı öğrencilerinden Elif DİLER, Mina AKBAŞ, Zehra ÖZDEN ve 11 Y sınıfı öğrencilerinden Zerda BAYBUĞA, İlkim ÇOLAKOĞLU, Ayça TEZGEL, Süeda SARAK, Eylül İlayda BİLİCİ Ankara-MOGAN MTAL, Bursa-ŞEHİT EROL OLÇOK MTAL, Hatay-NİMET FAHRİ ÖKSÜZ MTAL okullarının öğretmen ve öğrencileri ile birlikte yürüttükleri “Bizim Restoran” adlı e-twinning projesinde öğrenciler, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini kullanarak kendi sanal restoranlarını açtılar. Restoran menüsündeki tüm yemekleri kendi oluşturdukları tarife göre uygulayıp kendi yemeklerinden oluşan bir menü ortaya çıkardılar. Sağlıklı beslenme ve hijyen kurallarına uyarak açtıkları bu sanal restoranda aynı zamanda yemeklerinin tariflerini içeren bir tarif defteri hazırladılar ve kendi restoranlarının şefleri oldular. Tariflerini İngilizce video çekimleriyle uygulayarak yabancı dil kazanımları da elde ettiler. Proje kapsamında ünlü şef Turgut Ay ile 150 öğrencinin katıldığı çok faydalı bir online söyleşi de gerçekleştirildi. Öğretmen ve öğrenciler proje hakkında fikir alışverişi yapmak, işbirliği sağlamak amaçlı online olarak sık sık toplantılar gerçekleştirdiler. Şimdi sırada Kalite Etiketi alarak projelerinin başarısını tescillemek var. Logo ve afiş tasarımlarını kendileri hazırlayan öğrenciler oylamalar yaparak en iyi logo ve afiş tasarımını proje logo ve afişi olarak belirlediler. Ayrıca Sanal Restoran için isim belirlerken de yine Web2 araçlarını kullanarak en uygun ismi restoranlarına verdiler. Oylamalar ile belirlenen Hamsi ürünü ile çeşitli yemekler tasarlayan öğrenciler restoranları içinde “Denizin Ruhu” anlamına gelen NERİSSA ismini seçtiler. NERİSSA restorana https://www.artsteps.com/embed/6239f5b9ed70d424db3c7b0a/560/315 linkinden ulaşıp keyifli bir sanal gezi yapabilirsiniz. Proje Logosu Proje Afişi

Sunum Tabağı Örneği Guacamole Yatağında Yeşil Yağ Eşliğinde Hamsi Cipsi Proje Facebook Sayfamız : https://www.facebook.com/1874953676151577/posts/2931266743853593/ Proje Instagram Sayfamız : https://instagram.com/bizimrestoran_etwinning?utm_medium=copy_link Proje Blog sayfamız : https://bizimrestoran2021.blogspot.com/ Okul Haber Sayfamız : https://hfzkml.meb.k12.tr/icerikler/bizim-restoran-our- restaurant_12113364.html

MANDALA HER YERDE HER ZAMAN PROJESİ Projemiz okulöncesi ve ilkokul öğrencilerinde mandala çizim çalışmalarının duygu durum kontrolü, dikkat ve konsantrasyon üzerine etkisini gözlemlemek için oluşturulmuştur. 9 öğretmen ve platforma kayıtlı 40 öğrenci ile projemiz yürütülmüştür. Öğrenciler bu projede mandala çizmeyi öğrenip, bu bilgileri farklı materyaller üstünde kullanmıştır. Öğrencilere dikkat, el-göz koordinasyonu ve ince motor becerilerinin gelişimi için yeni teknikleri tanıtmak ve etkilerini gözlemlemek başlıca hedeflerimizdendir. Okulumuzdan bu projeye 4.sınıf olarak katıldık. Proje sonunda öğrencilerin dikkat, koordinasyon ve ders başarılarında olumlu bir gelişme gözlenmiştir. Proje Facebook sayfası: https://www.facebook.com/profile.php?id=100074915003372 Ortak Çalışmalarımız; Takvim: https://twinspace.etwinning.net/files/collabspace/3/23/623/206623/files/c2b288d2c.mp4 Slogan Ortak Ürün Proje sonu ortak ürün mandala albümü: https://heyzine.com/flip-book/b76fa34cce.html#page/4 Tanıtıcı Fotoğraflar:

HAYALLER GERÇEK OLUYOR PROJESİ Projemiz ilkokul öğrencilerinde hayal gücünü geliştirme, hayallerini özgürce ifade edebilme ve kendine inanmanın sağlanması amacıyla oluşturulmuştur. Proje kapsamında öğrencilerin hayalleri yazı ve resim olarak alınmıştır. Daha sonra proje ortakları ile birlikte imkanlar dahilinde sınıfımızdaki öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için çalışmalar yaptık. Okulumuz olarak bu projeye 4.sınıf öğrencileri ile katıldık. 10 ortak, 72 öğrenci ile bu projeyi yürüttük. Proje sonunda öğrenciler daha fazla hayal kurup bunların gerçekleşmesi için çaba sarf etmeye başladılar. Kendilerini yazı, resim ve sözlü olarak özgürce ifade edebilmeyi öğrendiler. Proje Facebook sayfası: https://www.facebook.com/groups/1052558781977821 Proje Blog Sayfası: https://www.blogger.com/blog/posts/1921824954396503255?tab=kj Ortak Çalışmalarımız: Takvim: https://www.flipgorilla.com/p/26675824929306321/show Akrostiş: https://youtu.be/H9n5PYwGVUY Mozaik: https://mosaically.com/photomosaic/b3fadf43-58aa-410d-bfd2-d74351dad6d6 Sanal Sergi: https://www.emaze.com/@ALRCWTRTO/sergimizehogeldiniz?r=@RYWRFY Tanıtıcı Fotoğraflar:

DEĞERLİ OL, DEĞER KAT! eTWINNING PROJESİ Şehit Erdem Uçar Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nergis TOPDAL’ın yürüttüğü “ Değerli Ol, Değer Kat! “ projesinin çalışmaları kasım ayında başlayıp şubat ayında tamamlanmıştır. Bu projeyle birlikte öğrencilerin milli, manevi, ahlaki değerleri tanımaları, gerekliliğini fark etmeleri ve empati kurarak içselleştirmeleri hedeflenmiştir.Proje kapsamında kasım ayında öğretmen tanışma toplantıları düzenlenmiş, öğrenciler Canva uygulamasını kullanarak projenin konusuna uygun afiş ve logo tasarımları yapmıştır.Tasarımlar google form üzerinden oluşturulan anketlerle oylamaya sunulmuş ve tasarımların okul sınırlarını aşıp farklı okullar tarafından da değerlendirilecek olması öğrenciler için heyecanlı bir deneyim olmuştur.

