Important Announcement
PubHTML5 Scheduled Server Maintenance on (GMT) Sunday, June 26th, 2:00 am - 8:00 am.
PubHTML5 site will be inoperative during the times indicated!

Home Explore PPOV-MAGAZIN 2018

PPOV-MAGAZIN 2018

Published by elisabetalaura2, 2018-04-14 12:55:07

Description: PPOV-MAGAZIN 2018

Search

Read the Text Version

Bun venit pe site-ul revistei PPOV-MAGAZIN Anul acesta ne-amgândit la o variantă mai modernă a revistei, astfel că puteți citi totul online, direct de pe site. Așa cum știți de anul acesta, redactorii revistei sunt adminii grupului Pescar Pe Orice Vreme-Arrow- International . Echipa nostra : Istrate Elisabeta Laura (Betty) Panescu Emil Cristian Ana ElenaPentru petrecerea timpului liber veți primi cele mai noi recomandări în materie de pescuit, balti, concursuri, destinații turistice, informații culinare, interviuri, gadgeturi, etc. Dar, mai multe informații veți descoperi singuri, lună de lună. Îi așteptăm pe câți mai mulți membri să participe cu articole surprinzătoare iar pe dumneavoastră vă invităm cu drag să ne \"lecturați\" revista.

INTERVIU TATA NITU OMUL CUPELORIn luna ianuarie 2018 am avut placerea sa ne intalnim cu Tata Nitu,un om deosebit de cald si primitor. In luna ianuarie 2018 am avut placerea sa ne intalnim cu TATA NITU,un om deosebit de cald si primitor.

Tata Nitu are cel mai bogat si îndelungat palmares in pescuitul lacrap din Romania.Tata Nitu este inventatorul unor momeli de mare succes in pescuitul decrap ca: boilesul solubil,laptele de porumb si grambel. Tata Nitu estetriplu campion european la pescuitul la crap.

Fiind prezent in magazinul lui Tata Nitu a acceptat sa ne spuna cateva cuvinte cat si sa raspunda la intrebarile noastre. Ppov : -Tata Nitu va multumim pentru primirea calduroasa Tata Nitu:- Bine v-am gasit

Ppov: -Cum a-ti inceput dumneavoastra aceasta arta a pescuitului. De cand pescuiti ? De cati ani pescuiti?Tata Nitu :- Eu pescuiesc de cand ma stiu, am invatat de la un unchiaveam in jur de 5-6 ani,pescuiesc de vreo 60 de ani. Am pescuit si la stationara, dar dupa Sarulestiincoace si din anul 1999 am inceput pescuitul la crap. La Sarulesti a fost cel mai mare concurs din istoria tuturor concursurilor care a fost de pana acum - 208 echipe de prin 33 de tari.

Romania a avut vreo 20 de echipe eu atunci in anul 1999 am iesit pelocul 7 care era pe timpul respectiv un loc onorabil dintre atateaechipe, neavand atata experienta in boiles-uri cum aveau francezii sienglezii. Apoi am tot umblat la campionate mondiale si europene, potsa zic ca am fost vice-campion mondial, locurile 2 -3 insa…am iesit detrei campion european si tot acolo am facut un record in 2014 amluat timp de 115 ore la fiecare 9 minute un crap

Am luat vreo saptesute si ceva de crapi sa iei un crap la 9 minute este un record si ca ,cantitate am avut 1494 kg daca imi amintesc bine un record omologat care a ramas asa. Ppov: -Acest record nu l-a batut nimeni? Tata Nitu: -Nu la batut nimeni si a ramas asa. Ppov: De cat timp reprezentati efectiv Romania la concursuri?Tata Nitu: Cam din 2000 de cand au inceput campionatele mondiale, in general pentru concursurile de afara cel putin cele din Ungaria cam eu le-am castigat.Sunt multe criterii in care sunt alesi componentii echipelor: atitudine,civilizatie. Ppov: De cat timp stati in Sf. Gheorghe? Tata Nitu : De 46 ani stau in acest oras…si culmea am devenit mai patriot. Ppov: Din informatiile noastre sunteti bun prieten cu Benzar Szolt un alt reprezentat al Romaniei Tata Nitu: Da un baiat extraordinar, suntem prieteni, vine pe la mine, ne intalnim,vorbim .

