Important Announcement
PubHTML5 Scheduled Server Maintenance on (GMT) Sunday, June 26th, 2:00 am - 8:00 am.
PubHTML5 site will be inoperative during the times indicated!

Home Explore Școala de jurnalism de la Voineasa

Școala de jurnalism de la Voineasa

Published by AIVImedia.hub, 2022-03-01 08:23:20

Description: Pliant de prezentare pe scurt al Școlii de jurnalism participativ de la Voineasa, organizată de AIVImedia.hub (Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune)

Keywords: scoala,jurnalism,voineasa,valcea,aivi,aivimediahub,asociatie,voce,vox,participare,comunitate

Search

Read the Text Version

ȘCOALA DE IARNĂ PENTRU JURNALISM PARTICIPATIV 25-28 ianuarie 2022 VOINEASA #AIVImediahub Foto Oana Stănișor CUM AM AJUNS LA VOINEASA? 25 - 28 ianuarie 2022 În cele patru zile de școală, pe lângă În octombrie-noiembrie 2021, cu procesul de învățare la care au susținerea Fundației Comunitare Vâlcea, am organizat o campanie de participat cele opt persoane înscrise, strângere de fonduri la Vâlcea Forest Run. Am reușit să strângem suma de au creat deja și două materiale ample, aplicând cunoștințele dobândite. 5510 RON, din care am co-finanțat Foto Oana Stănișor ȘCOALA DE IARNĂ PENTRU JURNALISM PARTICIPATIV. Școala a însemnat ateliere de Atelierul de introducere în jurnalism introducere în jurnalism, ilustrație, fotografie și utilizare a echipamentului pentru realizarea unui material jurnalistic profesionist.

Pensiunea Lazăr FOTO Delia Buiculescu Materiale publicate PENSIUNEA LAZĂR, LOC DE Foto Oana Zăuleț EVADARE ÎN MIJLOCUL NATURII CU GASTRONOMIE ORIGINALĂ Romina Bălașa, Delia Buiculescu, Ana Chima, Theodora Lăzărescu Pensiunea Lazăr, situată pe Valea Lotrului, ne-a fost casă timp de patru zile, în care am descoperit un loc minunat, unde nu doar priveliștile și liniștea te încântă, ci mai ales gazdele și stilul lor inconfundabil de a pune în valoare o gastronomie adaptată fiecărui grup de vizitatori. PENSIUNEA LAZĂR (II): GUSTURI REDESCOPERITE, GUSTURI INSPIRATE Romina Bălașa, Delia Buiculescu, Ana Chima, Theodora Lăzărescu În partea a doua discutăm despre comorile ascunse din zonă: tot ce înseamnă gastronomie, de la mâncare cu gust până (re)descoperirea unor arome (pierdute) și împletite într-un mod de neuitat, dar și despre sustenabilitate, prin punerea în valoare a unor obiecte aparent simple.