Kasım ayında Arttırılmış Gerçeklik uygulamasıyla Atamız anılmış ve Mavisel Yener'in Öğretmenim Atatürk kitabı okutulmuştur. Origami çalışması yapılarak Öğretmenler Günü panosu oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz hazırladıkları panoya zarflar asarak öğretmenlerine olan sevgilerini ifade etmişlerdir. Aralık ayında projeye ortak olan okulların öğrencileriyle tanışma toplantıları düzenlenmiştir. Kumbaralar hazırlanarak sokaktaki hayvan dostlarımız için yardım toplanmış ve mama alınmıştır. Bir kısmı proje yürütücüsü öğretmenle sokaklara bırakılmış, kalan kısmı poşetlenerek tüm okula dağıtılmıştır.Yerli Malı Haftası'nda kodlama çalışması yapılmış ve sunumlar hazırlanarak sınıflara anlatılmıştır.3 Aralık Engelliler Günü'nde akrostiş çalışması yapılmış ve proje paydaşlarıyla ortak ürün hazırlanmıştır. Son olarak Jigsaw Planet uygulamasıyla projenin logosu yapboz haline getirilmiş ve proje ekibi tarafından yapboz tamamlanmaya çalışılmıştır. Ocak ayında projenin ortaklarından bir okulla mektuplaşma etkinliği yapılmıştır.Türk büyüklerinden Nasreddin Hoca ile ilgili sunumlar hazırlanarak sınıflarla paylaşılmış ve bir okul panosu hazırlanılmıştır.İstasyon tekniğiyle \" Neden dürüst olmalıyım?\"konulu bir metin yazılmıştır. Storyjumper uygulamasıyla paydaş okullarla \"değerler eğitimi\" konulu bir hikaye yazılıp ortak ürün oluşturulmuştur. Tagul uygulamasıyla \"twinning\" denince akla gelen çağrışımlar yazılmıştır. Shape Collage uygulaması kullanılarak her okulun proje boyunca çektiği fotoğraflardan iki harf oluşturup projenin adını tamamlanmış ,ortak ürün oluşturulmuştur. Son olarak \" Değerler Eğitimi\" konulu öğrencilerin rol aldığı eğitici bir video çekilmiştir. Projede görev alan öğrenciler proje bitiminde yaptıkları çalışmaları ve deneyimlerini okul yönetimi, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşmış ve proje yürütücüsü Nergis TOPDAL “ Eğitim bir dinamizm. Bu dinamizmi yakalamak için kendimizi de yenilemek, öğrenmek ,değişimi yakalamak zorundayız. Öğrencilerimize de bu yolda rehber olmalıyız. e Twinning projesiyle kök değerlerimiz üzerine farklı okullarla ortak çalışmalar yaptık .Çalışmalarımızı yürütürken Web 2.0 araçlarını etkin bir şekilde kullandık. Bilişim teknolojileri ve iletişim becerilerimizi de geliştirmiş olduk. Hedefimiz yaygınlaştırma çalışmalarımızla birlikte önümüzdeki yıllarda daha büyük bir aile olmak . “ diyerek projeyle ilgili düşüncelerini dile getirmiştir. Okul Müdürü Erkan DURMAZ tarafından \" e Twinning Başarı Belgeleri\" alan öğrenciler hayattaki en büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirterek projelerinin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında hazırladıkları programlarını \"Hayat Sevince Güzel\" şarkısına işaret diliyle eşlik ederek sonlandırmışlardır.

LEARN SHARE SOCIALIZE “Learn Share Socialize” adlı e twinning projemiz; öğrencilerimizin kendilerini tanıtıp, müfredata uygun olarak belirlenen konular kapsamında araştırmalar yaptıkları, araştırma sonuçlarını savunarak, teknolojiyi aktif ve etkili bir şekilde kullandıkları bir projedir. 2021 Ekim ayında başlayan 8 yabancı, 9 Türk öğretmenin birlikte işbirliği ve uyum içerisinde çalıştıkları, öğrencilerin etkinliklerden keyif aldıkları, uluslararası bir proje olup, 2022 Nisan ayında sona ermiştir. Projemiz ile öğrencilerimize; işbirliği ile çalışma, kendini etkili ve doğru bir şekilde ifade etme, problemlere alternatif çözüm yolları sunma, verilen yönergeyi doğru şekilde uygulama, drama, yaratıcı yazma, ürün ortaya koyma ve bilişim teknolojilerini etkili ve bilinçli kullanma becerilerini kazandırmayı hedefledik. Öğretmenler arasında yapılan anketle belirlenen her konuya uygun olarak, çalışmalar yapmak üzere, öğrencilerimiz kendi aralarında görev dağılımı yaptılar ve küçük gruplar oluşturarak çalıştılar. Hazırladıkları videoları arkadaşlarına sunarken, özgüven duyguları gelişti ve motivasyonları arttı. Anlatımlarını hazırladıkları materyallerle destekleyerek ürün ortaya koydular. Yaptıkları resimlerle sanatsal disiplin oluştururken, kodlama çalışmasıyla analitik düşünme becerisi kazandılar. Kısa oyunlar yazdılar, kendi ekiplerini kurarak bu oyunları sınıfta arkadaşlarına sergilediler. Ortak ürünlerimizden akrostiş şiir çalışması öğrencilerin kendilerini bir bütünün parçası olarak hissetmelerini sağlarken, ortak şarkı çalışmamız işbirlikçi öğrenmelerini destekledi. Ayrıca projemiz süresince yaptığımız çalışmaların özetini içeren bir video ve sanal dergi hazırlandı. Konularımızdan bazıları ile yaptığımız etkinliklere, aşağıda birkaç örnek verilmiştir.