Apropo ca tot am vorbit de Romania….eu am fost antrenor la nationala Romaniei la campionatele mondiale ,m-am ocupat mult de copii. Am fostantrenor la nationala Greciei,am fost cu ei la campionatul mondial, la nationala Ungariei , anul trecut in 2017 antrenor al nationalei Americii unde am fost lacampionatul mondial din Ungaria la Desedo …adica am umblat nitel la anii mei.

.Ppov: Inca sunteti tanar,avem nevoie de dumneavoastra …foarte multe premii…ma uit in magazinul dumneavoastraTata Nitu: Sunt muncite…. Si mai am si altele…mai castigi,mai pierzi ca in orice sport

Ppov : Am o curiozitate… de ce pasiunea asta si cum va intrat in sange?Tata Nitu: Mie mi-a placut, pescuiesc si baietii mei…am 3 baieti! Si ei sunt pescari si merg la concursuri, am 7 nepoti si ei pescari. Anul trecut a fost un concurs aici de ziua copilului fetita a luat locul 1 lacategoria ei in 3 ore a luat de 5kg si jumatate tinand cont ca are 7 ani ,iar baietelul de 6 ani a luat 7 kg si jumatate… Ppov: Sa va traiasca!Tata Nitu: I-am indreptat asa pe toti tinerii ,cat am putut i-am ajutat , m-am ocupat mult de ei …spre natura, spre ce este frumos..decat la discoteca…cred ca ce dam noi societatii asa va ramane . Ppov: Stiti …in permanenta au existat discutii ….grupul nostru incearca sa uneasca pescarii amatori si profesionisti Tata Nitu: Foarte bine.

• Ppov: - Exista o rautate, am luat seama intre pescarii C&R si cei amatori …noi incercam sa invatam pe toti amatorii ce trebuie facut ….de la monturi,cum sa se tina un peste,cum sa elibereze un peste….dumneavoastra aveti ceva de spus pescarilor amatori ce doresc sa invete?• Un sfat?

Tata Nitu: Da … sa aibe grija , cat se poate de peste …si eu pot spune ca in viata mea am fost pescar amator de peste in general. De vreo cativa aniincoace am trecut la pescari profesionisti..mi-am schimbat stilul de viata…eu nu zic sa nu se ia un peste acolo sa il manance …dar sa omori exemplare de 10-15 kg este pacat …deoarece creste foarte greu. Aveti grija de natura…de unde plecati lasati curat…sa dam dovada de tara civilizata. Toti invatam,nimeni nu s-a nascut invatat.

Ppov: Care este recordul la captura? Tata Nitu: Da 25,200 kg la crap…am carligul de aur ,anul trecut in Ungaria am luat un amur de 20,88 kgPpov: Pe timpul comunismului cum era la pescuit? Va dadea voie ..era strictete? Tata Nitu: Pescuitul era maicriminal….insa baltile erau mult mai populate…nu exista termenul de braconaj Ppov: Pe timpul respectiv se organizau concursuri?Tata Nitu: Se faceau…eu in 1985 am iesit pe locul 1 intre tarile socialiste

Ppov: Tata Nitu multumim de gazduire ,sunteti primul campion …caci asta reprezentati pentru noi pescarii de unde putem invata multe ,va dorim sa ne traiti cat mai mult sa avem aceasta posibilitateTata Nitu: Salutari la toata lumea si fire intinse ,multa sanatate ! Doamne ajuta ACEST INTERVIU A FOST REALIZAT DE : PANESCU EMIL CRISTIAN BETTY-LAURA

UN COLT DE RAI-DELTA DUNARII

Delta Dunării este cu siguranțăun colt de rai al țării noastre cu care ne putem mândri, dar pecare trebuie să il ocrotim și să il protejăm, Delta Dunarii esteexotica,misterioasa si salbatica . Locul unde fluviul si-a facutculcus, in drumul sa spre mare,unde apa si pamantul fac casabuna, iar pelicanii saruta cerul . Un tinut parca din alta lume ,care are intotdeauna ceva nou de aratat.