Cultivarea gusturilor la Pensiunea Lazăr Pensiunea Lazăr a devenit, cu timpul, un Foto Oana Stănișor centru al schimbului de experiențe culinare, iar gazdele și-au șlefuit abilitățile „Sunt o grămadă de plante pe care acești gastronomice odată cu experiența și munți le oferă. Există un cimbrișor, datorită diferențelor culturale aduse singurul din cele 380 de specii, care are pensiunii de către turiștii străini. Spre un gust de lămâie. Este singurul din exemplu, la pensiune șnițelele nu au specia lui.” -- Andreea Lazăr niciodată același gust, fiind condimentate și preparate în mod diferit de fiecare dată, iar Creativitatea gazdelor de la Pensiunea legumele sunt gătite inclusiv după o rețeta Lazăr nu are limite. Un desert pe care îl specifică din Cambodgia. „Am avut aici, încearcă toți cei care le trec pragul este cazată, o fată din Cambodgia, care ne-a reprezentat de papanși. Acești papanași învățat să facem niște legume geniale!”, a au propria lor poveste: au luat și cuțitul exclamat Andreea Lazăr, co-proprietara de la show-ul culinar Chefi la cuțite, pensiunii. adică au trecut de preselecții. Alexandra Lazăr a fost cea care i-a impresionat pe Tot ea ne-a oferit și exemple de plante pe chefii celebri de la emisiunea culinară. A care ajungem să le cunoaștem, dacă le fost un fel de test, pentru că nu a mers trecem pragul, cum ar fi cimbrișorul cu mai departe la show. Era adepta gust de lămâie, zmeura pură pentru ceai, produselor gustoase, nu ale celor frumos sovârvul, roinița, tija de rubarbă și multe așezate într-o farfurie. altele. Dacă ți-am făcut poftă, intră pe „În natură sunt multe lucruri pe care putem http://mhub.aiviong.ro/pensiunea-lazar-ii- să le mâncăm. De la microplanta de fag, de gusturi-redescoperite-gusturi-inspirate/ și exemplu: din ghindă iese o frunzuliță. Noi citește tot materialul am făcut salată cu acele frunzulițe. E genială și e proteică. Poți face făină, să adaugi în pâine. Untișorul e o plantă verde, prima care iese primăvara, pe care căprioarele caută să o mănânce, tot pentru cantitatea mare de proteine. Există o ciupercă numită usturoi. Are acest gust și crește la noi în țară și la noi în zonă. La noi, singurele ciuperci culese sunt ciupercile de fag, gălbiorii și hribii. Asta a distrus din flora spontană a munților, pentru că s-au cules până la epuizare și nu s-a mai dat voie să se reproducă. În schimb, sunt o grămadă de alte ciuperci pe care lumea nu le mai mănâncă. E adevărat, sunt periculoase (n.r. – dacă nu le recunoști), dar se mănâncă”, a povestit Andreea.

Cine suntem și ce facem mai departe Redacțiile media.hub sunt coordonate Nu e prima dată când ajungem în județ. de Iulia Dromereschi (traducătoare, Tot cu sprijinul Fundației Comunitare, jurnalistă, formatoare) și Radu Eremia dar și al programului SNV coordonat de (jurnalist, doctor în Științe Politice). ProVobis și al YouthHub, am organizat Proiectul a fost inițiat în 2019 și a pornit în Râmnicu Vâlcea ateliere de din două localități ale țării. În prezent, jurnalism participativ, în septembrie avem cinci departamente și tot atâtea 2020. Credem în colaborarea dintre noi redacții, și un număr de aproximativ și FCV: împreună, mobilizăm tinerii să își 130 de voluntari implicați. facă vocea auzită/citită! Vedere frontală Pensiunea Lazăr FOTO Theodora Lăzărescu Dorim să le mulțumim fundraiserilor care au reușit să transforme acest proiect în realitate, Pensiunii Lazăr pentru găzduirea incredibilă și pentru condițiile excelente, Fundației Comunitare Vâlcea, care ne-a fost alături la fiecare pas în strângerea de fonduri, și HintPoint, pentru serviciile de print ireproșabile. Și nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim participantelor pentru dedicarea de care au dat dovadă! REDACȚIA VÂLCEA stickere AIVI Foto Oana Zăuleț Deși Școala de jurnalism narativ a luat sfârșit, redacția Vâlcea are în continuare brațele deschise pentru tineri ce vor să își dezvolte abilități jurnalistice, artisitice sau de comunicare. Dacă îți dorești să faci parte din redacția Vâlcea sau cunoști pe cineva care și-ar dori, nu ezita să ne contactezi! Pentru a deveni jurnalist/ă voluntar/ă la noi, trebuie să ai minim 13 ani împliniți. Scrie-ne la [email protected] PENTRU MAI MULTE ARTICOLE #VÂLCEA: http://mhub.aiviong.ro/?s=valcea


Like this book? You can publish your book online for free in a few minutes!
Create your own flipbook