BLOG HESABIMIZIN LİNKİ: https://ogrenpaylassosyalles.blogspot.com/ PROJE ÖZETİMİZ VİDEOSU LİNKİ: https://youtu.be/gVy7fRde_3Q ORTAK ÜRÜNÜMÜZ ŞARKI ÇALIŞMASI LİNKİ: https://www.youtube.com/watch?v=wG7dznQ46l0

“İKLİM KRİZİNE KARŞI GERİ DÖNÜŞÜM VE TÜKETİM ALIŞKANLIKLARIMIZIN DEĞİŞTİRİLMESİ” eTwinning Projesi Şehit Erdem Uçar Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Gözde DEMİR TAYLAN'ın proje kuruculuğunu üstlendiği \"İklim Krizine Karşı Geri Dönüşüm ve Tüketim Alışkanlıklarımızın Değiştirilmesi\" eTwinning projesi kasım ayında başlayıp mart ayında tamamlanmıştır. Projede Türkiye’den 7, Azerbaycan 1 üyemiz olmak üzere toplam 8 öğretmen ile projemizi gerçekleştirdik. Projemizi toplam 36 öğrenciyle uygulamakla birlikte öğrenci yaş ortalamamız 11-12’dir. PROJEMİZ HAKKINDA Dünya'nın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri iklim krizidir. Buzulların erimesi , kuraklık, orman yangınları ve sel felaketlerinin artması insanoğlunun yaşadığı başlıca sorunlardır. İklim krizinin sebepleri ve sonuçları müfredatımızda yer almaktadır. Fakat bu sorunların ortadan kaldırılmasında öğrencilerimizin en çok ümide ve çözüm yolları üzerine düşünmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu sorunları bir anda tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da insanoğlunun bunları asgari düzeye indirmek için günümüz alışkanlıklarını güncellemesinin en acil ihtiyaç olduğu aşikardır. Okullar bu alışkanlıkları kazandırmak için en iyi uygulama merkezleri arasındadır. Paydaşlarla yapılacak örnek çalışmaların, çocuklarımız üzerinde olumlu değişikliklere yol açacağı inancı ile projemiz için yola çıktık.

PROJE ÇALIŞMALARI Proje içinde; -Tüketim alışkanlıkları gözlemlemek için, \"Tüketim alışkanlıklarımı değiştiriyorum etkinliği\" -Geri dönüşüm hakkında doğru bilinen yanlışları fark etmek için, 'Neler öğrendik haydi paylaşalım' ve 'bir uzmanla öğreniyorum' etkinliği. -Aile ile iş birliği sağlayabilmek için 'Geri dönüşüme önem verirsek dünya ve önem vermezsek dünya' konusu ile yapılan çalışma. -Güvenli internet gününde farkındalık çalışması. - İş birliği sağlayıp ortak ürün çıkartmak için 'Dünyama Nefes Olur Musun?' e-kitabının yazılması gibi çeşitlik etkinliklere yer verilmiştir. Bu projede atık üretmemeye vurgu yapmaya çalıştık. Bunu yaparken öğrencilerimizim kendi gözlemleri ve deneyimlerinden yola çıkmalarını istedik. Onları araştıran, sorgulayan ve çözüm üreten bireyler olmaları için sadece yönlendirdik. Uzun bir süreç oldu ama olumlu sonuçlarını gözlemledik. Hedeflerimize ulaştığımızın en önemli ispatı, öğrencilerimizin artık hepsinin termos ya da suluk kullanıyor olması. Markette karşılaştığımda ellerinde bez çanların olması. Hatta okul içi yaygınlaştırma programımızda, bez çanta hediye ederek akranlarına örnek olmaları. Okul içi yaygınlaştırma sürecinde birçok öğrencimiz, önümüzdeki yıl benzer projelerde görev almak isteğini belirtince, motivasyonumuz da çok yükseldi. Önümüzdeki yıl projemizin üzerine katarak tekrar bir eTwining projesi içinde yer almayı planlıyoruz. Böyle bir proje ile yola çıktığımız ve sonuçlarını net bir şekilde gözlemliyor olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz.

KEYİFLİ OKUL ATÖLYEM JUNIOR ( KOA JUNIOR ) Proje Ortağı &Yürütücüsü Öğretmen : RABİYE KILINÇARSLAN Projenin Yürütüldüğü Okul : KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU PROJENİN AMACI : Öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek üretkenliklerini arttırmak, yaratıcı düşüncelerini sağlamak, oluşturdukları ürünleri paylaşarak ilgi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak fikrinden yola çıktık. PROJE INSTAGRAM ADRESİ : https://instagram.com/koajunior2020?igshid=YmMyMTA2M2Y= PROJE FACEBOOK ADRESİ : https://www.facebook.com/groups/336470377237789/?ref=share PROJE TWEETHER ADRESİ : https://mobile.twitter.com/tweet

Bakliyat Etkinliğimiz , Pastel Boya Atölye çalışmalarımız ve Pınar AYHAN söyleşisinden…