Un paradis natural se întinde la vărsarea Dunării în Marea Neagră, acolo unde fluviul îşi încheie lungă călătorie de 2 860 km (1 788 de mile) de la izvorul sau din Munţii Pădurea Neagră din Germania. Secole de-a rândul, suprafaţa Deltei s-a extins datorită malului adus de fluviu, formându-se astfel o reţea de canale, delacuri, de insule acoperite cu stuf, de păduri tropicale, de păşuni şi de dune de nisip care acum acoperă o suprafaţă de aproape 5 640 km2 (2 200 de mile pătrate). Acest incredibil tărâm al apelor adăposteşte peste trei sute de specii de păsări şinenumărate specii de peşti, de la sturioni la crapi şi bibani, în timp ce varietatea de1 150 de specii de plante cuprinde de la liane împletite pe trunchiurile copacilor în pădurile de stejar până la nuferi. Nu e, deci, de mirare că UNESCO a desemnat Delta Dunării ca fiind o „Rezervaţie a Biosferei” , astfel in Delta Dunarii au fost delimitate 3 zone principale de ocrotire: 1. Rezervatia Rosca-Buhaiova-Hrecisca, de 14600 ha, in delta fluviatila, intregrindul Chiliei si Letea. Aici cuibareste cea mai mare colonie de pelicani din Europa 2. Rezervatia Sf. Gheorghe-Palade-Perisor, de 16400 ha, in delta fluvio-marina, la est de lacul Dranov, spre tarmul marii. Sunt concentrate aici majoritea speciilor vegetale lacustre, aici cuibaresc lebedele.

3. Rezervatia Periteasca-Leahova-Bisericuta-Gura Portitei, de 3900 ha, in complexul lagunar Razelm-Sinoe; adaposteste numeroase pasari din zona tarmului maritim. Delta propriu-zisa este cuprinsa intre bratele Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe ,la care se aduna complexul lagunar”Razim”, aceasta avand o suprafata de 4340 km.

Brațul Chilia – transportă 60% din apele Dunării și are o lungime de 120 km.; este cel mai tânăr braț și are cea mai mare adâncime (39 m); este deasemenea și cel mai nordic, formând granița cu Ucraina. Brațul Sulina – estebrațul din mijloc și transportă 18% din apele Dunării; are o lungime de 64 km. și o adâncime maximă de 18 m.

Brațul Sf. Gheorghe – este cel mai sudic braț, transportă 22% din apele Dunării și are o lungime de 112 km. Delta este locul în care tot ceea ce aparţine modernului înlătură magia peisajului de vis. Doar canalele înguste care sedeschid în lacuri imense, păsările albe sau multicolore, peştii care sparg oglindaapei şi fac ca nuferii să danseze în bătaia soarelui, bărcile cu vâsle, casele de stuf, pescarii cu bărbi lungi albe par să facă parte din acest „muzeu în aer liber”.

Chiar daca povestile pescaresti starnesc zambete de neincredere, totusi, cateva curiozitati merita amintite: cel mai mic peste semnalat este un guvid (Knipowitschia cameliae), care a avut o lungime ce nu depasea 3.2 cm si a fost semnalat recent la Portita; cea mai mare stiuca (Esox lucius) pescuita in DeltaDunarii cantarea 18 kg si peste 1 m lungime; cel mai mare crap (Cyprinus carpio) pescuit la Sfantul Gheorghe a avut o greutate de 48,5 kg, iar cel mai mare somn (Silurus glanis) pescuit in Delta Dunarii a atins greutatea de 400 kg; cele mai longevive animale din Delta Dunarii sunt broasca testoasa de uscat (Testudograeca ibera) si broasca testoasa de apa (Emy obicularis ), care pot atinge cca 120 de ani. Populatia este formata din rusi, lipoveni si ucrainieni, care cresc animale, seocupa cu pescuitul si cu agricultura. Vatra satului, de tip adunat, are ulite dispuseparalel, in functie de modul de orientare a dunelor din care este construit grindul. Gospodariile au gradini mari, cu soluri nisipoase, pe care localnicii se incapataneaza sa cultive cereale, legume sau vita de vie. Impresioneaza curatenia, ordinea desavarsita din gospodarii, in ciuda saraciei pe care o degaja imaginea caselor.

O buna parte a caselor sunt acoperite cu stuf, un excelent izolator termic si totdin stuf sunt realizate si multe garduri, aproape in fiecare curte existand cateo gradinita cu flori, ceea ce impresioneaza in mod placut strainul poposit aici.Localnicii cu sufletul mare incearca sa fie cat mai calzi si sa determine turistiisa se simta ca acasa sau poate chiar mai bine de atat. Seara, cel mai minunat lucru de facut in delta este statul pe o terasa si privind apusul, o astfel de imagine inedita nu se intalneste in alta parte si nu are cum sa starneasca plictiseala nimanui. Deasemenea Delta Dunării este un paradis pentru gurmanzii care pot încerca aici delicii în stil lipovenesc de te lingi pe degete printre care si vestitul ``Bors de peste`` cu apa din Dunare .

Printre cele mai frumoase obiective turistice se afla si Padurea Letea sinenumarate Vestigii istorice si religioase , insa despre ele vom vorbi intr-unnou episod .Si ce e mai frumos decat sa vezi locul in care Dunarea se saruta cumarea?...Admiram intinsul nesfarsit de apa,apoi dam o fuga peplaja.Plimbandu-ne cu barca,simtim mireasma imbatatoare a nuferilor,ceplutesc linistiti pe apa calduta.Delta Dunarii este una dintre cele mai frumoase si vestite rezervatii naturaledin Europa..REDACTAT DE : ANA-ELENA

ZARGAN-PESTE DE MARE

Bun înotător zărganul apare în apropierea litoralului în luna aprilie, când au loc primele bătăi ale peştelui, care se prelungesc până la jumatatea lui august. Această specie are corpul alungit, subţire, aproape cilindric şi sagitiform. Lungimea corpului atinge 90 cm, iar greutatea ajunge excepţional la 1 kg. Fălcile sunt foarte alungite şi înguste, formând un fel de „cioc“. Falca de joseste mai lungă decât falca de sus, cu vârful cartilaginos, fără dinţi. Falca de sus e prevăzută cu dinţi puternici. Înotătoarele pectorale sunt mici, aşezate în urma operculului şi înspre partea dorsală. Înotătoarele ventrale se găsesc situate cu puţin după mijlocul corpului. Dorsal, în regiunea posterioară a corpului se găseşte o înotătoare scurtă şi alungită, aşezată deasupra înotătoarei anale. Amândouă înotătoarele au aceeaşi formă. Înotătoarea codală este adânc scobită iar lobii sunt alungiţi. Linia laterală are o curbură în dreptul analei. Tegumentul este acoperit cu solzi mici, care cad uşor.Culoarea spatelui este verzui-albăstruie, cu o linie mijlocie, întunecată, însoţită de altele două mai subţiri. Pe laturi are o bandă în lungul corpului. Regiunea inferioară a laturilor corpului şi burta sunt argintii. Oasele sunt verzi. Maturitatea sexuală apare uneori la 3 ani, iar în mod obişnuit la 5 – 6 ani. Reproducerea are loc când temperatura apei atinge 10 – 12°C. Femela depune 3.000 – 4.000 de icre pe algele marine, prinzându-le de acestea cu ajutorul a numeroase filamente.

După 5 săptămâni, larvele cu o lungime de 13 mm şi corpul pigmentatputernic în galben sau măsliniu, sunt eliberate. După reproducere, când apele se răcesc, cârdurile de zărgani se îndreaptă spre larg unde se dispersează către adâncuri. Se hraneşte cu peşti care înoată la suprafaţa apei: hamsii, aterine, puiet de chefal, mici crustacei şi chiar insecte care cad pe suprafaţa apei. Carnea zarganului este albă şi gustoasă. Se consumă proaspată şi afumată. Clasificare: Regnul Animalia, Încrengătura Chordata, Subîncrengătura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Beloniformes, Familia Belonidae, Genul Belone, Specia Belone belone.

RETETE SI MOD DE PREPARARE BOILIES

Reteta Boilies Ingrediente: o parte faina de grau doua parti malai 10 grame aditiv praf la 2 kilogram de praf apa Mod de preparare: Amesteci faina si aditivul într-un bol. Fierbi niste apa si torni foarte putina pe faina. Mesteci bine in zona uda si faci o minge de plastelina. Din mingea aiarulezi niste bile cat o nuca mai mica pe care le arunci in apa clocotita si le fierbi pana ies la suprafata, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde defund. Bilele le pui pe servetele sa le scoata apa din ele. Apoi mai torni niste apa fierbinte in bolul cu faina si mai faci o minge de tenis…etc; Dat fiind reteta ieftina, boilies-urile acestea trebuie sa le folositi in 2, 3 zile, altfel, mai ales tinute la cald crapa. Un ingredient de baza sunt ouale, care in mod normal nulipsesc de la un boiles. Daca folosim oua, procedeul se schimba, nu mai trebuie sa amestecam faina cu apa oparita, ci batem ouale spuma, le adaugam peste praf si amestecam pana iese plastelina.