MESLEĞİNİ İYİ YAP, PABUCUN DAMA ATILMASIN Proje hakkında Ahilik Teşkilatı başta olmak üzere günümüze kadar kurulan çeşitli meslek grupları, Türk toplumunun sadece çalışma hayatını değil sosyal ve kültürel hayatını da etkilemiştir. Günümüzde sevgi, saygı, yardımlaşma, iş birliği, doğruluk, dürüstlük, adalet, eşitlik ve güvenilirlik gibi değerlere sahip meslek erbaplarının yetiştirilmesi toplumsal ihtiyaç hâline gelmiştir. Çünkü, iş ahlakına yönelik değerler zamanla yıpranmıştır. Bizler bu proje ile öğrencilerimize iş etiği ve ahlaki değerleri kazandırmayı ve onların okul, iş ve meslek hayatındaki çeşitli durumları etik ilkeler bakımından sorgulayarak, etik karar verme becerisini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yapacağımız proje ile öğrencilerimize Ahilik teşkilatını ve Ahi Evran’ı tanıtacak, çalışma ortamındaki sorunları azaltarak huzur ve üretimin artmasını sağlayan meslek etiği ilkelerini kazandıracağız. Proje Çıktıları Projemizde yapılan çalışmalar neticesinde, öğrencilerimize iş etiği ve ahlaki değerleri kazandırarak bu değerleri hayatlarında rehber edinmesi sağlanmıştır. Öğrenciler, meslek etiğinin de bir gereği olan etkili iletişimi sağlanarak Ahilik teşkilatını tanımışlar ve öğretilerini de uygulamaya geçirmişlerdir. Kaynaşma etkinlikleri ile grup çalışması yapmaları sağlanarak yetki alma, görevini tamamlama ve sorumluluk becerilerine katkı sağlanmıştır. Ortak ürünler ve karma takım etkinlikleri ile işbirlikçi çalışma, yaratıcı yazma, estetik duygusu, sorumluluk bilinci ve bilişim teknolojilerini kullanma ve özgüven becerileri geliştirilmiştir. Sadece öğrenciler değil öğretmenler de farklı ve yeni web 2.0 araçlarının kullanımıyla yenilikçi düşünme becerileri kazanmıştır. Ders müfredatına entegre edilen proje etkinlikleri ile dersler daha akıcı ve ilgi çekici hale gelmiştir. Proje hedefleri öğretim programlarındaki adalet, dürüstlük, sabır, sorumluluk, yardımseverlik gibi kök değerler örtüşen ahilik öğretileri ile verilmiştir. 21.yy becerilerinden dijital yetkinlik, öğrenmeyi öğrenme, iletişim becerileri, kültürel değerleri farketme gibi yetkinlikler yer almıştır. Öğrenciler toplam 16 bireysel ve grup etkinliğinde ortak ürün olarak, 10 Kasım’da İstiklal Marşımızı seslendirdikleri video çekimi, karma takım etkinliği akrostiş şiir ve finalde ahilik temalı ortak e-kitap hazırlamıştır. 3 ortak ürünümüzden akrostiş şiir rastgele belirlenen karma takım ekiplerince mentör öğretmenlerin desteğiyle hazırlanmış, öğrenciler farklı ekiple işbirliğiyle çalışmışlardır. 10 Kasım etkinliğinde tüm okulların hazırladıkları çalışma birleştirilerek ortak ürün videosu hazırlanmış, öğrencilerimiz finalde grup çalışması ile bir önceki okulun çalışmasını tamamlayarak ahilik ilkelerini ele aldıkları ekitap hazırlamıştır. Tüm ürünler sanal sergimizde, Twinspace, okul web sitesi ve Eba sayfasında paylaşılmıştır. Türkiye Eğitim Kampüsü 4.Bilim Şenliği’nde projemizin tanıtımı yapılmıştır. Projemizin Tanıtım Videosuna Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=-ncgAhHydD4&t=3s&ab_channel=Nil%C3%BCferHatunMTAL



TİNKERCAD İLE HAYALLERDEN GERÇEĞE /FROM DREAMS TO REALİTY WİTH TİNKERCAD Proje kurucuları: FATMA İLLER, ÇERKEZKÖY BİLSEM TEKİRDAĞ Feyza KERESTECİ, ÇERKEZKÖY İmam Hatip Secondary School TEKİRDAĞ PROJE ORTAKLARI : Esra ŞAHİN, Abdülhamid Han Secondary School , MALATYA YAŞAR YILDIRIM, TUŞBA KOÇ SECONDARY SCHOOL,VAN Mujahed Altamimi, AlBoieda school for Boys, ÜRDÜN E. Metin Kendirlik, Özel Antalya Nesibe Aydın Science High School, ANTALYA Najah Alabbadi, Dahiat alithaa secondary school for Girls, ÜRDÜN Umut Tan Sarıgül, Beşiktaş Cumhuriyet Secondary School, İSTANBUL Serap YÜCE,Konak Şehit Ömer Halisdemir Science and Art Center,İZMİR Proje Amacı Bilgisayar destekli Autodesk Programı sayesinde eğitim-öğretime Tinkercad'i dahil ederek öğrencilerimizin 3D CAD (dijital tasarımlar), arduino (similasyon ortamında elektronik devre) ve kod bloklarıyla tasarımlar yapabilmelerini sağlamak. Tinkercad programını STEM+A olarak kullanabilmelerini öğretmek. 3D yazıcı ile tasarladıkları hayalleri gerçeğe dönüştürmelerine olanak sağlamayı hedefliyoruz. Proje Hedefleri: -Düşünen ,araştıran,hayal eden,sorgulayan bireyler yetiştirerek üreten yanlarını öğrencilere keşfettirmek. -Tinkercad ile sanat,tasarım,teknoloji,özgün ve farklı düşünme ekseninde hayallerini gerçeğe dönüştürebilmelerini sağlamak. -Tinkercad programını STEAM+A olarak kullanabilme becerilerini geliştirmek. -STEAM+A ve Tikercad'i bütünleştirerek proje tabanlı öğrenmeye öğrencileri yönlendirmek. -Farklı bölgelerdeki öğrencilerimizin isterlerse kendi sayfalarında ortak bir projede buluşarak fikir alış-verişiyle tasarım yapabileceklerini öğretebilmek. -Öğrencilerimizin sanal ortamda arduino ile tanışmalarını sağlayarak sensörlerin çalışma mantığını öğretmek. -Öğrencilerin özgüvenlerini geliştirerek dijital becerilerini arttırmak. -Teknolojiyi faydalı şekilde kullanmalarını sağlamak.

PROJE SLOGANIMIZ: TİNKERCAD İLE BAŞARIYI TASARLAYIN 1. ekip tanıtımı LİNKİ : https://youtu.be/uDcCjkeSlmc 2. proje tanıtım videomuz video LİNKİ : https://youtu.be/YyV55fnJq5E 3. E sergi LİNKİ: https://www.artsteps.com/embed/62592362971dde7a8e0528f6/560/315 4. Instagram: https://instagram.com/tinkercadle_hayallerdengercege?utm_medium=copy_link 5. https://fd2r-tinkercad.weebly.com/ 6. you tube adresimiz: https://www.youtube.com/channel/UC8UZt8pOsVEdpPEiO-WjBHw PROJE LOGOMUZ PROJE AFİŞMİZ ORTAK TAKVİM ÇALIŞMAMIZ/ OUR COMMON CALENDAR WORK https://www.canva.com/design/DAE-dTRDyp4/IdcJ4bsB9d5YKoivfzqoIQ/edit?utm_content=DAE- dTRDyp4&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton BEKLENEN SONUÇLAR 1. Öğrencilerin bilgisayarı faydalı kullanma becerilerini ve özgüvenleri artacaktır. 2. Öğrencilerin özgün ve farklı düşünme becerileri artacaktır.. 3. Okullar arası etkileşim ve işbirliği artacaktır. 4. Arduino ile tanışacak ve sensörlerin çalışma mantığını kavrayacak .Yapılan uygulamalar paydaşlar arasında paylaşılacaktır. 6. Öğrenciler, TwinSpace’e dahil edilecektir.Aktif olarak kullanmalar sağlanacaktır. 7. Kişilerin ezbere dayalı bir eğitimden, hayal gücüne dayalı bir eğitime geçmesini sağlar. 8. Öğrencilerin kendi yeteneğini fark etmeleri sağlanacak, ortak ürün hazırlarken özgüven gelişime katkıda bulunulacaktır. 9. Proje içinde yer almaları katılımcı öğrencilere birçok beceri ve olumlu tutum ve davranışlar kazandıracaktır. 10. Web2 araçlarını tanır ve kullanır.proje sonunda e-Dergi hazırlanır. 11. Teknoloji, pedagojik hedeflerini gerçekleştirmek için kullanılacaktır. 12. Bireysel ve grup çalışmalarının önemini öğrenirken, işbirlikçi çalışma konusunda deneyim sahibi olur.