Dupa ce modelam bilutele le punem la fiert , tot in apa clocotita,pana ies la suprafata. Restul e la fel. Continutul proteic al malaiuluieste aproape nul, asa ca faina de porumb nu ii va aduce crapuluiun aport important de proteine care pot fi obtinute din alte tipuride faina. Faina de peste si cea de soia sunt renumite pentrumodul in care se leaga in boiles si atrag crapii.Putem adauga diferite arome, de la siropurile scumpe din comert,pana la cele facute de noi. Siropul dulce de capsuni, miere,zeama de compot de ananas, kiwi tocat, etc. Orice fel de ulei, dela uleiurile esentiale usor volatile, facand norisori prin apa, pana lacel normal de floarea soarelui sau masline, la cel din conserva deton, poate fi adaugat in compozitie.Se pare ca aminoacizii ajuta crapul in digestie, puteti cumpara siintroduce aceste ingrediente in boilies-uri. Cu orice fel deingrediente procedeul de fabricatie ramane acelasi. Daca doritiboilies-uri pop-up, lasati pasta mai moale si bagati-le in cuptorulcu microunde.REDACTAT DE: BETTY-LAURA FIRE INTINSE…..



Situata intre statele New York si Ontario, Cascada Niagara este unul din celemai spectaculoase miracole naturale ale continentului nord-american. Cascadase afla pe raul Niagara, care curge intre Statele Unite si Canada de la Lacul Erie pana in Lacul Ontario. Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate lagranița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada. Cascada americană (American Falls) (foto1) și Cascada vălul miresii (Bridal Veil Falls) (foto2)pe teritoriul Statelor Unite și Cascada potcoavă (Horseshoe Falls) (foto3)pe teritoriul Canadei. Lacul Erie este legat cu lacul Ontario prin râul Niagara cu o diferență de nivel de 58 m, cursul apei fiind despărțit în două brațe de Insula Caprei (GoatIsland). Pe partea nord americană cascada are o lățime de 363 m,apele cascadei cad de la 21 m înălțime, iar pe partea canadianăcascada are o lățime de 792 m (în formă de potcoavă), înălțimea căderii de apă fiind 51 m.

. Debitul de apă fiind între 2.832 și 5.720 m³/s, în medie 4.200 m³/s. Uriaşul debit al Cascadei Niagara, de circa 5,5 milioane de litri pe secundă, plus panta sa abruptă îi conferă râului un mare potenţial turistic, adunând milioane de vizitatori în fiecare an. Din cauza căderii puternice de apă se formează o ceaţă care, împreună cu lumina soarelui, dau naştere unui mare număr de curcubee. Turiştii care o vizitează beneficiază de parcuri şi platforme de vizionare. Unul dintre ele, rezervaţia Niagara State Park, a fost înfiinţat în 1885 şi este cel mai vechi parc din zonă.

Acesta include un turn de observaţie, lifturi care coboară la baza cascadei şi de unde se pot face excursii cu barca la baza cascadei americane. De altfel, cascada poate fi văzută din parcuri situate pe ambele maluri ale râului, dinturnuri de observare, din bărci, din Insula Goat şi de pe podul Rainbow, aflat lamică distanţă în aval. De asemenea, turiştii pot vizita Peştera Vânturilor, situată în spatele unei perdele de apă lângă baza cascadei. Noaptea, cascada este luminată cu reflectoare puternice, multicolore, care oferă turiştilor unspectacol unic de culoare şi lumină. Anual, Cascada Niagara este vizitată de 15 milioane de turişti din toate colţurile lumii. REDACTAT DE: ANA-ELENA

“NICI O MASA FARA PESTE”

Nu sunt o impatimita a pescuitului si, recunosc, pe lista pestilor preferatisunt destul de putine nume. Somonul este in capul listei, urmeaza dorada,pastravul si, evident :P, hamsiile. De ceva vreme incoace, am adaugat pe listasi zarganul, dupa ce l-am descoperit intr-un restaurant-cherhana de la mare.Mi-a placut gustul acestuia si m-a amuzat “faza” oaselor verzi, fosforescente.Prin urmare, cand am gasit acest peste intr-un hypermarket, nu am stat preamult pe ganduri si am bagat in plasa doua exemplare. Pretul este destul depiperat, trebuie spus, dar merge pentru a-ti face un moft intr-o seara.Iata cam cum arata “animalul” de care vorbesc, pentru aceia dintre voi carenu-l stiu si nu l-au incercat. Are corpul lung si subtirel, ca un sarpe, si un botluuung. II mai spune si stiuca-de-mare si, dupa cum ati dedus din chestia cu fosforescenta, contine foarte mult fosfor. Am inteles ca merge si afumat, si marinat, dar eu am preferat sa-l prajesc si sa-l servesc cu un sos a la grec,avand la baza ulei de masline, suc de lamaie si apa minerala, un sos racoritor si usor picant. Simplu, rapid si foooarte bun!