ROMAN KAHRAMANLARINA MEKTUP Proje tanıtım yazısı: Projemiz 11 ortaklı (Türkiye, Romanya) uluslararası bir projedir. Roman Kahramanlarına Mektup projemizde ortak kitaplar okuyarak eleştirel düşünmeyi, teknoloji ile etkili öğrenme gerçekleştirmeyi, etkili konuşabilmeyi, empati kurmayı, öğrencilerimizin kendini keşfederek yaratıcılıklarını geliştirmeyi, akran iletişimini güçlendirmeyi ve mektup türünü yaşatmayı amaçladık. Amaçlarımız doğrultusunda Web 2.0 araçlarıyla ortak ve işbirlikçi ürünler oluşturduk. Sonuç olarak, öğrencilerimiz unutulmaya yüz tutan bir tür olan mektup türünü kullandılar, teknolojik kaynakları öğrenme ortamlarına kattılar ve yaratıcı düşünme, topluluk önünde konuşabilme becerilerini geliştirdiler. Proje hedefleri: 1. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak 2. Anlama ve yorumlama becerisi kazandırmak 3. Eleştirel düşünmeyi sağlamak 4. Empati kurmak 5. Öğrencinin kendini keşfetmesini sağlamak 6. Farklılıklara hoşgörülü olmayı öğrenmek 7. Mektup türünü yaşatmak Proje fotoğrafları: Ek halinde 5 fotoğraf var. Proje çıktısı/ortak ürünler: ZumPad’da yazdığımız akrostiş şiirin işaret dili ile seslendirilmiş hali: (YouTube kanalımızda paylaşım yapma sınırını aştığımız için buraya koyamadım) ZumPad’da yazdığımız akrostiş şiirin bestelenmiş hali: https://youtu.be/pfIplg5w9p4 Proje hakkında tanıtıcı linklerden bazıları: https://www.facebook.com/profile.php?id=100079275950231 https://romankahramanlarimektup.blogspot.com/ https://www.instagram.com/roman_kahramanlarina.mektup/?hl=tr https://www.youtube.com/channel/UCkgY4eaBRmuMhTWxYg8yEFg/featured romankahramanlarimektup.blogspot.com https://www.canva.com/design/DAE_FRf4WsU/obxbSPG8dZ2Uj5yCGYj8Dw/view?utm_content= DAE_FRf4WsU&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Meryem ÖZTAŞ tarafından yürütülen projede amaç; Geçen yıl 10 Avrupa ülkesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Fashion Face Mask” projesindeki işbirliği ve moda network ağını geliştirerek öğrencilerin dijital moda ve dil becerilerini arttırmak. Projede 8 farklı ülkeden öğrenciler çaprazlama eşlenerek birbiri ile etkinlik(kalem) arkadaşı olacak ve her ay moda üzerine farklı etkinlikler yapmaktalar/yapacaklardır. Ülkelerindeki moda anlayışlarını ,okullarındaki moda eğitimlerini, mesleki becerilerini, hobilerini, modaya bakış açılarını gerek dijital çizerek gerekse atölyede uygulamalı dikim ve tasarım etkinleri yaparak birbirleri ile hem twinspace platformunda hem de sosyal ağlarda etkileşim halinde kalarak anlatacaklar. Proje ile öğrencilerin sınır ötesi ülkelerdeki alan arkadaşlarını tanımalarıyla mesleki motivasyonlarının dolayısıyla okul başarılarının artması beklenmektedir. ▪️Ortak Ülkeler: Türkiye, Fransa, İzlanda, Hırvatistan, Moldova, Kuzey Makedonya, Portekiz, Polonya. Projemizin dili İngilizce olup, projemiz ile öğrencilerimiz mesleki farkındalıklarını arttırırken yabancı dil becerilerini de geliştireceklerdir.



HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI \" FASHION FACEMASK \" eTwinning Projesi Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Meryem ÖZTAŞ tarafından yürütülen projede amaç; Pandemi dönemiyle hayatımıza giren maskeyi farklı stillerle tasarlayarak öğrencilerin moda tasarım becerilerini arttırmak ve Avrupa bulunan moda okulları arasında ortak bir network oluşturmaktır. 14 ortak/ 7 Avrupa ülkesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Fashion Face Mask” projesi ile öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinde kendileriyle aynı branşta eğitim gören akranlarıyla işbirliği yapıp doğadaki her türlü canlı ve nesneden esinlenerek maskeler tasarlamışlardır. Proje sürecinde ortakların çalışmaları hakkında beyin fırtınası yaptığı zoom toplantıları gerçekleştirilmiş olup Web 2 araçları ile öğrencilerin projeye ilgisi ölçülüp sonraki adımdaki etkinlikler bu verilere göre planlanmıştır. Proje sonunda tüm ortakların ürünlerinin sergilendiği final ürünü sanal sergi hazırlanmış olup sosyal medyada da çalışmaların sergilenmesiyle pojenin yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Ayrıca bu projede tanıştığımız Fransız Paris’teki zincir moda okulu “Lycee Michael Fashion School” ile işbirliğimizi Erasmus’a taşıyarak Tekirdağ İl Konsorsiyumu’na kabul edilen Erasmus projemiz kapsamında bu okula 2022 Kasım ayında 2 haftalık öğrenci hareketliliği gerçekleştireceğiz.. ▪️Ortak Ülkeler: Türkiye, Fransa, İtalya ,Portugal, Finlandiya,Moldova, Romanya Projemizin dili İngilizce olup, projemiz ile öğrencilerimiz tasarım becerilerini arttırırken yabancı dil becerilerini de geliştireceklerdir. Final ürünü: Sanal Sergi https://app.emaze.com/@AOTQRQWZL/fashion-face-mask-project instagram: https://www.instagram.com/fashion_face_mask_project/?igshid=YmMyMTA2M2Y=







ENGLİSH İS EVERYWHERE Projemizin amacı öğrencilerimizi günlük hayatta İngilizce konusunda bilinçlendirmektir. Bazen öğrencilerimiz İngilizce kelimeleri öğrenmekte zorlanırlar.Aslında etraflarına dikkatlice bakarlarsa günlük hayatta İngilizce kelimelerin ne kadar kullanıldığını göreceklerdir. öğretmenler, bu kelimeleri fark etmelerine ve İngilizce becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacağız. ‘İngilizce her yerde’ projemizde 1 tane 10.sınıf 3 tane de 9. Sınıftan toplamda 4 öğrencimiz yer almaktadır. 7 tane farklı ülkelerden yabancı ortaklarımız bulunmaktadır. Okulumuzun hazırladığı film tanıtım videosu: https://youtu.be/U9xasunxShg Final ürünü olarak çapraz bulmaca oluşturduk. Ürünümüz dosyadadır. Ortak ürün olarak öğrencilerin seslendirdiği karaoke şarkımız: https://youtu.be/xUD_ITv22sc

MANDALA: SINAVDA ZİHİNSEL ODAKLANMA / MANDALA: MENTAL FOCUS İN THE EXAM Mandala bir meditasyon yöntemidir. Bir sanat terapisi etkinliğidir. Amaç; Tüm evreni ve insanı simgeleyen ve simgeleyen çeşitli desen ve figürlerle oluşturulmuş renkli tasarımlardır. Mandala, sezgi ve mantık alanı olan sağ ve sol beyin fonksiyonlarını dengede tutar. Sağ beyin fonksiyonlarını destekler. Yaratıcılığı geliştirir. Bu sanat/meditasyon deneyimlerinin en güçlüsü MANDALA'dır. Mandala çalışmaları ile öğrencilerimizin duygu durumlarını kontrol etmelerini, sınav kaygılarını azaltmalarını, yaratıcılık ve hayal güçlerinin zenginliğini keşfetmelerini sağlayacağız. Projemize okulumuzdan 2 öğretmen ve 17 öğrencimiz yer almaktadır. 6 öğrenci İngilizce öğretmenimiz Arzu Fidan’ın 11 öğrenci de okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni İlknur SEVGi’nin öğrencileridir. Ortak ürün olarak her ülkeden yapılan mandala çalışmaları bir araya getirilerek birleştirildi. Projemizde yaptığımız çalışmalardan örnekler. Projemizin logosu okulumuz öğrencisinin hazırladığı logo 1.seçilmiş ve kullanılmıştır. İlk resim projemizin logosudur.

PEOPLE WHO SHINE A LIGHT ON FUTURE GENERATIONS Tanıtım Kars, Diyarbakır, Balıkesir, Konya, Ordu ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye'den 7 ortaokul ile Romanya'dan öğretmenler ve öğrencilerin işbirliğiyle gerçekleşen projemizin faaliyetlerine Mart ayında başlandı ve Mayıs ayına kadar devam etti. Okulumuz Nurullah Narin Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmeni Tuğçe DİLBAZ koordinatörlüğünde projede yer almıştır. Projemizin dili İngilizce’dir. Bilime dair merak uyandırdığımız bu projede bilim adamlarının hayatları, çalışmaları; biyografiler, materyaller, pano, zihin haritaları, logo, afiş, videolar, animasyon, oyunlar vb. etkinlikler yapılarak ortaklaşa bir e-kitap elde edilmiştir. Projemizde bilimin gelecek nesiller üzerinde ne kadar önemi olduğunu vurguladık. Bunların yanı sıra öğrencilerin süreç içinde yaratıcı düşünme, araştırma yapabilme, özgün tasarımlar oluşturma, bilişim teknolojilerini etkili ve verimli kullanma, problem çözme, girişimcilik, iş birliği yapabilme gibi becerileri de gelişmiştir. Ayrıca farklı okul kültürlerini tanımaları ve yabancı dilde gelişim de sağlanmıştır. Proje Hedefleri • Öğrencilerin yabancı dilde iletişim kurmasını sağlayarak arkadaş edinmeleri için teşvik etmek, • Öğrencileri araştırma yapmaya ve bir konu hakkında düşüncelerini belirtmeye teşvik etmek, • Öğrencileri bilgi paylaşımı yapmaya ve grup içinde işbirlikçi çalışmaya teşvik etmek, • İletişim kurma ve yabancı dil becerilerini geliştirmek, • Teknoloji ve web 2.0 araçlarının kullanımını geliştirmek. Proje Çıktıları  Öğrenciler bilimi ve dünyayı şekillendiren bilim insanları hakkında bilgi edinmişlerdir.  Öğrenciler karışık takımlarda yaptıkları çalışmaları ve ürünleri Twinspace’e yükledi.  Öğrenciler e-kitap tasarlayarak dijital bir ortak ürün oluşturmuştur.  İngilizce ve web 2.0 araçları etkin bir şekilde kullanılmıştır. Proje Ortak Ürünü  https://www.storyjumper.com/book/read/131283852/6258790474606