Ingrediente (pentru 2 portii): – zargan 2 buc. (550 g) – faina 25 g – usturoi pudra 1 lingurita – ulei pentru prajit – ulei de masline 50 ml – apa minerala rece 50 ml – lamaie 1 buc.– patrunjel verde 1 legatura mica – sare, piper

Curatati bine pestele si spalati-l. Eu am lasat o bucata intreaga (pentrua vi-l putea arata in intreaga sa splendoare), dar pe cea de-a doua am taiat-o in jumatate (pentru a incapea mai usor in tigaie). Stergeti pestele de apa, prin tamponare cu un servet de hartie. Presarati inburta zarganului un pic de usturoi pudra si de piper. Procedati la fel sicu exteriorul. Puneti faina intr-o farfurie intinsa si dati pestele prin ea,astfel incat sa fie acoperit uniform. Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie mare. Prajiti-l la foc potrivit pana prinde o frumoasa culoare

Scoateti zarganul prajit pe o farfurie tapetata cu servete de hartie (pentru a absorbi grasimea in exces). Pentru sosul à la grec: punetiintr-un castronel, uleiul de masline, sucul de la jumatate de lamaie,apa carbogazoasa rece, un pic de sare si un varf de lingurita de piper macinat. Bateti cu telul sau cu furculita pana cand obtineti un sos cremos, o emulsie. Adaugati patrunjelul tocat si omogenizati.

Asezati pestele pe farfurii, presarati eventual inca un pic de patrunjelverde tocat si decorati cu felii de lamaie. Serviti pestele cu sosul a lagrec. POFTA BUNAREDACATAT DE : BETTY-LAURA

”Când Soarele printre munți a răsărit, Noi plecăm la pescuit,Când Soarele după munți a asfințit Noi mai stăm la pescuit, Când berea noastră toată s-a sfârșit Dă-l dracu‘ de pescuit”

Doi prieteni se intalnesc dupa o partida de pescuit si incep sa se laude: Primul zice: - Am prins un somn de 20 de kg !! Tu ai prins ceva? Al doilea zice: - Eu am agatat un felinar, dar unde mai pui ca era si aprins... - Cum un felinar aprins? Dar l-ai scos din apa !?- Asa bine, un felinar aprins, dar daca mai lasi si tu din kilogramele pestelui...sting si eu felinarul.

IN LUNA MARTIE 30-31 2018 A AVUT LOC CUPA- PRIMAVERI I PE BALTACREATA 3 , ADMINISTRATA DE CATRE DOMNUL DAN BELEUZ

LISTA PARTICIPANTILOR SI CAPTURILELAURENTIU APOSTOL VADEAN MIHAI +PANTERA CU 0 KG CU 5.88 KG

LISTA PARTICIPANTILOR SI CAPTURILEGELU CANEA +GABRIEL RADU VIOREL NEAGU CU 24.46 KG CU 0 KG LOCUL 2

LISTA PARTICIPANTILOR SI CAPTURILEJHONNY TOOFISH + SEBASTIAN TANCU CORNEL + CU 0 KG CU 0 KG

LISTA PARTICIPANTILOR SI CAPTURILEVICTOR URSULEANU CHITICARU LUCIAN + CU 9.150 KG PATANGEL ALIN CU 0 KG

LISTA PARTICIPANTILOR SI CAPTURILECHIRU PAUL NICU + DANICU 12.400 KG CU 0 KG

LISTA PARTICIPANTILOR SI CAPTURILESORIN ZAHARIA TUDOR SEBASTIAN CU 16.575 KG CU 0 KG LOCUL 3

LISTA PARTICIPANTILOR SI CAPTURILEMIRCEA IONESCU VALENTIN LILICEANU CU 2.690 KG CU 0 KG


Like this book? You can publish your book online for free in a few minutes!
Create your own flipbook