EUROPEAN LANDMARKS Tanıtım İsveç, Litvanya, Hollanda, İspanya, Yunanistan, Polonya, Almanya, İtalya, Romanya ve Fransa’dan 13 yabancı ortaokul ile Ankara, Samsun, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye'den 5 ortaokuldan öğretmenler ve öğrencilerin işbirliğiyle gerçekleşen 18 ortaklı projemizin faaliyetlerine Mart ayında başlandı ve Mayıs ayına kadar devam etti. Okulumuz Nurullah Narin Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmeni Tuğçe DİLBAZ koordinatörlüğünde projede yer aldı. Projenin dili İngilizce’dir. Öğrencilerin algılarını Avrupa ortak mirasına odakladığımız bu projede Avrupa kültürü, tarihi ve doğasını yansıtan simge mekanlar; sunumlar, materyaller, pano, zihin haritaları, afiş, minyatürler, videolar, animasyon, sanal gerçeklik turları vb. etkinlikler yapılarak ortaklaşa bir münazara gerçekleştirilip tanıtılmıştır. Birlik ve beraberlik duygularının vurgulanması amacıyla projenin son etkinliği olarak Avrupa'da kalıcı barışın sağlanmasını ve daha bütüncül bir Avrupa oluşturulmasını amaçlayan 9 Mayıs Avrupa Günü kutlanarak; bu sene projelere yaşanan savaş yüzünden katılamayan Ukrayna’ya destek olunması amaçlanmıştır. Bunların yanı sıra öğrencilerin süreç içinde yaratıcı düşünme, araştırma yapabilme, özgün tasarımlar oluşturma, bilişim teknolojilerini etkili ve verimli kullanma, problem çözme, girişimcilik, iş birliği yapabilme gibi becerileri de gelişmiştir. Ayrıca farklı dünya kültürlerini tanımaları ve yabancı dilde gelişimleri de sağlanmıştır. Proje Hedefleri  Proje katılımcıları arasında bir Avrupa birliği duygusu oluşturmak ve Ukrayna'daki savaş yüzünden katılamayanlara destek sağlamak,  Öğrencilere kültürel çeşitliliğin, Avrupa'nın zenginliği ve tüm insanlığın mirası olduğunu göstermek,  Öğrencilere yabancı dilde iletişim kurmasını sağlayarak çeşitli Avrupa ülkelerinin manzarasının (kültür, tarih, doğa) ögelerini STEAM yaklaşımı kullanarak tanıtmak,  2022 yılında 9 Mayıs Avrupa Gününü birlikte kutlamak ve işbirlikçi çalışmaya teşvik etmek. Proje Çıktıları  Öğrenciler Avrupa kültürünü ortak bir miras olarak tanıyıp benimsediler.  Öğrenciler yaptıkları çalışmaları ve ürünleri yabancı dil kullanarak STEAM yaklaşımıyla oluşturdular.  Öğrenciler Avrupa Gününde ortaklarla gerçekleştirilen münazarada, tüm çalışmalar hakkında bilgi edinip tartışmada bulundu ve Avrupa’daki okullarla işbirlikçi çalışma ortaya koydu. (Ortak ürün)  Öğrenciler Ukrayna'daki savaş yüzünden katılamayanlara destek sağladı ve Avrupa’da birlik duygusu geliştirdi.



MATH IS MY FUN Projemizin amacı; Okul öncesi dönemde kazanılan matematik kavramları sonraki yıllarda matematik başarısını etkileme gücüne sahip olduğundan dolayı bu dönemde çocuklarımıza matematiği sevdirmek ve eğlenirken de öğrenmeyi amaçlamaktadır. İşlem öncesi dönem çocuklarımıza yönelik hazırlanan projemiz sayesinde sınıf içi etkinliklerle matematik öğrenimini somut ve eğlenceli hale gelecek ve bunun sonucunda matematik becerileri gelişecektir. Bunun yanı sıra tüm gelişim alanlarına hitap ederek onların özgüvenlerini arttırmasına zemin hazırlayacaktır. Projede 1’den 10’a kadar olan rakamların sınıf içi ve teknoloji kullanarak hazırlanan matematik oyunlarına yer vermektedir. 1,3,5,7,9 gibi tekli rakamlar ile sınıf içi oyunlar oynatılırken 2,4,6,8,10 çiftli rakamlar ile web 2.0 araçları kullanarak hazırlanan matematik oyunları oynatılmaktadır. Rakamların tümü bittiğinde ise proje ortaklarımız ile birlikte hazırladığımız çalışmalar sanal sergiye dönüştürülmüş ve işbirlikçi ürün olarak basit düzeyde toplama çıkarma çalışmaları yapılmıştır. Projemiz gerek yaşa yaşa uygunluk açısından gerek öğrenme çıktıları açısından kapsayıcı bir şekilde eğitim müfredatına entegre edilmiş olup sosyal – duygusal, dil ve Psikomotor kazanımı kazandırmanın yanı sıra bilişsel aktivitelerle de web 2.0 araçları kullanılarak keyifli hale getirmeye çalışmaktadır. Bunların yanında Belirli gün ve haftalar proje ortaklarımızla birlikte gerçekleştirmekte ve iş birliği sağlanarak her okulun yaptıklarıyla bir bütünlük oluşturulmaktadır. Projemiz Ekim ayında başlamış olup veli bilgilendirme toplantıları yapılmış ve gerekli izinler alınmıştır. Kişisel verilerin korunması kapsamında okul öğrencilerimizin her ne kadar veli izinleri alınmış olsa dahi çekilen fotoğraflarda çocukların yüzleri kullanılmadan ve sadece yapılan etkinlikler baz alınarak çekimlerim yapılmasına özen gösterilmiştir. Projemiz 2 Romanya, 1 Slovenya, 1 Yunanistan, 1 Ürdün ve 9 Türkiye ortaklara sahip olup 31 Mart tarihinde bitmiştir. Projemiz 10 Mayıs tarihine kadar Kalite Etiketine başvurusunu yapacaktır. Projemizin genel hatları yukarıda yazıldığı gibidir. Proje ile ilgili görseller ekte paylaşılmıştır.

https://mathismyfunn.blogspot.com https://www.storyjumper.com/book/showframe/120264612/1-NUMARALI-OYUNLAR# https://www.emaze.com/@ALRIFWFWC/math-is-my-fun

NEDEN YAPAY ZEKA? PROJE ORTAKLARI AYŞE NEHİR ŞEHİT YILMAZ ERCAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FUNDA SUBAY ÖZEL AYDIN FİNAL FEN VE ANADOLU LİSESİ Nilgün SÜZER HATİCE HİKMET OĞULTÜRK MTAL ALİ KARADEM ŞARKİKARAAĞAÇ FEN LİSESİ NEHİR AKSOY VELİKÖY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BELGİN CANLI TOKİ KÖPRÜLÜ ANADOLU LİSESİ PERVİN ÖZCAN ŞEN KARTAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SOLMAZ ÖZTÜRK TARSUS ŞEHİT HALİL ÖZDEMİR FEN LİSESİ Proje hakkında Teknolojinin hız kesmeden ilerlediği bu günlerde geleceğin devi olan yapay zeka günden güne hayatımıza yerleşiyor. Hayatımızın her alanında yapay zeka ürünlerini kullanırken yapay zekadan habersiz kalmamalıyız. Öğrencilerimize ve kendimize yapay zekayı tanıtan, yapay zeka hakkında bilinen doğru ve yanlışları açıklayan, sosyal medyada ve internet dünyasında yapay zeka hakkındaki bilgi kirliliğini konu alan, yapay zekayı en doğru biçimde hayatımıza nasıl alacağımızı tartışan, yapay zekanın bize katkılarını ve zararlarını konuşacağımız bir proje yapacağız. Öğrencilerimiz lise öğrencileridir. Hepsi çok meraklı ve bilgiye aç öğrencilerdir. HEDEFLER Amacımız hayatımızın her alanında kullandığımız yapay zekayı ve ürünlerini öğrencilerimize tanıtmak, onu doğru biçimde hayatlarına almalarını ve bu alanda yetkin bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır. Yapay zeka hayatımızın iplerini eline almış insanlığa evrim getirirken öğrencilerimizin bu değişim ve gelişim karşısında şaşıp kalmamaları hatta bu değişimi ve gelişimi yöneten insanlar olabilmeleri de en büyük amaçlarımızdandır. Bu hedefleri gerçekleştirmek için kuracağımız projemizde öğrencilerimiz aktif olarak çalışmalar yürütecektir. Bu çalışmaların onların sosyal gelişimlerini ve araştırma yapma yeteneklerini artırmalarını, grup çalışmalarında rol alma ve yürütme aşamalarında kendilerine katkıda bulunmalarını da sağlamak hedeflerimiz arasındadır. ÇALIŞMA SÜRECI Projemizin amaçları arasında olan öğrencilerimizin sosyal gelişimlerinin artırılması için her türlü çalışmayı partner okullarımızla birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizi projenin her aşamasına dahil etmeye çalışacağız. Örneğin Zoom toplantılarında onlara sunum yaptırmak, araştırma yapacak gruplar oluşturmak, proje içi yarışmalara dahil etmek. Genel proje taslağımızı sunuyoruz: 1- Proje üyelerinin kendilerini tanıtması 2- Proje üyelerinin okullarını tanıtması 3- Veli İzinleri ve Müfredata Uyum 4- Projemizin Facebook Sayfası 5- Projemiz için logo ve poster hazırlanması 6- Projede yer alan öğrencilerin tanışması ve grup çalışmaları için grupların kurulması, ürünlerin belirlenmesi

7- Yapay Zeka Nedir? 8- Yapay Zekayı Nerede ve Nasıl Kullanıyoruz? 9- Yapay Zeka Hakkında Bilinen Doğrular, Yanlışlar ve Bilgi Kirliliği 10- Yapay Zeka Öncüleri Hakkında Grup Çalışmaları 11- Yapay Zeka Projelerinde Nasıl Yer Alabiliriz? 12- Yapay Zeka Hakkında Münazara ve Seminer BEKLENEN SONUÇLAR Öğrencilerimizin yapay zekayı tanımasını, yapay zeka hakkında bir lise öğrencisinden çok daha fazla bilgiye sahip olmalarını, çağın üzerinde farkındalığa sahip ve donanımlı bireyler olmalarını umuyoruz. Yapay zeka alanında girişimler yapmalarını bekliyoruz. Birçok ortak faaliyet gerçekleştireceğimiz için de onların özgüvenlerinin artacağına ve sosyal alanda gelişeceklerine inanıyoruz. Bir Twinspace sayfası oluşturacağız. Faaliyetlerimizi bu sayfada paylaşacağız. Öğrencilerimiz tüm faaliyetlerde yer alacaklardır.

Z KUŞAĞI İLE ZAMANDA YOLCULUK Proje Hakkında Günümüzde öğrenci kitlesini oluşturan Z Kuşağı bireylerinin özelliklerine baktığımızda; çoğunlukla dijital platformlarda sosyalleşmeyi ve dijital oyunlarda ve sosyal medyada vakit geçirmeyi tercih ettiklerini görüyoruz. Projemizde çeşitli Web 2 araçları, kodlama vb. Etkinlikleri kullanarak, bu kuşağın öğrencilerine daha kolay ulaşmayı, aktif katılımcı oldukları etkili ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaratmayı hedefliyoruz. Projede her ay geçmişe ve geleceğe yolculuk başlıklarıyla güncel ve kültürel konular farklı boyutlarıyla incelenecek. Dijital uygulamalara ve temel kodlama etkinliklerine yer vererek öğrencilerin kendi kültürlerini ve farklı kültürlerini (geleneksel dans, müzik, yemek, tarihi eserler, müzeler, doğal güzellikler) tanımalarını ve geçmişle bağ kurmalarını sağlayacağız. Güncel konuların (Küresel iklim krizi, toplumsal cinsiyet eşitliği, medya okuryazarlığı ve dezenformasyon) farklı zamanlardaki durumu incelenerek ve farkındalık yaratılarak eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri geliştirilecektir. HEDEFLER Proje sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetler ile: Öğrencileri somut ve somut olmayan kültürel miras konusunda bilinçlendirmek, Farklı kültürleri tanımak ve hoşgörü kültürü geliştirmek, Kendi ülkelerindeki ve dünyadaki doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve müzeleri tanımalarını sağlamak, Sosyal bilimler müfredatını Web 2 araçları ve temel kodlama etkinlikleri ile işleyerek teknoloji ile bütünleştirmek, Proje sürecinde fidan bağış kampanyaları gibi etkinlikler düzenleyerek öğrencilerde sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek, Cinsiyet eşitliği, dezenformasyon ve iklim krizini tartışarak sosyal konularda farkındalık yaratmak. Teknolojiyi kullanma, problem çözme, algoritmik düşünme, tasarım becerilerini geliştirme. Çoklu zeka kuramına uygun olarak farklı zeka türlerine yönelik etkinlikler düzenleyerek farklı öğrenme türlerine sahip öğrencileri sürece dahil etmek, Aktif öğrenme modeli, beyin fırtınası vb. tekniklerle tasarlanmış etkinliklerle; öğrencilere işitsel, görsel, duyuşsal ve bilişsel alanlarda gelişim sağlamak,


Like this book? You can publish your book online for free in a few minutes!
Create your own flipbook